“Αϊντα” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 300 δωρεάν εισιτήρια για τους ανέργους

Αϊντα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: 300 δωρεάν εισητήρια για τους ανέργους

Τριακόσια δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους για τη διάσημη όπερα«Aida» (Aΐντα )του Τζουζέπε Βέρντι προσφέρει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Αναλογιζόμενη τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, η διοίκηση του πολιτιστικού οργανισμού της Βόρειας Ελλάδας παρέχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε όσους δοκιμάζονται, λόγω της έλλειψης εργασίας, να γίνουν κοινωνοί ενός εμβληματικού έργου τέχνης. Με τον τρόπο αυτό θέλει να καταδείξει ότι το λυρικό θέατρο και εν γένει η τέχνη απευθύνονται σε όλους και δεν υπόκεινται σε οικονομικούς περιορισμούς ή κοινωνικές δεσμεύσεις.

Φιλοτεχνημένη εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη, η νέα, αυθεντική παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής συγκεντρώνει επί σκηνής περισσότερους από 200 συντελεστές, όπως μουσικούς, σολίστες, μαέστρους, χορωδούς, χορευτές και ηθοποιούς, και αναδεικνύει δημιουργικές δυνάμεις της πόλης και καταξιωμένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η σκηνοθετική σύλληψη είναι της Ιταλίδας Ζαμίρα Πάσερι (Zamira Pasceri), ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει σχεδιάσει ο Αθανάσιος Κολαλάς από τη Θεσσαλονίκη. Τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, μέλη της MOYSΑ, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, και μέλη της Στρατιωτικής Μουσικής του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος» διευθύνουν ο Πολωνός Ντάριουζ Μικούλκσι (Dariusz Mikulkski) και ο Χάρης Ηλιάδης από τη Θεσσαλονίκη.

Το Μέγαρο Μουσικής θα εκδώσει δελτία εισόδου μηδενικής τιμής για τη γενική δοκιμή της όπερας, η οποία θα γίνει την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., και θα έχει διάρκεια 170 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου διαλείμματος 20 λεπτών).

Πώς θα γίνει η διανομή

Κάθε άνεργος θα μπορεί να παραλαμβάνει ένα (1) δελτίο εισόδου, που θα αντιστοιχεί σε δύο (2) άτομα (ένα για τον ίδιο και ένα για τον/τη συνοδό του/της, ανεξαρτήτως εάν ο δεύτερος είναι άνεργος ή όχι). Η έκδοση των δωρεάν δελτίων θα γίνει μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου των 300 θέσεων, ενώ θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του ενδιαφερομένου και της κάρτας ανεργίας αυτού, η οποία θα πρέπει να είναι ενεργή.

H πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., ενώ θα δοθούν άλλες δύο παραστάσεις, στις 17 και 19 Οκτωβρίου με ίδια ώρα έναρξης. Και για τις τρεις παραστάσεις ισχύουν επίσης εισιτήρια μειωμένης τιμής για ανέργους, όπως επίσης για μαθητές και φοιτητές, προς10 € έκαστο.

Η διανομή των δελτίων εισόδου θα γίνει από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής (κτήριο Μ1, 25ης Μαρτίου & Παραλία), κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, 10.00 – 18.00
  • Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, 10.00 – 18.00

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα