Στηρίζουμε την ΑΙΠΕΙΑ ΓΗ

aipeia gi

Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ,

ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ

Η οικοκοινότητα Αίπεια Γη ξεκίνησε την λειτουργία της τον Ιούνιο του 2014 σε ένα κτήμα 17 στρεμμάτων στην Νεραϊδόβρυση Μεσσηνίας κοντά στην Κορώνη. Η αρχική ομάδα αποτελείται από επτά άτομα ελπίζοντας να γίνουμε περισσότεροι μιας και είμαστε ανοιχτοί σε νέα μέλη.

Βλέποντας τον αδιέξοδο τρόπο ζωής της πόλης και κατανοώντας ότι λίγο – λίγο χάνεται ο ζωτικός μας χώρος, καταλήξαμε ότι πρέπει να συντελεστεί μια αλλαγή στην ζωή μας.

Αποφασίσαμε λοιπόν να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να συντελεστεί. Θα ζήσουμε όπως θα θέλαμε να ζει όλη η ανθρωπότητα. Θα επιθυμούσαμε να χτίσουμε αληθινές και τίμιες ανθρώπινες σχέσεις που θα βασίζονται στην αγάπη, στην αλληλεγγύη, στην αποδοχή του καθενός όπως είναι, στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών των συνανθρώπων μας. Θα φροντίσουμε το οικολογικό αποτύπωμά μας στον πλανήτη από το πέρασμά μας να είναι το μικρότερο δυνατό. Μέσα από την ολιγάρκεια και την απλότητα θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον πραγματικό μας εαυτό. Μέσα από την επαφή μας με την φύση θα απομακρύνουμε τα «παράσιτα» της πόλης και θα καθαρίσουμε την ψυχή μας και την καρδιά μας. Με τον φυσικό τρόπο ζωής πιστεύουμε πως θα αλλάξουμε, θα γίνουμε πιο υγιείς και πιο σοφοί, θα ηρεμήσουμε και θα ξεκουραστούμε ψυχικά κι έτσι θα είμαστε πιο δυνατοί και δημιουργικοί.

Το χωριό μας θα λειτουργεί με κοινόχρηστους χώρους για μαγείρεμα, φαγητό, βιβλιοθήκη, ψυχαγωγία, προβολές ταινιών, συζητήσεις, εργαστήρια, μαθήματα, ενώ ο καθένας θα έχει τον προσωπικό του χώρο.

Όλα τα κτίσματα θα γίνουν με φυσική δόμηση, η ενέργεια θα παράγεται με φωτοβολταϊκά πάνελ και άλλες ανανεώσιμες πηγές. Ήδη κατασκευάζονται ξυλόφουρνοι, ηλιακοί φούρνοι, rocketstove για θέρμανση και μαγείρεμα, κομποστικές τουαλέτες και υποδομές συλλογής και εκμετάλλευσης βρόχινων και γκρίζων νερών.

Όραμά μας είναι να γίνουμε ένα πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα επιτυχημένης και ολοκληρωμένης κοινότητας, με πλήρη διατροφική και ενεργειακή αυτάρκεια που θα λειτουργήσει σαν θετικό παράδειγμα για την δημιουργία νέων κοινοτήτων.

Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της διατροφικής αυτάρκειας είναι τα δέντρα. Σκοπεύουμε να φυτέψουμε περίπου 400 οπωροφόρα και βελτιωτικά του εδάφους δέντρα έτσι ώστε να διαμορφώσουμε στο κτήμα έναν οπωρώνα που θα μας θρέφει χωρίς να εξαντλείται το έδαφος και οι πόροι του. Παράλληλα διαμορφώνουμε τα ελεύθερα κομμάτια του κτήματος ώστε να ξεκινήσουμε τις σπορές με την μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας και περμακουλτούρας και είμαστε σε αναζήτηση σπόρων από πολλές παλιές και παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, οσπρίων, δημητριακών και βοτάνων.

Απαραίτητο για μας λόγω της ακαταλληλότητας των δρόμων είναι ένα αγροτικό αυτοκίνητο πετρελαίου μιας και στόχος μας είναι να παράγουμε το δικό μας βιοντίζελ αποκτώντας αυτάρκεια και στα καύσιμα. Η συγκεκριμένη καμπάνια στοχεύει στην εξεύρεση των απαραίτητων κεφαλαίων, ώστε να βάλουμε τις απαραίτητες βάσεις για την υλοποίηση του οράματός μας.

Δημιουργούμε μια ανοιχτή κοινότητα προς όλους, είτε για επισκέπτες είτε και για μόνιμους κατοίκους. Αυτό σημαίνει πως ότι κάνουμε δεν το κάνουμε μόνο για εμάς αλλά στο μυαλό μας έχουμε και το συνολικό κοινωνικό όφελος.

Δύσκολοι καιροί για τέτοια εγχειρήματα. Τον επόμενο μήνα σκοπεύουμε να αγοράσουμε 350 δέντρα προς φύτευση.
Επίσης μας είναι απαραίτητο ένα αγροτικό αυτοκίνητο λόγω της ακαταλληλότητας των δρόμων.
Γι αυτό χρειαζόμαστε την οικονομική σας ενίσχυση.

Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά έγινε το πρώτο βήμα. Με την υποστήριξή σας θα γίνουν και τα επόμενα.

https://www.indiegogo.com/projects/aipeia-gi-eco-community-project/x/7535853

Αν υπάρχει δυσκολία στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, επικοινωνήστε μαζί μας στο aipeiagi@gmail.com ή αφήστε μας μήνυμα στο facebook.

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα