Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου: Ποια είναι τα οφέλη του στην υγεία μας

Αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου: Ποια είναι τα οφέλη του στην υγεία μας

Υγεία του αναπνευστικού συστήματος

Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένα από τα καλύτερα αιθέρια έλαια για εισπνοές σε περιπτώσεις αναπνευστικών προβλημάτων. Και αυτό επειδή το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου διαθέτει ισχυρές αντιβακτηριδιακές και αντιικές ιδιότητες. Όταν διαχέεται στον αέρα, το έλαιο εξοντώνει τα βακτήρια και τους ιούς που μπορεί να βρίσκονται στον αέρα. Όταν εισπνευστεί, το έλαιο μειώνει με φυσικό τρόπο την ρινική συμφόρηση και σκοτώνει τα μικρόβια που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα. Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν πολύτιμο το τεϊόδεντρο κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης, καθώς μπορεί να μας προστατεύσει και μειώνει την ένταση και τη διάρκεια της ασθένειας. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να αντιληφθείτε πως τα συμπτώματά σας θα πάψουν να είναι τόσο έντονα.

Έλαια που αναμιγνύονται με το τεϊόδεντρο

Ένα αρνητικό στοιχείο του αιθέριου ελαίου τεϊόδεντρου είναι πως δεν έχει και το καλύτερο άρωμα όταν διαχέεται στον αέρα. Ευτυχώς όμως, αναμιγνύεται τέλεια με ορισμένα άλλα έλαια για να δημιουργήσουν μαζί μια ευχάριστη εμπειρία. Ορισμένα από αυτά είναι: το έλαιο λεμονιού, λεβάντας, δυόσμου, περγαμόντο, ευκάλυπτου, μελισσόχορτου, μέντας και γκέιπφρουτ.

Υγεία της επιδερμίδας

Εκτός από τα οφέλη του στην υγεία του αναπνευστικού, το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου αποδεικνύεται εξαιρετικό στην αντιμετώπιση και πρόληψη κατά της ακμής. Λόγω των αντιβακτηριδιακών του ιδιοτήτων, το αιθέριο έλαιο εξοντώνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και μειώνει την εμφάνιση σημαδιών από ακμή. Προσθέστε απλά μία σταγόνα τεϊόδεντρου σε λίγο βαμβάκι και εφαρμόστε το στην περιοχή που θέλετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και στην κρέμα καθαρισμού που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Υγεία των μαλλιών

Μία ακόμα συνηθισμένη χρήση του τεϊόδεντρου είναι η αντιμετώπιση της πιτυρίδας. Προσθέστε απλά μια σταγόνα αιθέριου ελαίου καθημερινά στο σαμπουάν σας και θα παρατηρήσετε βελτίωση. Επιπλέον, το τεϊόδεντρο ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών και τα διατηρεί γερά και υγιή.

Καθαρισμός

Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου αποτελεί επίσης μια σπουδαία προσθήκη στα προϊόντα καθαρισμού λόγω των φυσικών ιδιοτήτων του να εξοντώνει τα μικρόβια. Επιπλέον, καθώς αντιμετωπίζει με φυσικό τρόπο και τη μούχλα, αυτό το αιθέριο έλαιο είναι η καταλληλότερη επιλογή για καθαρισμό: όταν πλένετε τις κουρτίνες, στο πλυντήριο ρούχων ή πιάτων, στην τουαλέτα και σε κάθε άλλο αντικείμενο που είναι πιθανό να αναπτύξει μούχλα.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα