Να ακολουθείς το συναίσθημα εκείνο που θα σε οδηγήσει στα όνειρα σου

Να ακολουθείς το συναίσθημα εκείνο που θα σε οδηγήσει στα όνειρα σου

Μια μαθήτριά μου, η Σέλι, είπε το εξής, σε ένα εργαστήριο της Επιθυμίας της Καρδιάς:

«Τι γίνεται αν δεν μπορείς να φανταστείς κάποιον να αλλάζει και να κάνει αυτό που θέλεις; Για παράδειγμα, εγώ θέλω να με παντρευτεί ο φίλος μου, ενώ αυτός είναι ορκισμένος εχθρός του γάμου και ισχυρίζεται πως δεν θα παντρευτεί ποτέ. Πρέπει να τον φανταστώ να αλλάζει; Δεν μπορώ να το κάνω αυτό ξέροντας ποιος είναι και πώς νιώθει!»

Είπα στη Σέλι ότι κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του για να επηρεάσει την ελεύθερη βούληση κάποιου άλλου.

Της πρότεινα, αντίθετα, να φαντάζεται είτε ότι απολαμβάνει τη σχέση έτσι όπως είναι – αν μπορεί – είτε ότι παντρεύεται έναν άλλον άντρα που μοιράζεται μαζί της τους ίδιους στόχους ζωής. Με άλλα λόγια, της ζήτησα να χρησιμοποιήσει τη φαντασία της, έτσι ώστε να μπορέσει να την οδηγήσει στο όνειρό της και όχι να προσπαθεί να αναγκάσει το φίλο της να υποκύψει στη δική της θέληση.

Είπα επίσης στη Σέλι ότι ακόμα κι αν τελικά ο φίλος της την παντρευόταν κάτω από πίεση, θα εξακολουθούσε να είναι ο ίδιος άνθρωπος και πιθανότατα θα ένιωθε μνησικακία και θυμό απέναντί της μετά το γάμο. Το έχω δει να συμβαίνει πολλές φορές.

Διαβάστε επίσης: Κάντε ότι καλύτερο μπορείτε και αφήστε την ζωή να πάρει τον δρόμο της…

Αν αυτό που θέλεις φαίνεται αδύνατο, τότε φαντάσου ότι η ζωή σου κάνει μια έκπληξη και σου προσφέρει κάτι καλύτερο. Όταν φαντάζεσαι το όνειρό σου μην πιέζεις τα πράγματα. Αν το όνειρό σου χρειάζεται τη συνεργασία κάποιου, τότε στρέψου στο Θεό.

Εγώ το κάνω αυτό λέγοντας:

Θεϊκό πνεύμα, δώσε στο όνειρό μου όλη την υποστήριξη που χρειάζεται.

Και ύστερα αφήνω το σύμπαν να το επεξεργαστεί.

Η φαντασία βρίσκεται εκεί που γεννιέται η ιδιοφυΐα. Ξαναβάλε μπροστά τη δική σου. Νιώσε την επιθυμία σου με εικόνες που να σε ενθουσιάζουν και να σε κινητοποιούν.

Κάθε όνειρό σου είναι η δική σου ιστορία! Οραματίσου το όνειρό σου σαν μια ταινία στην οποία έχεις εσύ τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πώς αισθάνεσαι;

Ακολούθησε απλώς αυτό το συναίσθημα κι εκείνο θα σε οδηγήσει στην καρδιά του ονείρου σου.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Sonia Choquette «Η Καρδιά σου έχει δίκιο» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα