Η ομορφιά του να “αφήνεσαι”

Η ομορφιά του να “αφήνεσαι”

Η δουλειά μου μου έχει διδάξει ότι κάθε πόνος και κάθε μόχθος είναι σημάδια για χαλάρωση και άφεμα.
Είναι σημάδια ότι εμμένεις σε κάποιο φόβο, κρίση, αμφιβολία ή άλλη αυτοπεριοριστική σκέψη. Είναι σημάδια ότι δε χρησιμοποιείς το καλύτερο είδος σκέψης σου.
Ο πόνος και ο μόχθος είναι ενδείξεις ότι ένας καλύτερος τρόπος θα σου αποκαλυφθεί, αν πρώτα αφεθείς.

Η ομορφιά του να αφήνεσαι είναι ότι σταματάς να σκέφτεσαι!
Πρώτα, ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο· έπειτα, ο άνθρωπος δημιούργησε τη σκέψη· κι από τότε, το μόνο που υπάρχει είναι μπελάδες!
Παραδέξου το: τίποτε δε σε έχει βάλει σε περισσότερους μπελάδες απ’ ό,τι η ίδια σου η σκέψη. Οι σκέψεις σου δεν είναι πάντα αντάξιές σου. Όταν αφήνεσαι, τότε καθαρίζεις το μυαλό σου, κάνεις χώρο, ανοίγεσαι, δέχεσαι έμπνευση.

Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή συμβαίνουν όταν τολμάς να αφεθείς!
Πόσο ωραίος είναι ο έρωτας όταν αφήνεσαι και εμπιστεύεσαι!
Πόσο αποτελεσματική είναι η δουλειά όταν αφήνεσαι και δίνεις όλο σου τον εαυτό!
Πόσο ελκυστικός είσαι όταν αφήνεσαι και χαλαρώνεις!

Το άφεμα εμπνέει δημιουργικότητα, οικειότητα, γέλιο, ισορροπία, αφθονία και γαλήνη. Πόσο συχνά, λοιπόν, αφήνεσαι πραγματικά;

“Ο πόνος είναι προσκόλληση· η ευτυχία είναι παράδοση”, έλεγε ο Βούδας, που δημιούργησε μια ολόκληρη θεωρία γύρω από την αρχή της παράδοσης.
Σε πιο πρόσφατες εποχές, οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί έκαναν διάσημο το σλόγκαν : “Αφέσου κι άσ’ το στο Θεό”.
Αυτό είναι μεγάλη πρόκληση για μια γενιά δυσλειτουργικά ανεξάρτητων ανθρώπων, που φοβούνται υπερβολικά να εμπιστευθούν οτιδήποτε άλλο εκτός από τις ίδιες τους τις σκέψεις.

Το άφεμα παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε θεραπεία. Είναι επίσης το κλειδί για διαρκή επιτυχία στις σχέσεις, στη δουλειά και στη ζωή.
Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι που γνωρίζω, βρίσκουν χρόνο καθημερινά για μια ανάσα, για θεραπευτικά διαλείμματα, διαλογισμό και άφεμα.
Κάθε μέρα, κάνε χώρο για κάτι έξω από τις σκέψεις σου. Κάνε χώρο για κάτι ανώτερο.

Κάθε μέρα, εξασκήσου στο να αφήνεις το εγώ σου. Όταν εκπνέεις, άφηνε το εγώ σου να φεύγει· όταν εισπνέεις άνοιγε καρδιά και νου στον έμφυτο εαυτό σου·
Φαντάσου συνειδητά τον εαυτό σου να συντονίζεται με το Θεό, με τα ουράνια και με το ύψιστο μέσα σου. Όταν αισθανθείς ήρεμος και επικεντρωμένος, κάνε αυτές τις δύο ερωτήσεις:

1) Τι θα αφήσω σήμερα να φύγει; και

2) Σε τι θα ανοιχτώ σήμερα;

Άκου. Καθοδηγήσου. Αφέσου.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Robert Holden “Στροφή στην Ευτυχία” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα