Ακτιβίστρια έσωσε 2χρονο παιδάκι στη Νιγηρία

xop

Πέταξαν  έξω από το σπίτι το δίχρονο παιδάκι τους  γιατί νόμιζαν ότι είναι μάγος. Σκελετωμένο περιπλανιόταν επί 8 μήνες στη Νιγηρία. Λίγο πριν πεθάνει το βρήκε μια γυναίκα…

Η Άννα Ρίγκεν Λόβεν είναι μια ακτιβίστρια από τη Δανία, που ζει μόνιμα στη Νιγηρία για να  βοηθάει όσα παιδιά έχουν ανάγκη.Έχει δημιουργήσει ένα καταυλισμό όπου προσφέρει στέγη και φαγητό σε μικρά παιδιά που λιμοκτονούν από την πείνα. Ο Χόπ, ένα δίχρονο αγοράκι που οι γονείς του πέταξαν έξω από το σπίτι γιατί νόμιζαν ότι είναι μάγος, κακό πνεύμα, στάθηκε ευτυχώς τυχερό στο τέλος.

xop1

Για οχτώ μήνες περιπλανιόταν μόνο, γυμνό, άπλυτο με την κοιλίτσα του να έχει γεμίσει σκουλήκια. Δεν είχε κανένα στον κόσμο ώστε να το βοηθήσει.Έτρωγε από σκουπίδια,αποφάγια ή ό,τι άλλο έβρισκε. Τα βράδια φοβόταν και κοιμόταν στις ρίζες των δέντρων. Δεν άντεχε πια. Ήταν 2 χρονών. Πεινούσε και διψούσε και σύντομα θα «έφευγε».

Έτσι το βρήκε η Άννα, σε άσχημη κατάσταση, λίγο πριν καταρρεύσει. Αμέσως του έδωσε νερό, το τύλιξε με μια κουβέρτα και το μετέφερε στον καταυλισμό. Εκεί οι γιατροί του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και φάρμακα. Ο Χοπ ξέφυγε από τον κίνδυνο.Μπορεί να τρώει πλέον και να παίζει μέσα στον καταυλισμό με τα άλλα παιδιά.

xop

Στη Νιγηρία και κυρίως στην επαρχία, χιλιάδες μικρά παιδιά εκδιώκονται από το σπίτι τους επειδή οι γονείς τους θεωρούν ότι είναι μάγοι και μάγισσες. Άλλα πάλι βασανίζονται από τους ίδους τους γονείς τους, μέχρι θανάτου, προκειμένου να «εξορκιστεί» το κακό.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα