Πώς μπορούμε να αλλάζουμε σκέψεις και συναισθήματα χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος

Πώς μπορούμε να αλλάζουμε σκέψεις και συναισθήματα χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος

Η ολιστική προσέγγιση για την υγεία φανερώνει ότι το σώμα είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ανθρώπου. Αυτό είναι μια πολύ σπουδαία και χρήσιμη ανακάλυψη για εμάς, γιατί ελέγχοντας και επιλέγοντας τη γλώσσα του σώματός μας κατ’ επέκταση ελέγχουμε και επιλέγουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Για παράδειγμα, αν οι σκέψεις και τα συναισθήματά σου είναι αρνητικά, συνήθως το κεφάλι είναι γερμένο, οι ώμοι προς τα μέσα, τα μάτια σκυφτά και το πρόσωπο σκυθρωπό. Αντίστροφα, αν οι σκέψεις και τα συναισθήματά σου είναι θετικά και χαρούμενα, συνήθως το κεφάλι είναι ίσιο και ψηλά, οι ώμοι είναι ανοιχτοί, τα μάτια κοιτούν μπροστά και λάμπουν, ενώ το πρόσωπο είναι χαμογελαστό και εύθυμο.

Από τη στιγμή λοιπόν που σκέψεις, συναισθήματα και γλώσσα του σώματος είναι αλληλένδετα, τότε αν νιώθεις δυσάρεστα, το μόνο που έχεις να κάνεις συνειδητά είναι να επιλέξεις, έστω και με το «ζόρι» στην αρχή, να αλλάξεις τη στάση του σώματός σου. Δηλαδή να τραβήξεις τους ώμους πιο πίσω, να χαμογελάσεις, να σηκώσεις ψηλά το κεφάλι και να νιώσεις κατ’ επέκταση τη θετική αλλαγή που προκαλεί μέσα σου (στις σκέψεις και τα συναισθήματά σου) αυτή η αλλαγή στο σώμα σου.

Ας κάνουμε κάτι υπέροχο μαζί τώρα!

Θυμήσου μια στιγμή που για κάποιο λόγο ένιωθες πολύ, πάρα πολύ χαρούμενος, ενθουσιασμένος, ευτυχισμένος, ικανοποιημένος, που ένιωθες πληρότητα, ευγνωμοσύνη, πάθος, έρωτα, ομορφιά.

Όλα αυτά κι άλλα τόσα μαζί!

Μια στιγμή που ένιωθες δυνατός, ικανός, που όλα έμοιαζαν εύκολα, πιθανά και εφικτά. Μια στιγμή απόλυτης χαράς και ευτυχίας για σένα!
Αφού έχεις αναγνωρίσει αυτή τη στιγμή, τώρα θέλω να συνειδητοποιήσεις τη γλώσσα του σώματός σου.

Πώς είχες στήσει το σώμα σου;
Πώς ανέπνεες;
Πώς είχε δομηθεί η εικόνα του προσώπου σου;
Πώς ήταν οι ώμοι σου;
Πώς ήταν το κεφάλι σου;
Πώς ήταν το βλέμμα σου;
Πώς ήταν η φωνή σου;

Διαβάστε επίσης: Αυτοί είναι οι 12 κύριοι μεσημβρινοί του σώματος

Τι άλλο;….

Τώρα, αυτό που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που θέλεις να νιώθεις και να σκέφτεσαι με αυτό τον τρόπο, είναι να επαναλάβεις συνειδητά, να επιλέξεις δηλαδή τη συγκεκριμένη γλώσσα του σώματός σου.

Κάθε φορά που θέλεις ή έχεις την ανάγκη να νιώσεις δυνατός, χαρούμενος, σίγουρος και αισιόδοξος, επίλεξε να επαναλάβεις τη συγκεκριμένη γλώσσα του σώματος και αφουγκράσου τις ανάλογες αλλαγές στη σκέψη και το συναίσθημά σου.

Έχοντας αυτή τη γνώση και εμπειρία λοιπόν, δες εκπομπές, ταινίες ή φωτογραφίες του αγαπημένου σου «χορευτή»… ή όποιου τη διαδρομή/συνταγή θέλεις να αποκαλύψεις και να ακολουθήσεις και ξεκίνα από αυτό το σημείο.

Από τη γλώσσα του σώματος.

Θυμήσου…. δεν χρειάζεται να ανακαλύψεις μόνος σου και από την αρχή τον «τροχό». Αυτό έχει γίνει ήδη από τον «χορευτή» σου.
Απλά αποκάλυψέ τον και επανάλαβε όσα έκανε κι εκείνος.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Μανώλη Ισχάκη «NLP Το κλειδί του μυαλού μας!» από τις εκδόσεις ΔΙΟΝ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα