Αλτσχάιμερ: Δωρεάν ενημέρωση και εξετάσεις από το “Υγεία”

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Αλτσχάιμερ στις 21 Σεπτεμβρίου, το Τμήμα Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου που είναι τμήμα του «Ιατρείου Μνήμης» του Νοσοκομείου Υγεία, αποφάσισε να παρέχει σε άτομα άνω των 60 ετών χωρίς διάγνωση άνοιας, δωρεάν test μνήμης και οδηγίες για στρατηγικές πρόληψης, από 26 έως 30 Σεπτεμβρίου. Θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν και να γνωρίσουν το πρόγραμμα «Sociable», που ενισχύει τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα νοητικών ασκήσεων, μέσω οθόνης αφής, το οποίο βοηθά όχι μόνο στην πρόληψη, αλλά και στη θεραπεία ασθενών που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της νόσου.

Οι άνθρωποι που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ, όπως και από άλλες μορφές άνοιας, αυξάνονται συνεχώς φτάνοντας τα 47 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Η τάση δείχνει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ραγδαία στο μέλλον καθώς αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής. Στην Ελλάδα, τα άτομα που πάσχουν από άνοια ανέρχονται στις 200.000. Η διευθύντρια του τμήματος Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων και πρόεδρος της Εταιρίας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών, Παρασκευή Σακκά, τόνισε τη σημασία της πρόληψης προκειμένου οι ανωτέρω αριθμοί να σταθεροποιηθούν και να μειωθούν.

Ανέφερε ότι οι πρόσφατες μελέτες σε Αμερική και Ευρώπη, δείχνουν ότι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η σωστή διατροφή και η συστηματική νοητική άσκηση βοηθούν αποφασιστικά στην πρόληψη των εκφυλιστικών αυτών ασθενειών.

Πληροφορίες

Θεραπευτήριο Υγεία

Λεωφόρος Κηφισίας&  Ερυθρού Σταυρού 4, Μαρούσι

Ιατρείο Μνήμης

Γραφείο 7.1, 7 ος όροφος

Eρυθρού Σταυρού 5 – έναντι ΥΓΕΙΑ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας και Ραντεβού: 2106 867079 (8:30- 14:30)

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα