Αναπτύξτε τη θέλησή σας σε τριάντα ημέρες

Αναπτύξτε τη θέλησή σας σε τριάντα ημέρες

Ο Τζέιμς Άλεν, ο υπέροχος βικτωριανός συγγραφέας, έγραψε για την ανθρώπινη θέληση στο αριστούργημά του “Ως άνθρωπος σκεπτόμενος”: “Η ανθρώπινη θέληση, αυτή η αόρατη δύναμη / Η απόγονος μιας αιώνιας ψυχής / Μπορεί να ανοίξει έναν δρόμο προς κάθε στόχο / Κι ας παρεμβάλλονται γρανιτένιοι τοίχοι”.

Ο Τζέιμς Άλεν είχε δίκιο. Η θέλησή σας είναι η πνευματική ικανότητα που δίνει δύναμη στις ιδέες σας. Οι βιογραφίες και οι αυτοβιογραφίες των σπουδαίων ανδρών και γυναικών δείχνουν πως όλοι είχαν την ικανότητα να επικεντρώνονται στους στόχους που είχαν επιλέξει.

Αν επιθυμείτε ειλικρινά να ενισχύσετε το μυαλό σας, πρέπει να εξασκήσετε τη θέλησή σας. Είναι απολύτως απαραίτητο να αναπτύξετε την ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε.

Τα πιο αποτελεσματικά στελέχη και όλοι οι σπουδαίοι πωλητές έχουν αυτή τη μοναδική ικανότητα. Δεν χάνουν εύκολα το στόχο τους. Προσπαθήστε να φανταστείτε έναν καρδιοχειρουργό που δεν έχει αναπτύξει την ικανότητα να αφοσιώνεται απερίσπαστος σε αυτό που κάνει. Είμαι σίγουρος πως δεν θα θέλατε να είστε ασθενής του.

Κάντε αυτή την άσκηση κάθε μέρα επί τριάντα μέρες. Καθίστε στην αγαπημένη σας καρέκλα και κρατήστε ένα κερί στα χέρια σας. Ανάψτε το κερί και κοιτάξτε τη φλόγα. Αν κάτι αρχίσει να αποσπά την προσοχή σας, στρέψτε την αμέσως πίσω στη φλόγα του κεριού.

Αν στην αρχή δυσκολεύεστε να κρατήσετε το μυαλό σας συγκεντρωμένο, μην ανησυχείτε. Συνεχίστε με την ίδια άσκηση τέσσερα ή πέντε λεπτά κάθε φορά, δύο ή τρεις φορές τη μέρα. Μέσα σε ένα μήνα θα μπορείτε να συγκεντρώνεστε αυθόρμητα.

Αυτή η απλή άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια πολύ ισχυρή θέληση.

Να θυμάστε: η συγκέντρωση, η έντονη συγκέντρωση, δίνει δύναμη στις ιδέες σας. Όταν αρχίσετε να κατακτάτε την ικανότητα να επικεντρώνεστε σε ένα πράγμα, μπορείτε να συγκεντρωθείτε κυριολεκτικά σε οτιδήποτε…και αυτή είναι μια πολύτιμη δεξιότητα.

Η συγκέντρωση είναι το μότο μου – πρώτα η ειλικρίνεια, μετά η εργατικότητα και έπειτα η συγκέντρωση.

Στρέψτε όλη σας τη σκέψη στη δουλειά που κάνετε. Οι αχτίδες του ήλιου δεν καίνε μέχρι να στοχεύσουν κάπου.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Bob Proctor “Απόλυτη επιτυχία” από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα