Η Αναστασία Κουτσουρά, Metaphysical Anatomy Practitioner & Instructor, μας εξηγεί, τι είναι η Μεταφυσική Ανατομία

Η Αναστασία Κουτσουρά, Well Being Coach

Η Αναστασία Κουτσουρά, Well Being Coach – Metaphysical Anatomy Practitioner & Instructor, μας παραχώρησε μια πλήρως διαφωτιστική συνέντευξη, όπου μας εξηγεί τι είναι η Μεταφυσική Ανατομία.

Εδώ και μια 8ετία  διατηρεί στην Θεσσαλονίκη το στούντιο πιλάτες και γιόγκα “somanous”. Μέσα από την επαγγελματική της εμπειρία και σε συνδυασμό με την προσωπική της αναζήτηση η Αναστασία Κουτσουρά ήρθε σ’επαφή με τη μέθοδο, που εμπνεύστηκε και ιδρύθηκε απ’ την σύμβουλο προσωπικής ανάπτυξης και απελευθέρωσης τραύματος Evette Rose.

Αυτή η επαφή εξελίχθηκε σήμερα σαν σκοπός της ψυχής και κάλεσμα υπηρεσίας προς την ανθρωπότητα.

Ας την απολαύσουμε στη συνέντευξη που έδωσε στη συνάδελφο Γεωργία Χρήστου.

1. Τι είναι η μεταφυσική ανατομία;

Η Αναστασία Κουτσουρά, Well Being Coach | Metaphysical Anatomy Practitioner & Instructor, μας εξηγεί, τι είναι η Μεταφυσική Ανατομία

H Metaphysical Anatomy™ είναι μία τεχνική που σε εκπαιδεύει βήμα προς βήμα στην κατανόηση των μηχανισμών του νου και σου δίνει όλα τα εργαλεία για να μπορείς να ξαναφέρεις το σώμα, το πνεύμα και τον νου στην ισορροπημένη προ του τραύματος, φυσική του κατάσταση.
Iδρύθηκε από την σύμβουλο προσωπικής ανάπτυξης και απελευθέρωσης τραύματος Evette Rose.
«Αν επιτρέψεις να το αισθανθείς μπορεί το σώμα σου να στο θεραπεύσει»
Το σώμα σου μιλάει μέσα από συναισθήματα και τις αισθήσεις σου.
Πριν ακόμη υπάρξουν πεποιθήσεις έχεις γεννηθεί με την έμφυτη γνώση ολόκληρης της ύπαρξης μέσα από τις αισθήσεις, τα συναισθήματα και τα ένστικτα επιβίωσής σου.
Για κάθε αρνητικό συναίσθημα υπάρχουν χιλιάδες πεποιθήσεις που το στηρίζουν και δημιουργούν την πραγματικότητά σου.
Στόχος της τεχνικής είναι με τις πληροφορίες και τις εκ του βάθους γνώσεις που θα σου αποκαλυφθούν να γίνεις εσύ ο θεραπευτής του εαυτού σου.

2. Λέτε πως το σώμα μας «μιλάει». Τι εννοείτε με αυτό; Μπορείτε να μας δώσετε κάποια παραδείγματα;

Κάθε κύτταρο του σώματος σου έχει νοημοσύνη, όπως για παράδειγμα τα βλαστοκύτταρα. Μέσα σε κάθε ένα από αυτά υπάρχει κάθε πληροφορία δημιουργίας και είναι μια μικρογραφία ολόκληρου του σύμπαντος. Το σύμπαν (ή δημιουργία, ή ύπαρξη) δεν μας “μιλάει” Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, ή κάποια άλλη γλώσσα. Μιλάει με συχνότητες, δόνηση, ιερή γεωμετρία, ή αλλιώς με την γλώσσα του φωτός.

Πριν ακόμη ένα παιδί μάθει να μιλάει λεκτικά το υποσυνείδητο του καταγράφει όλες τις πληροφορίες και ερεθίσματα αποτυπώνοντας κάθε δονητική πληροφορία στην ολότητα που είναι. Έτσι, αν για παράδειγμα μια μητέρα εκφράζει τρυφερότητα στα λόγια αλλά η ίδια είναι θυμωμένη για οποιονδήποτε λόγο, το νεογνό πιάνει την ενέργεια του συναισθήματός της στα λόγια της και όχι την τρυφερότητα που η ίδια θέλει να μεταφέρει. Το αποτέλεσμα είναι, κάθε φορά που θα έχει ανάγκη την τρυφερότητα, το υποσυνείδητο του να την έχει συνδέσει με τον θυμό της μητέρας του.

Κάπως έτσι γίνεται και με το σώμα μας. Μας επικοινωνεί την “αλήθεια” του μέσω τον συναισθημάτων μας. Κατά την τεχνική της Μεταφυσικής Ανατομίας (MAT) πρώτα λειτουργούν τα ένστικτα επιβίωσης, όπως για παράδειγμα η μάχη, η φυγή, το μούδιασμα και μετά ο εν’ λογος νους.

Με πολύ απλά λόγια η μοναδική ερώτηση που οφείλουμε να κάνουμε στο σώμα μας είναι : “Σώμα μου πως αισθάνεσαι για αυτή την κατάσταση, ή το άτομο ΤΩΡΑ;”
Αν το σώμα το νιώθεις ανάλαφρο, χωρίς να μαζεύεται, να σφίγγεται και να συρρικνώνεται, τότε αυτή και είναι η αλήθεια σου.
Αν το σώμα το νιώθεις βαρύ , σφιγμένο και συρρικνωμένο τότε αυτή η απόφαση, κατάσταση, επιλογή ή άνθρωπος δεν συνηχεί με την αλήθεια της ψυχής και του ανώτερου εαυτού σου, που προσπαθεί μέσω των συναισθημάτων σου να επικοινωνήσει μαζί σου.


Μεταφυσική Ανατομία | Επίπεδο 1

Παρακολουθήστε το πρώτο επίπεδο του Metaphysical Anatomy σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο από την Ανασταία Κουντουρά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 


3. Μπορείτε να μας περιγράψετε μια τυπική συνεδρία της MAT;

Μια μέση συνεδρία ΜΑΤ διαρκεί 45 ως 60 λεπτά.
Η συνεδρία ξεκινά με ένα διερευνητικό ερωτηματολόγιο και με την πρόθεση της συνεδρίας, που είναι ο λόγος (ξεκάθαρο αίτημα) που έχουμε να επιλύσουμε, ώστε να εντοπίσουμε την ψυχοσωματική αιτία που οδηγεί το σώμα στο να μπλοκάρετε και τον νου να κάνει επαναλαμβανόμενες προβολές του χθες στο τώρα και στο μέλλον.

Αφού ορίσουμε την ξεκάθαρη πρόθεση τότε με διάφορα εργαλεία της τεχνικής και συνειδητές αναπνοές ο ΜΑΤ συντονιστής μας οδηγεί να βάλουμε τον εγκέφαλο μας σε κάποια από τα εγκεφαλικά κύματα (άλφα, βήτα, γάμα, θήτα) που αρμόζουν καλύτερα στο δικό μας αίτημα.
Στη συνέχεια, με μια σειρά από ερωτήσεις όπου ο θεραπευόμενος απαντάει μέσα από την συναισθηματική νοημοσύνη και το κέντρο της καρδιάς, το ίδιο το σώμα μας οδηγεί στη ριζική αιτία και μπλοκάρισμα με βάση τα συναισθήματα.

Αφού εντοπίσουμε από κοινού (θεραπευόμενος και συντονιστής) τι συναισθήματα μπλοκάρουν την επικοινωνία και το σώμα, τι ένστικτα λειτουργούν στην κάθε περίπτωση και που εδρεύουν στο σώμα, τότε ο συντονιστής ΜΑΤ χρησιμοποιεί την διαίσθηση του και τα μοναδικά ενεργειακά εργαλεία της τεχνικής αυτής που ο ίδιος γνωρίζει ώστε να βοηθήσει το σώμα να ολοκληρώσει το αρχικό τραύμα.

Σαν τραύμα ορίζουμε οτιδήποτε έχει συμβεί κατά την γενετική μας γραμμή (dna) σε φυσικό σωματικό ή συναισθηματικό επίπεδο σε αλληλεπίδραση με το περιβάλλον το οποίο οδήγησε το σώμα να ενεργοποιήσει μηχανισμούς επιβίωσης οι οποίοι μπορούν να ενεργοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή υποσυνείδητα πάλι σε αλληλεπίδραση με το περιβάλλον.

Τα Αρνητικά συναισθήματα είναι οι οδηγοί μας σε όλη την διάρκεια μιας ΜΑΤ συνεδρίας.
Αν το σώμα βοηθηθεί να ολοκληρώσει το αρχικό τραύμα μέσα από το κεντρικό νευρικό σύστημα τότε και η πρώτη “αιτία” αλλάζει άρα αλλάζει και το αιτιατό (αποτέλεσμα/έκφραση επιγενετική ) στο ΤΩΡΑ με βάση την κβαντική φυσική όπου ο χρόνος δεν λειτουργεί πλέον γραμμικά.

Αφού ολοκληρωθεί το αρχικό τραύμα και εξισσοροπηθούν τα ένστικτα και μετουσιωθούν τα αρνητικά συναισθήματα το ίδιο το σώμα γνωρίζει πως να θεραπευτεί όπως ακριβώς θα έκανε σε ένα απλό ‘κόψιμο’.
Είναι ένα ανολοκλήρωτο τραύμα που δημιουργεί κρυφό στρες στο σώμα γιατί ο εγκέφαλος βρίσκεται συνεχώς στην κατάσταση επιβίωσης και απειλής ακόμη και αν φυσικά αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν οι μνήμες του υπάρχουν καταγεγραμμένες σε κάθε κυτταράκι.

Η συνεδρία ολοκληρώνεται με το σώμα να βρίσκεται στην ουδέτερη φυσική του κατάσταση. Ούτε θετικά, ούτε αρνητικά συναισθήματα.
Η Ουδετερότητα είναι αυτό που θέλουμε και θεωρούμε “ολοκλήρωση” στην γλώσσα της ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ, η οποία είναι τελείως διαφορετική από την κατάσταση της απάθεια και της αποκοπής.

4. Τι μαθαίνει κανείς όταν γίνεται practitioner της μεθόδου;

Η Αναστασία Κουτσουρά, Well Being Coach | Metaphysical Anatomy Practitioner & Instructor, μας εξηγεί, τι είναι η Μεταφυσική Ανατομία

Αρχικά εμείς στο ΜΑΤ πιστεύουμε στην εκπαίδευση των ανθρώπων προς το άνοιγμα της συνειδητότητας μέσω της γνώσης για το ίδιο μας το σώμα που είναι ολόκληρο μια μικρογραφία του σύμπαντος.
Ενας συντονιστής ψυχοσωματικής υγείας / practitioner ΜΑΤ εκπαιδεύεται σε κάποιες σφαιρικές γνώσεις ανατομίας και φυσιολογίας του σώματος αλλά και πιο εξειδικευμένες γνώσεις φυσιολογίας και ανατομίας του εγκεφάλου και του νευρικού μας συστήματος, του συνδετικού ιστού αλλά και του dna στο επίπεδο της επιγενετικής.

Δεν γινόμαστε φυσικά επιστήμονες απλά μαθαίνουμε να κατανοούμε πως ένα σώμα αλληλεπιδρά με το περιβάλλον και πως δημιουργείται το άγχος, πως σκεφτόμαστε και τι είναι η σκέψη από την οπτική της νευροφυσιολογίας, της νευρολογίας, της ψυχολογίας και του νευρογλωσσικού προγραμματισμού.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιεί η Μεταφυσική Ανατομία για να επιλύσει κάποιο μπλοκάρισμα στο σώμα είναι ενεργειακές στα πλαίσια του οραματισμού και ότι όλα μα όλα είναι ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η τεχνική έχει και αναφορές επιγραμματικά στην κβαντική φυσική σε και τι γίνεται μέσα σε ένα σώμα σε κβαντική κλίμακα στα υποατομικά σωματίδια.

Είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του σώματος (μακροπτική και μικροπτική) μέσα από επιστημονικές έρευνες και την επιστήμη της ιατρικής, της επιγενετικής και της νευροφυσιολογίας, έτσι ακριβώς όπως αυτή εξελίσσεται σήμερα με βάση τις νέες έρευνες και γνώσεις της κβαντικής μηχανικής του σώματος.


Μεταφυσική Ανατομία | Επίπεδο 1

Παρακολουθήστε το πρώτο επίπεδο του Metaphysical Anatomy σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο από την Ανασταία Κουντουρά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 


6. Τι αλλάζει στον άνθρωπο όταν απελευθερώνει ένα μπλοκαρισμένο φυσικό ή συναισθηματικό τραύμα;

΄Οταν το σώμα απελευθερώσει το τραύμα του τότε επέρχεται σε εκείνο ισορροπία, ευεξία, αρμονία και φυσικά υγεία σε όλα τα επίπεδα γιατί έτσι είναι φτιαγμένο να είναι από την ίδια την δημιουργία.
Το σώμα ασθενεί μόνο μέσα από το συσσωρευμένο στρες και την συναισθηματική τοξίνη και την φυσική τοξικότητα του περιβάλλοντος στο οποίο μένει και αλληλεπιδρά.

7. Είναι η ΜΑΤ μια μέθοδος που απευθύνεται σε όλους, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχετική γνώση;

Το ΜΑΤ απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να νιώθουν ότι έχουν πάρει πίσω την δύναμη τους ώστε να ορίζουν την ζωή τους και να μην τους ορίζει εκείνη, στο επίπεδο φυσικά που επιθυμεί και θέλει ο καθένας από εμάς.

Μελετώντας της ψυχοσωματικές αιτίες, κάθε άνθρωπος μπορεί να φτάσει σε ένα επίπεδο αυτογνωσίας και αυτοθεραπείας που θα του δώσει πίσω την χαρά, την ελευθερία, την υγεία σε όλους τους τομείς της ζωής του.
Βαθιά επίγνωση έρχεται στον καθένα που θα αφιερώσει τον απαιτούμενο χρόνο για να ανατρέξει στο βιβλίο και θα εφαρμόσει τις πρακτικές καθημερινές ασκήσεις που θα τον απελευθερώσουν γρήγορα και εύκολα από την πλάνη του νου και θα τον φέρουν σε επαφή με την συναισθηματική νοημοσύνη και την άπειρη σοφία της καρδιάς μέσα από την άνευ όρων αγάπη.

Η τεχνική απευθύνεται στους θεραπευτές οποιασδήποτε τεχνικής γιατί μέσα από τα βιβλία της τεχνικής και ειδικά το ΤΕΥΧΟΣ 2 στο οποίο η Evette Rose έχει καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια 679 παθήσεις και τις ψυχοσωματικές τους αιτίες σε πάνω από 700 σελίδες προσωπικών εμπειριών της ίδιας ως συντελεστής ψυχικής υγείας και μελετών διαφόρων επιστημόνων από πολλά πεδία διαφόρων επιστημών. Θα μπορέσουν να έχουν σαφή και ξεκάθαρη πληροφόρηση του τι ακριβώς συμβαίνει με τον πελάτη τους . ΄Ετσι οι θεραπείες τους θα είναι πιο γρήγορες , άμεσες και αποτελεσματικές.

8. Έχετε μία μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο των εναλλακτικών θεραπειών. Τι είναι αυτό που σας κέντρισε το ενδιαφέρον και σας οδήγησε στο να εκπαιδευτείτε και να φέρετε τη μέθοδο της Μεταφυσικής Ανατομίας στην Ελλάδα;

Μέσα από την πολυετή εμπειρία μου, δουλεύοντας με αρκετές εκατοντάδες ανθρώπους σε προσωπικό και όχι διαδικτυακό επίπεδο πάνω στην βελτίωση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας, παρατήρησα ότι οι πελάτες μου ήταν αποκομμένοι από τα συναισθήματά τους και κυρίως από το ίδιο το σώμα τους.

Προσπαθώντας την ώρα της άσκησης ή των προσωπικών συνεδρίων μαζί τους να τους φέρω σε επαφή με το σώμα και τα συναισθήματα τους, ένιωθα πως δυσκολεύονται στο να συνδεθούν με την ιερή βιολογία τους και τα συναισθήματα – σωματικές τους αισθήσεις.
Είχαν δυσκολία στη λεκτική εκφραστική επικοινωνία και καμία απάντηση στην ερώτηση:

  • Πως νιώθεις για αυτό το θέμα τώρα;
  • Πως σε κάνει αυτή η κατάσταση / άνθρωπος να νιώθεις;
  • Που το νιώθεις στο σώμα σου;

Η δυσκολία έφθανε σε τέτοιο βαθμό, που η μόνη απάντηση της περισσότερες φορες ήταν: “Αισθάνομαι χάλια, κενό, πλάκωμα”.

Έχω δουλέψει στο παρελθόν με αρκετές τεχνικές και είχα θαυμαστά αποτελέσματα, στιγμιαίες θεραπείες και ανθρώπους που βίωσαν στιγμιαίες αλλαγές και άλματα στην συνειδητότητά τους και κατ’ επέκταση στην καθημερινότητα τους, συνειδητοποιώντας ότι έχουν οι ίδιοι την επιλογή να αλλάξουν ότι δεν τους ευχαριστεί.
Πολλές τεχνικές δίνουν έμφαση μόνο στο πνευματικό κομμάτι, δηλαδή την αποσύνδεση από την ύλη/σώμα ή μόνο το φυσικό, εστιάζουν δηλαδή στην εξωτερική εμφάνιση του σώματος.
Το κομμάτι της συναισθηματικής νοημοσύνης ήταν κάτι που και εγώ η ίδια έπρεπε να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου σε αυτό.
Στην αναζήτησή μου αυτή, ήρθε στο πεδίο μου η Evette Rose μέσα από τα βιβλία της και φυσικά μέσα από το διαδίκτυο.
Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στη διαίσθησή μου, την ακολούθησα και βρέθηκα σε μια απο τις εκπαιδεύσεις της.
Έτσι, βρίσκομαι σήμερα στη θέση να μπορώ να εκπαιδεύσω και εσένα σε αυτή την μοναδική τεχνική, που θα σε οδηγήσει στην πλήρη απελευθέρωση από κάθε τραύμα χωρίς κόπο, χωρίς πόνο απλά μέσα από την καρδιά του μικρού παιδιού που απλά έχεις ξεχάσει.

9. Το να προσπαθούμε να αποφεύγουμε τους φυσικούς τραυματισμούς είναι κάτι φυσιολογικό και κατανοητό. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να μην τραυματιζόμαστε συναισθηματικά; Υπάρχει κάποια ενδεδειγμένη στάση ζωής προκειμένου να είμαστε πιο υγιείς;

Αυτό που βοήθησε εμένα είναι η ίδια η γνώση. Μέσα από αυτή διευρύνεται ο νους και ανοίγεται σε νέες κατανοήσεις, ξεπερνώντας προγραμματισμούς και περιορισμούς.

Θα έλεγα προσωπικά ότι όλες οι τεχνικές και κυρίως ο καθημερινός διαλογισμός και η επαφή με τον συναισθηματικό μας κόσμο και το πως αισθανόμαστε με κάθε τι είναι αυτό που μας οδηγεί στην σύνδεση με την ψυχή και τον ανώτερο εαυτό μας.

Αν μάθουμε εκ νέου να ακούμε το σώμα μας και το πως νιώθουμε την κάθε στιγμή αντί να ακούμε και να ακολουθούμε την σκέψη μας χωρίς επίγνωση ότι απλά είναι μια σκέψη και όχι ολόκληρη η υπόσταση μας τότε το σώμα μας μας οδηγεί στην πλήρη ελευθερία και τότε ανακαλύπτουμε πως πραγματικά έχει φτιαχτεί η ύπαρξη και το σύμπαν ώστε να υπηρετούν την ζωή και την εξέλιξη.

Αλήθεια χρειάζεται εσύ να ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ στην ΥΠΑΡΞΗ αυτή για να υπάρχει.
Χρειάζεται να κάνεις εσύ την καρδιά σου να χτυπάει.
Ένα μωρό στην μήτρα – εσύ του έδωσες υπόσταση υλική;
Είτε το πιστεύεις, είτε όχι η ύπαρξη είναι ΥΠΑΡΞΗ.

Αυτό που εσύ μπορείς να ορίζεις είναι το πως εσύ θα βιώνεις την δική σου ξεχωριστή ύπαρξη μέσα στην ίδια την αιώνια ύπαρξη όσο βρίσκεσαι ακόμη στους περιορισμούς της υλικής σου υπόστασης.
Μήπως τελικά υπάρχει και κάτι άλλο που δεν χρειάζεται εσύ να ελέγχεις, να πιστεύεις για να υπάρχει;

Πληροφορίες:
Το Σεμινάριο “Μεταφυσική Ανατομία | Επίπεδο 1” θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο στις ακόλουθες ημερομηνίες:
Θεσσαλονίκη:
Ημερομηνίες: Σάββατο 06.10.2018 & Κυριακή 07.10.2018
Τοποθεσία: Somanous by Anastasia
Κρατήσεις Θέσεων: https://event.gg/10186/
Facebook Event: https://web.facebook.com/events/405099080019025/

Αθήνα:
Ημερομηνίες: Σάββατο 12.10.2018 & Κυριακή 13.10.2018
Τοποθεσία: Balm
Κρατήσεις Θέσεων: https://event.gg/10484/
Facebook Event: https://web.facebook.com/events/1137631666413679/

Κύπρος:
Ημερομηνίες: Σάββατο 20.10.2018 & Κυριακή 21.10.2018
Τοποθεσία: Poseidonio Health Spa & Fitness Center
Κρατήσεις Θέσεων: https://event.gg/10485/
Facebook Event: https://web.facebook.com/events/1890852251209618/

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα