Τι είναι η ανία και γιατί εμφανίζεται

Τι είναι η ανία και γιατί εμφανίζεται

Η ανία είναι διαφυγή από αυτά τα οποία είναι σημαντικά.

Ανία είναι η αποτυχία να βρεις μια δραστηριότητα ή περίσταση η οποία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, ώστε να αποσπάσει την προσοχή σου από αυτά που αισθάνεσαι. Εμφανίζεται όταν κοιτάς προς τα έξω και δεν βρίσκεις τίποτα ενδιαφέρον να σου τραβήξει την προσοχή. Αντί να νιώσεις τα συναισθήματά σου – να μάθεις τη λειτουργία του ενεργειακού σου συστήματος – βαριέσαι.

Η εμπειρία της ανίας είναι αντίσταση στο να μάθεις τα συναισθήματά σου. Είναι μια γόνιμη εμπειρία, επειδή εμφανίζεται μόνο όταν η αναζήτησή σου για εξωτερικούς τρόπους περίσπασης έχει αποτύχει.

Ανία είναι η αποτυχία της αναζήτησης εξωτερικών παραγόντων που θα σε γεμίσουν και η άρνηση να δεις τι είναι εκείνο το οποίο σε οδηγεί σε αυτή την αναζήτηση.

Η ανία είναι μια βαθιά ριζωμένη αντίσταση στην εμπειρία των συναισθημάτων μετά την αποτυχία όλων των προσπαθειών να αποσπάσεις την προσοχή σου από αυτά.

Διαβάστε επίσης: Ο φόβος του χωρισμού και πώς να τον ξεπεράσουμε με μια απλή άσκηση

Η ρίζα της ανίας βρίσκεται στην αντίσταση κατά των επώδυνων συναισθημάτων. Αυτή είναι επίσης και η ρίζα της εργασιομανίας και της τελειομανίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ρίζα δημιουργεί πρώτα ανία και ύστερα διαφυγή στην εργασιομανία ή στην τελειομανία. Σε άλλες περιπτώσεις, πρώτα εμφανίζεται η εργασιομανία ή η τελειομανία και έπειτα η ανία.

Δεν γεννήθηκες για να χάνεσαι μέσα σε δραστηριότητες. Ο προορισμός σου στη Γη είναι να προσφέρεις τα δώρα τα οποία η ψυχή σου επιθυμεί να προσφέρεις, δηλαδή τα δώρα της αρμονίας, της συνεργασίας, του μοιράσματος και του σεβασμού για τη ζωή, οποιαδήποτε μορφή και αν έχουν αυτά.

Τα μέρη του εαυτού σου που αντιστέκονται στις προθέσεις της ψυχής σου – την αρμονία, της συνεργασία, το μοίρασμα και το σεβασμό για τη Ζωή – είναι τα μέρη που είναι φοβισμένα, τα μέρη που ωθούν στην εργασιομανία, στην τελειομανία και στην ανία.

Η ανία, όπως και η τελειομανία και η εργασιομανία, είναι διαφυγή από τις ανώτερες δυνατότητές σου. Είναι ο φόβος της μεταμόρφωσης που θέλει να συμβεί και θα συμβεί μέσα σου, όταν μάθεις να εξερευνάς τα συναισθήματά σου. Είναι η αντίστασή σου στην πνευματική ανάπτυξη.

Ανία είναι να σε καλεί μια πιο γεμάτη ζωή και εσύ να φοβάσαι να ακούσεις το κάλεσμα.

Απόσπασμα από το βιβλίο των GaRY Zukav & Linda Francis «Η Καρδιά της Ψυχής» από τις εκδόσεις Κέδρος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα