Ανοιχτά, δωρεάν μαθήματα Γιόγκα και Ορθοσωμικής Γυμναστικής @Women for Life

Ανοιχτά, δωρεάν μαθήματα Γιογκα και Ορθοσωμικής Γυμναστικής @Women for Life

Ανοικτό μάθημα Ορθοσωμικής Γυμναστικής

Το μάθημα της Ορθοσωμικής Άσκησης συνδυάζει διάφορα στοιχεία από είδη γυμναστικής (stretching, σουηδική γυμναστική, pilates, κλπ). Στόχος του μαθήματος είναι η σωστή στάση του σώματος , η διάταση και η ενδυνάμωση των μυικών ομάδων τόσο όσο χρειάζεται για να έχουμε ένα υγιές και αρμονικό σώμα.

Με την Ορθοσωμική Γυμναστική συνειδητοποιούμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος να στεκόμαστε και να κινούμαστε και αυτό αποτελεί μια γνώση που μας ακολουθεί καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας. Απευθύνεται σε κάθε γυναίκα, αρχάρια ή προχωρημένη ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης.

To Women for Life σας προσκαλεί να δοκιμάσετε τα μαθήματά του, για να διαπιστώσετε  μόνοι σας τα ευεργετήματα της ορθοσωμικής γυμναστικής. Σας περιμένουμε τις παρακάτω ημέρες και ώρες

 • Δευτέρα 3-10 και Τετάρτη 5-10, ώρα 20.30-21.30, ήπιο τμήμα, για γυναίκες που αρχίζουν τώρα την επαφή τους με την άσκηση ή γυναίκες με μυοσκελετικά προβλήματα.
 • Τρίτη 4-10 και Πέμπτη 6-10, 4.30-5.30, μεσαίο επίπεδο
 • Παρασκευή 30-09, ώρα 17.30-18.30 και Δευτέρα 3-10 , ώρα 19.30-20.30 , προχωρημένο επίπεδο

Ανοιχτά μαθήματα  Hatha Yoga και Yoga Nidra

Η γιόγκα είναι μία πανάρχαια επιστήμη και φιλοσοφία ζωής. Δεν περιορίζεται από πολιτισμούς ή θρησκείες. Απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή σωματικής κατάστασης.

Προσφέρει καλύτερη φυσική κατάσταση ,ευλυγισία, ηρεμία του νου, έλεγχο του στρες και των συναισθημάτων, ικανότητα συγκέντρωσης, διαύγεια του νου, με αποτέλεσμα την πρόληψη σε θέματα υγείας και ψυχοσωματικών ασθενειών.

Χάθα Γιόγκα

Η Χάθα Γιόγκα είναι ένας από τους κλάδους της Γιόγκα, η οποία εξισορροπεί τις φυσικές και νοητικές ενέργειες. Στο μάθημα θα ασχοληθούμε με:

 • Τη φιλοσοφία της yoga. Τι είναι yoga.
 • Βασικές ασκήσεις αναπνοής (pranayamas)
 • Οδηγίες για την ευθυγράμμιση του σώματος και τηνασφαλειά του (asanas)
 • Οδηγίες για βασικές στάσεις (όρθιες, καθιστές, υπερεκτάσεις)
 • Το Χαιρετισμό του Ηλιου
 • Στάσεις αποκατάστασης και χαλάρωσης

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ!!!

 • 1. Να φοράτε άνετα ρούχα.
 • 2. Να έχετε φάει τουλάχιστον τρείς ώρες πρίν το μάθημα.
 • 3. Να έρθετε εγκαίρως , ώστε να ξεκινήσουμε στην ώρα μας.
 • 4. Να τα αφήσετε όλα στην άκρη! Είναι ένα δώρο στον εαυτό σας γι`αυτό μην αφήσετε τίποτα να σας αποσπάσει την προσοχή.

Το δοκιμαστικό μάθημα της Ηatha Υoga θα γίνει Παρασκευή 30-09, ώρα 18.30 -20.00

Yoga Nidra

Η Yoga Nidra είναι ένα ολιστικό σύστημα κλασσικής γιόγκα που έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της σύγχρονης ζωής και έχει στόχο την εναρμόνιση σώματος νου και συναισθημάτων ενώ δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της επίγνωσης με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο συνειδητοί και έτσι να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της σύγχρονης ζωής.

Η γιόγκα νίντρα είναι ένας πιο αποτελεσματικός και δραστικός τρόπος ψυχικής και σωματικής ξεκούρασης και ανανέωσης απ’ ό,τι ο παραδοσιακός ύπνος. Η γενική, συστηματική χαλάρωση που παρέχει μια συνεδρία γιόγκα νίντρα είναι ισοδύναμη με πολλές ώρες παραδοσιακού ύπνου χωρίς επίγνωση.

Γιόγκα νίντρα σημαίνει ύπνος με κάποιο ίχνος επίγνωσης. Είναι μία ενδιάμεση κατάσταση του νου ανάμεσα στην εγρήγορση και στο όνειρο.

Όταν εξασκείστε στη γιόγκα νίντρα ανοίγετε τα βαθύτερα επίπεδα του νου σας, αλλά όταν μπορέσετε να χαλαρώσετε ανοίγουν τα υποσυνείδητα και ασυνείδητα επίπεδα του νου. Η γιόγκα νίντρα είναι μια πρακτική που θα σας βοηθήσει να καταδυθείτε βαθιά στον νου σας.

Δεν πρόκειται για άσκηση συγκέντρωσης, αλλά βαθιάς χαλάρωσης.

Το δοκιμαστικό μάθημα της Yoga Nidra θα γίνει την Τετάρτη 5-10, ώρα 19.00-21.00

Πληροφορίες – Κράτηση θέσης

Women for Life

Γρηγορίου Ξενοπούλου 10, Νέο Ψυχικό

Ε info@womenforlife.gr

Τ 210 6740302

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα