Ανοιχτά τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Ανοιχτά τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Ανοιχτοί θα παραμείνουν για το κοινό, στις 26 Αυγούστου,132 συνολικά αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία της χώρας μας, προκειμένου οι επισκέπτες να θαυμάσουν την πανσέληνο του Αυγούστου στους χώρους αυτούς.

Στους 95 από τους 132 χώρους που συμμετέχουν στο θεσμό “Πανσέληνος 2018” θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν μουσική, χορούς, ποίηση, προβολές ταινιών, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις κ.ά.

Οι δράσεις του θεσμού αυτού που έχει κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων αλλά και των τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας την περίοδο αυτή, θα ξεκινήσουν σε κάποιες περιοχές από την Παρασκευή 24 Αυγούστου, θα κορυφωθούν την Κυριακή 26 Αυγούστου και σε κάποιες άλλες περιοχές θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018.

Από το 2002, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία αυτές τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, ανοίγοντας, παράλληλα, τις πόρτες των αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων, στο κοινό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Πανσέληνος Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Όπως γίνεται πάντα, η είσοδος σε όλους τους χώρους θα είναι ελεύθερη.

Παράλληλα με τις παραπάνω εκδηλώσεις, μια δωρεάν για το κοινό συναυλία, θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, στις 9 μ.μ, τη βραδιά της πανσελήνου.
Στη συναυλία που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους, στο μαγικό κόσμο του ελληνικού κινηματογράφου, με επιτυχίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών.
Τη μουσική διεύθυνση θα έχει ο Δημήτρης Μίχας, ενώ η πρόσβαση θα γίνεται από την οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κοντά στο σταθμό του μετρό “ΑΚΡΟΠΟΛΗ”.
Να σημειωθεί ότι, το Μουσείο, την ημέρα εκείνη, θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα