Ανοιχτή καρδιά

anoixti-kardia-dialogismos

Ο διαλογισμός της ανοιχτής καρδιάς, είναι ένας διαλογισμός που έχει μέγιστα οφέλη, αν γίνει το πρωί πριν βγείτε από το σπίτι. Ο σκοπός του είναι να ανοίξει την καρδιά σας στην αγάπη ώστε να χωρέσει όλους όσους θα συναντήσετε, και οτιδήποτε συμβεί. Μέρα με την ημέρα, η συγχώρεση, η αποδοχή και η κατανόηση γίνονται καταστάσεις του νου μας ο οποίος σκέφτεται όλο και περισσότερο με αγάπη.

1 Καθίστε σε άνετη στάση, με ίσια πλάτη και ανοιχτό στήθος. Ανάψτε ένα μικρό κεράκι, κατά προτίμηση λευκό. Μπορεί να παίζει απαλή μουσική διαλογισμού.

2 Κλείνετε τα μάτια σας και παίρνετε μερικές βαθειές αναπνοές. Γεμίζετε τον χώρο της καρδιάς με αέρα… εκπνέετε. Σε κάθε εισπνοή, γεμίζετε τον χώρο της καρδιάς σας με περισσότερο αέρα… εκπνέετε. Καθώς μεγαλώνετε τον χώρο της καρδιάς σας, φανταστείτε τον αέρα που εισπνέετε φωτεινό. Γεμίστε την καρδιά σας με φως… εκπνέετε.

3 Εισπνέετε και κρατήστε λίγο την αναπνοή σας. Νιώστε τους χτύπους της καρδιάς σας. Νιώστε τον παλμό της… εκπνέετε. Είστε αγάπη.

4 Ανοίγετε τα μάτια σας σιγά σιγά. Μάλλον χαμογελάτε ελαφρώς. Ενημερώστε το μυαλό σας πως αυτή είναι η αίσθηση της αγάπης, της συγχώρεσης, της αποδοχής. Πως με αυτή την αίσθηση έχετε σκοπό να περάσετε τη μέρα σας και να ζήσετε όλες σας τις εμπειρίες.

5 Πιθανόν να σας έρθει κάποιος “δύσκολος” άνθρωπος στο νου που η σχέση μαζί του δε μοιάζει να έχει την ποιότητα των συναισθημάτων που τώρα βιώνετε. Εισπνεύσετε και ακούστε πάλι την καρδιά σας… δίχως να ψάξετε για οποιαδήποτε λύση απλώς εκπνεύστε. Αυτός είναι ένας πολύ απλός και… πραγματικός τρόπος να βάζουμε τους ανθρώπους στην καρδιά μας.

Φυσικά και μπορείτε να επαναλάβετε αυτό τον διαλογισμό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Δεν έχει υπάρξει ακόμα χτύπος στον κόσμο που να μας ηρεμεί και να μας θυμίζει πως είμαστε αγάπη, εκτός από αυτόν της καρδιάς.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα