Ανοιχτή συζήτηση “Η φιλοσοφία επιστρέφει”

anoixti-syzitisi-filosofia-epistrefei1

«Η Φιλοσοφία επιστρέφει», Ανοιχτή συζήτηση

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016, στις 20.30

Public Café, πλατεία Συντάγματος, Αθήνα

 

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO, για 4η συνεχή χρονιά ο Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός “Νέα Ακρόπολη” διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Η Φιλοσοφία επιστρέφει”.

Θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου του 2016, στις 20.30, στο Public Café (Public, 5ος όροφος, Καραγεώργη Σερβίας 1, πλατεία Συντάγματος).

anoixti-syzitisi-filosofia-epistrefei

Το θέμα της εκδήλωσης, «Η Φιλοσοφία επιστρέφει», αφορά στην ανάγκη επιστροφής της Φιλοσοφίας στον πολιτισμό, την επιστήμη, την παιδεία, τη ζωή: η Φιλοσοφία επιστρέφει για να δώσει “κλειδιά” για ανοιχτή σκέψη, δοκιμή και εφαρμογή στην πράξη, διαχρονικών μεθόδων για μια ουσιαστική ζωή. Για να προτείνει ένα μονοπάτι εξέλιξης σε εκείνους που θέλουν να ερευνήσουν και να βιώσουν την αλήθεια της ζωής, να βελτιώσουν τον εαυτό τους και έτσι και τον κόσμο.

Θα μιλήσουν οι:

  •  Στράτος Θεοδοσίου, αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των ΦυσικώνΕπιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα “Φιλοσοφώντας το Σύμπαν”
  • Βαγγέλης Πλουμιστός, διευθυντής του πολιτιστικού & φιλοσοφικού κέντρου του Διεθνούς Οργανισμού «ΝέαΑκρόπολη» στην Αθήνα, με θέμα “Η ιδιαιτερότητα της φιλοσοφικής σκέψης”

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες

facebook.com/neaacropoli

facebook.com/filosofia.zois

www.nea-acropoli.gr

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα