Τα απαραίτητα στοιχεία που οφείλει να έχει ένας συντονιστής σεμιναρίων | Συνέντευξη με τη Δέσποινα Παλαμάρη

Τα απαραίτητα στοιχεία που οφείλει να έχει ένας συντονιστής σεμιναρίων

Η Δέσποινα Παλαμάρη είναι συντονίστρια ομάδων βιωματικών σεμιναρίων και έχει δημιουργήσει τη σχολή the Alchemy of Living, η οποία απευθύνεται κυρίως σε όσους ενδιαφέρονταιι να αποκτήσουν την επαγγελματική γνώση για να γίνουν συντονιστές – θεραπευτές ομαδικών και βιωματικών, σεμιναρίων αυτογνωσίας καθώς και ατομικών θεραπειών αλλά και σε όσους θέλουν να   διευρύνουν την αντίληψη και τη γνώση τους, όσον αφορά το δικό τους πνευματικό ταξίδι, ακούγοντας το κάλεσμα της ψυχής τους. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εναλλακτική Ατζέντα.

Κα Παλαμάρη, τι είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Alchemy of Living, το οποίο διοργανώνετε;

Το The Alchemy of Living είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματικές σπουδές με πιστοποίηση μαθητείας στην ταντρική και θεραπευτική τέχνη για συντονιστές βιωματικών σεμιναρίων και θεραπευτές. Έχει διάρκεια 2 χρόνια και παρέχει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Ο κάθε χρόνος περιλαμβάνει 8 μηνιαία μαθήματα (Σάββατο & Κυριακή 10:00-18:00) συν ένα ακόμα εξειδικευμένο, προαιρετικό μάθημα. Συνολικά 210 ώρες εκπαίδευσης για κάθε χρόνο.

Η σχολή παρέχει:

• Πιστοποίηση παρακολούθησης και διδασκαλίας .
• Το βιβλίο «ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΖΩΗΣ» με την ύλη της σχολής που αποτελείται από 110 σελίδες θεωρία και 140 σελίδες αναλυτικό ασκησιολόγιο.

Οι μαθητές της σχολής The Alchemy of Living θα συμμετέχουν δωρεάν 2 Τετάρτες τον μήνα στο ανοικτό, για το ευρύ κοινό, τρίωρο Ταντρικό μάθημα μου σαν βοηθοί μου, με σκοπό να αποκτήσουν εμπειρία στα βιωματικά σεμινάρια. Τις Παρασκευές του Μαΐου και του Ιουνίου, από την πρώτη κιόλας χρονιά, θα διοργανώσουν τα δικά τους δίωρα βιωματικά σεμινάρια με το σύστημα donation και με τη δική μου παρακολούθηση και υποστήριξη. Θα υπάρχει και ένα προαιρετικό μάθημα στις αρχές Σεπτεμβρίου για όποιον εκπαιδευόμενο θέλει να εκπαιδευτεί στο tantric watsu και στο aqua sound massage στα θερμά λουτρά της Αιδηψού (9Queens).

Σε ποιους απευθύνεται;

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της μαθητείας στην «The Alchemy of Living», απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την επαγγελματική γνώση για να γίνουν συντονιστές–θεραπευτές ομαδικών, βιωματικών, σεμιναρίων αυτογνωσίας και ατομικών θεραπειών. Ακόμη απευθύνεται και σε εκείνους που βαδίζοντας στο αυτογνωσιακό μονοπάτι θέλουν να διευρύνουν την αντίληψη και τη γνώση τους, όσον αφορά το δικό τους πνευματικό ταξίδι, ακούγοντας το κάλεσμα της ψυχής τους. Επίσης είναι ένα υπέροχο συμπληρωματικό πνευματικό εργαλείο καθοδήγησης, για όσους είναι ήδη συντονιστές-θεραπευτές, εμπλουτίζοντας την γνώση τους πάνω στην αυτογνωσία και την ταντρική θεραπεία.

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης;

Έχοντας εκπαιδευτεί στην Θεραπευτική Αλχημεία θα μπορεί να διαχειρίζεται τη διαφορετικότητα των ενεργειών (yin-yiang καθώς και τα 5 στοιχεία: γη –νερό –φωτιά –αέρας και αιθέρας), να θεραπεύει και να απελευθερώνει τα μπλοκαρίσματα από το σώμα, να διαχειρίζεται τα συναισθήματα, να αντιμετωπίζει καταστάσεις αρνητικότητας και εγκλωβισμού. Όλα αυτά παραμένοντας στο κέντρο του, χωρίς να χάνει ή να «μαυρίζει» την ενέργεια του. Ακόμη θα μάθει να έχει Ενσυναίσθηση και να ρέει σύμφωνα με την ενέργεια και τη «στιγμή», βιώνοντας ολοκληρωτικά το «Τώρα». Θα έχει διευρύνει την αντίληψη του όσον αφορά: το Σώμα και την Γείωση, την Αναπνοή, τα Συναισθήματα, την Σεξουαλική ενέργεια, τα Τσάκρα, τον θεραπευτικό Ήχο και θα έχει μάθει εξελιγμένες θεραπευτικές τεχνικές που θα μπορεί να τις χρησιμοποιεί είτε σε προσωπικές συνεδρίες είτε σε ομαδικά δρώμενα.

Εκπαιδευόμενος ο ίδιος στην Βιωματική Αυτογνωσία θα ανακαλύψει και άλλες πτυχές του Εαυτού του και θα μάθει πώς να στήνει μόνος του ένα Αυτογνωσιακό, Βιωματικό σεμινάριο δημιουργώντας τα δικά του «δρώμενα» συνδεόμενος με την Πηγή.

Θα έχει εκπαιδευτεί στην Ταντρική Φιλοσοφία και θα έχει μάθει τι είναι πραγματικά η σεξουαλικότητα και με ποιο τρόπο μπορεί να μεταμορφωθεί σε πνευματικότητα ούτως ώστε η «The Alchemy of Living» να μεταμορφώσει τον ίδιον και τη ζωή του.
Από την «The Alchemy of Living» θα έχει την επαγγελματική υποστήριξη και μετά το τέλος των σπουδών ώστε να γίνει ένας καταξιωμένος συντονιστής θεραπευτής.

Έχετε μακρά εμπειρία στα βιωματικά σεμινάρια. Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχετε εντοπίσει στους συντονιστές των σεμιναρίων;

• Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα είναι η έλλειψη Αγάπης και η έντονη παρουσία του «εγώ». Έχω δει συντονιστές γεμάτους «εγώ» και εξουσιαστική συμπεριφορά να ανεβαίνουν στον «θρόνο» τους και να συμπεριφέρονται σαν ενεργειακοί βασιλιάδες, που μπροστά τους δεν είχαν ανθρώπους αλλά ένα κοινό που θα τους χειροκροτούσε και θα επιβεβαίωνε τη δύναμή τους αδιαφορώντας για το τι συνέβαινε μέσα στο μυαλό και στην καρδιά του καθενός από την ομάδα τους.

• Ένα άλλο πρόβλημα είναι η εμμονή με τη δομή. Υπάρχουν συντονιστές που, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, περιορίζονται στις τεχνικές με τις οποίες έχουν ήδη δομήσει ένα σεμινάριο και δεν αντιλαμβάνονται ότι η ενέργεια έχει κυλήσει σε άλλο θεραπευτικό κανάλι. Δεν κατηγορώ τις δομημένες τεχνικές, όμως δεν δουλεύουν ποτέ από μόνες τους, επειδή στην πραγματικότητα αυτό που δουλεύει είναι η αγάπη, όχι η τεχνική. Αυτές χρειάζονται για να δημιουργήσουν την κοίτη του ποταμού όπου μέσα της θα κυλήσει το νερό, η Αγάπη. Κι όταν αρχίσει να κυλάει το νερό, όταν ρέεις μέσα στην αγάπη, τότε δεν ασχολείσαι με την κοίτη του ποταμού, αλλά αφήνεσαι να δεις μέχρι που μπορεί να σε φτάσει το ρεύμα.

• Υπάρχουν και κάποιοι που ενώ νοιάζονται πραγματικά για τους ανθρώπους της ομάδας τους είναι δυστυχώς αγείωτοι και δεν μπορούν να κτίσουν ένα ισχυρό θεραπευτικό περιβάλλον γύρω από τον εαυτό τους, που να αποπνέει σταθερότητα και αποδοχή.

• Και υπάρχουν και εκείνοι οι συντονιστές που δεν έχουν «ψαχτεί» σε βάθος για να ανακαλύψουν το είναι τους.
Αναρωτιέμαι κάποιος που αποφεύγει να δει τον εαυτό του, που δεν έχει αποδοχή για τον ίδιον, πώς μπορεί να αποδεχθεί τους άλλους και πως μπορεί να τους κάνει να αποδεχθούν κι εκείνοι με την σειρά τους τον εαυτό τους και να γνωρίσουν την ουσία του είναι τους;

• Ολοκληρώνοντας θα μιλήσω για τους επαγγελματίες Σωτήρες που κάνουν τη θεραπεία προσωπική υπόθεση ξεχνώντας ότι δεν θεραπεύει ο θεραπευτής, αλλά η Ύπαρξη και ότι δεν μπορεί κανένας και με οποιαδήποτε θεραπευτική διαδικασία να θεραπευτεί, αν ο ίδιος δεν επιθυμεί βαθιά τη θεραπεία του και δεν πιστεύει σε αυτήν.

Μπορείτε να μας κατονομάσετε τα 5 βασικά χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει ένας αποτελεσματικός συντονιστής;

• Αγάπη
• Συνειδητότητα
• Ενσυναίσθηση
• Γείωση
• Ικανότητα να ρέει με την ενέργεια

Το χάδι, από τη μητέρα μας μέχρι τις συντροφικές σχέσεις και τα παιδιά μας, είναι θεμελιώδους σημασίας. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Η Καρδιά μας είναι η πηγή της Αγάπης και είναι φτιαγμένη με τέτοιον τρόπο ώστε να εκφράζει την ομορφιά, την κατανόηση, τη συμπόνια και τη συγχώρεση, τις ύψιστες μορφές της αγάπης. Τα χέρια μας, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, είναι η προέκταση της καρδιάς μας και το άγγιγμα είναι μια λειτουργία αγάπης. Όταν αγγίζουμε τα παιδιά μας, τον σύντροφό μας, τους γονείς μας, τους φίλους μας, οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο και το άγγιγμά μας γίνεται από καρδιάς, τότε συμβαίνει κάτι μαγικό: Η αγάπη μάς αγκαλιάζει ταυτόχρονα και τους δυο. Δεν χρειάζονται λέξεις για να εξηγήσουν αυτό που συμβαίνει. Οι ερωτήσεις εξαφανίζονται μαζί με τις απαντήσεις. Η ενέργεια της αγάπης κυλάει από καρδιά σε καρδιά, χωρίς σκέψη, χωρίς τα εμπόδια που συνήθως βάζει το μυαλό μας.
Ο χρόνος σταματά και απλά υπάρχουμε ο ένας μέσα στην αγκαλιά του άλλου, χωρίς σκοπό, χωρίς «εγώ». Δυο υπάρξεις που βιώνουν το “είμαι”. Κι αν δεν βιαστούμε να απομακρυνθούμε από αυτό το ιδιαίτερο άγγιγμα, από αυτήν την απλόχωρη αγκαλιά και παραδοθούμε μέσα στην ενέργεια της αγάπης, τότε θα βιώσουμε στιγμές βαθιάς θεραπείας σε όλα τα επίπεδα γιατί γαληνεύει το μυαλό, «τρέφεται» η καρδιά και αγαλλιάζει η ψυχή…

Δυστυχώς μέσα στο πέρασμα των χρόνων, οι άνθρωποι έχουμε ξεχάσει πως να αγγίζουμε, που να αγγίζουμε, πόσο βαθιά να αγγίζουμε. Έχουμε ξεχάσει να αγγίζουμε γενικώς και δεν επιτρέπουμε ούτε στους άλλους να μας αγγίξουν. Είμαστε δειλοί με το άγγιγμα γιατί σταματήσαμε να το αισθανόμαστε και αρχίσαμε να το σκεφτόμαστε. Δώσαμε σε αυτήν την όμορφη λέξη ένα σεξουαλικό χρώμα και από τότε το φοβηθήκαμε και αποστασιοποιηθήκαμε από το άγγιγμα αφήνοντας το σώμα να διψάει για μια καθαρή, ανθρώπινη, σωματική επαφή.

Κάνετε πολλά χρόνια τώρα, σεμινάρια τάντρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω λοιπόν, τι είναι το σ ε ξ κατά τη δική σας αντίληψη;

Το σ ε ξ στην ταντρική πραγματικότητα είναι ένας διαλογιστικός έρωτας που ανοίγει μια πύλη που ο καθένας μπορεί να περάσει για να μπει στον εκστατικό κόσμο της αγάπης. Εκεί όπου δεν υπάρχουν δύο που κάνουν έρωτα, αλλά ένας. Γιατί ο καθένας από τους δυο συντρόφους γίνεται η προέκταση του άλλου. Ο εσωτερικός άντρας συναντά την εσωτερική γυναίκα και σε αυτήν την μαγική ένωση χάνεται ο χώρος, ο χρόνος, τα σύνορα. Όλα μετασχηματίζονται καθώς γνήσιες λεπτοφυείς ενεργειακές δονήσεις αγκαλιάζουν τους ταντρικούς συντρόφους και μετασχηματίζουν την ένωσή τους σε κάτι ιερό.

Ξεφεύγουν από την κορύφωση του σωματικού οργασμού και φτάνουν στην βαθύτητα του κοσμικού οργασμού που δεν έχει καμιά σχέση με ό,τι μπορεί να αντιληφθεί ο κοινός νους μέσα από τις πέντε αισθήσεις του. Μετατρέπονται σε θεότητες και ο Ιερός Άντρας συναντά την Ιερή Γυναίκα. Ο ένας λιώνει μέσα στον άλλον, γίνονται Ένα. Γίνονται ένα με την Ύπαρξη και αιωρούνται στην κοιλάδα της Απεραντοσύνης. Εκεί όπου δεν υπάρχει διαχωρισμός και όλα ρέουν σαν το μέλι. Αργά, παχύρρευστα, γλυκά, χρυσά…

Η Δέσποινα Παλαμάρη και το ΑΜΑΛΘΕΙΑ -ACADEMY OF LIFE διοργανώνει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 20:30, ένα δωρεάν εισαγωγικό σεμινάριο ανοικτό σε όλους, για να γνωρίσετε την σχολή “The Alchemy of Living” και το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα, για Επαγγελματικές Σπουδές με Πιστοποίηση Μαθητείας στην Ταντρική & Θεραπευτική Αλχημεία. Δείτε περισσότερα εδώ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα