Ένας απλός τρόπος για να ποτίζετε τα φυτά σας ενώ θα… λείπετε

aplos-tropos-potizete-fyta-pou-leipete

Αν έχετε την ευτυχία να έχετε φυτά στο μπαλκόνι ή στο παράθυρό σας, ξέρετε πόσο ευγενική παρουσία ζωής είναι και πόσο καλό κάνουν στον χώρο αλλά και στην ψυχολογία σας. Η επικοινωνία μαζί τους είναι μία ευχάριστη και ίσως αδιόρατη δραστηριότητα της ημέρας. Σίγουρα όμως θα έχετε έρθει και αντιμέτωποι με το πρόβλημα του ποτίσματος όταν χρειάζεται να λείψετε. Πώς γίνεται να φροντίσετε τους πράσινους φίλους σας όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να φύγετε από το σπίτι, το γραφείο και δεν υπάρχει κάποιος που να δεσμευτεί να τα φροντίσει;

Οι κηπουροί εσωτερικών χώρων έχουν βρει τη λύση. Θα χρειαστεί να κρατήσετε μερικά άδεια, πλαστικά μπουκάλια από νερό, με τα καπάκια τους, και να μη τα στείλετε αμέσως στην ανακύκλωση.  Συγκεκριμένα χρειάζεστε τόσα μπουκάλια όσες είναι και οι γλάστρες με τα φυτά σας. αναλόγως για το πόσο καιρό θα λείψετε, επιλέγετε μπουκάλι του μισού ή του ενάμισι λίτρου.

Η κατασκευή του αυτόματου ποτίσματος είναι εξαιρετικά απλή.

1 Κάνετε μία τρύπα στο καπάκι του μπουκαλιού με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Ένα μυτερό μαχαίρι, η άκρη ενός ψαλιδιού ή ένα κατσαβίδι, είναι ιδανικά εργαλεία για αυτή τη λεπτοδουλειά. Η τρύπα δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το μέγεθος μιας φακής αλλά ούτε και πολύ μικρότερη.

2 Γεμίζετε το μπουκάλι με νερό και το βιδώνετε με το τρύπιο καπάκι.

3 Αναποδογυρίζετε το μπουκάλι και το τοποθετείτε μέσα στη γλάστρα με τω πώμα προς τα κάτω.

Αυτό ήταν. Το νερό θα τρέχει αργά αργά από το μπουκάλι στο χώμα. Έτσι το φυτό σας θα έχει συνεχώς νερό δίχως να πνίγεται κι εσείς θα μπορείτε να χαλαρώσετε στις διακοπές σας ή να συγκεντρωθείτε στη δουλειά σας χωρίς ενοχές.

Ιδανικό είναι να πειραματιστήτε με τα αυτοσχέδια ποτιστήρια σας πριν να χρειαστεί πραγματικά να λείψετε, ώστε να γνωρίζετε εκ των προτέρων πόσες μέρες διαρκεί το πότισμα και πως ανταποκρίνονται τα φυτά σας σε αυτό.

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα