Από τις 20 Δεκεμβρίου ο Κρόνος μπαίνει στον Αιγόκερω

Από τις 20 Δεκεμβρίου ο Κρόνος μπαίνει στον Αιγόκερω

Γράφει η αστρολόγος Χαρά Αντωνίου

Στις 20/12/2017 ο δάσκαλος του ζωδιακού Κρόνος, περνάει στο ζώδιο που κυβερνά, τον Αιγόκερω, όπου θα μείνει μέχρι τις 17/12/2020. Κάθε μετακίνηση ενός πλανήτη στα ζώδια, φέρνει στη ζωή μας νέες ενέργειες, ανάλογες με αυτές του ζωδίου στο οποίο περνάει.

Ο Κρόνος σαν κυβερνήτης του Αιγόκερω, του ζωδίου που βρίσκεται στο ψηλότερο μέρος του ζωδιακού, στέκεται εκεί ψηλά, ελέγχοντας και κρίνοντας τα πάντα, αποδίδοντας δικαιοσύνη ή τιμές.

Από τη θέση αυτή θα φέρει στη ζωή μας ευθύνες και βάρη. Άλλωστε το μότο του Αιγόκερω είναι «σκληρή δουλειά». Η αντιμετώπισή τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, φόβους και ανασφάλειες. Ο στόχος είναι -όχι η τιμωρία μας αλλά- η πλήρης ανάληψη της ευθύνης του εαυτού μας. Στον τομέα της ζωής μας που θα επηρεάζει ο Κρόνος από τη θέση αυτή, θα αντιμετωπίσουμε τα σοβαρότερα θέματα, αλλά αν δουλέψουμε σκληρά θα βιώσουμε και τις μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ο τομέας της ζωής μας όπου θα εμφανιστούν τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε, εξαρτάται από τον ωροσκόπο μας (αλλά και τη θέση του Ήλιου μας). Έτσι, οι Κριοί θα αντιμετωπίσουν προβλήματα σε θέματα καριέρας, οι Ταύροι σε θέματα ταξιδιών και σπουδών, οι Δίδυμοι σε θέματα οικονομικών και χρήματα τρίτων, οι Καρκίνοι σε θέματα σχέσεων, οι Λέοντες στην καθημερινότητα και την εργασία τους, οι Παρθένοι σε θέματα παιδιών και δημιουργικότητας, οι Ζυγοί σε θέματα σπιτιού, οι Σκορπιοί σε θέματα σπουδών ή με το στενό συγγενικό τους περιβάλλον, οι Τοξότες στα οικονομικά, οι Αιγόκεροι θα έχουν πολλά βάρη και ευθύνες, οι Υδροχόοι σε θέματα ψυχολογικά και οι Ιχθύες σε θέματα περιορισμού των κοινωνικών επαφών τους (αντιστοίχως μπορείτε να δείτε και το ζώδιο του ωροσκόπου σας).

Μέσα από την σκληρή δουλειά, θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε και να δούμε τον εαυτό μας στα σωστά πλαίσια και να κατανοήσουμε ότι η χαρά μπορεί να έρθει μόνο από αυτά για τα οποία κουραστήκαμε να φτιάξουμε μόνοι μας. Θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τα βαθύτερα αιτήματά του, να δούμε ποιοι πραγματικά είμαστε και τι θέλουμε να κάνουμε, πέρα από αυτό που μας «επέβαλαν» οι απαιτήσεις του περιβάλλοντός μας (γονείς, οικογένεια, κοινωνία). Θα μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μας, και να οργανώσουμε τη ζωή μας δίνοντάς της πιο γερές δομές και βάσεις.

Ο Κρόνος σε αυτή τη θέση μας θυμίζει ότι χρειάζεται να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι στη ζωή μας, χωρίς επιπολαιότητες και παρορμητισμούς, χωρίς να αναζητάμε την αυτοπροβολή μας κι ότι για να είμαστε καλά, δεν χρειάζεται να ζούμε σε επιδερμικές καταστάσεις. Και τελικά μας ζητά να ωριμάσουμε και να είμαστε αυτάρκεις.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα