Πώς μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη δημιουργικότητά μας

Πώς μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη δημιουργικότητά μας

Η δημιουργικότητα γεννιέται στο μυαλό και καλλιεργείται από τη φαντασία. Τα καλά νέα είναι ότι, η δημιουργικότητα, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, μπορεί να κατασταλεί μόνο, δεν μπορεί να σκοτωθεί, επειδή κάθε βράδυ που κοιμόμαστε, η φαντασία αφυπνίζεται και παίρνει τα ηνία. Ως εκ τούτου, το δημιουργικό μας δυναμικό – η εσωτερική ιδιοφυΐα μας – κοιμάται εντός μας και απλά, χρειάζεται να αναζωογονηθεί και να αποκατασταθεί.

Παρακάτω, θα δούμε, με ποιους τρόπους μπορεί θα μπορούσε αυτό να επιτευχθεί.

Σύμφωνα με τον George Land, με βάση όλες τις μελέτες που έχει διεξαγάγει και όλες τις εγκεφαλικές εξετάσεις που έχει κάνει, πρέπει να μάθουμε πώς να κρίνουμε λιγότερο και να προσπαθούμε να καταλάβουμε περισσότερα. Πρέπει να επικρίνουμε λιγότερο και να είμαστε πιο περίεργοι. Αναφέρει επίσης ότι, ο φόβος και το άγχος είναι παράγοντες υπερβολικά αντιπαραγωγικοί.

Διαβάστε επίσης: Η πεζοπορία αλλάζει το μυαλό και ενισχύει τη δημιουργικότητα

Μερικοί από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης αυτών των νοητικών εξασθενήσεων είναι να ασχοληθούμε με πρακτικές όπως η γιόγκα , ο διαλογισμός και η σωματική άσκηση, καθώς βοηθούν στην ανακούφιση του άγχους. Επίσης, εμπνέουν μια διαδικασία που ονομάζεται νευρογένεση – η οποία είναι η δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Η διατροφή διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη διανοητική δύναμη και στη γενική ευημερία.

Ένα άλλο πράγμα είναι να αμφισβητήσουμε το σύστημα των πεποιθήσεων μας. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι, ανεξάρτητα από την άποψη που διατηρούμε επί του παρόντος για τον κόσμο, αυτό, είναι εν μέρει – αν όχι ολοκληρωτικά – το αποτέλεσμα κάποιας μορφής πολιτιστικής ή κοινωνικής διόγκωσης και ότι ανεξάρτητα από το πόσα πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε, όλοι μας αγνοούμε επίσης, πολλά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Εξακολουθούμε να επιλύουμε τα προβλήματα της ζωής και έχουμε ακόμα πολλά να ανακαλύψουμε και να διερευνήσουμε. Η μάθηση είναι ένα ταξίδι χωρίς τέλος. Γι ‘αυτό, καλό είναι να είμαστε ταπεινοί και περίεργοι.

Πρέπει επίσης να αναπτύξουμε έντονη ευαισθησία στο εξωτερικό μας περιβάλλον. Αποφύγετε να περιβάλλετε τον εαυτό σας με στενόμυαλους ανθρώπους.

Σταματήστε να παρακολουθείτε σταθμούς ειδήσεων φόβου, ή κουτσομπολιά διασημοτήτων. Σταματήστε να παρακολουθείτε τηλεοπτικές εκπομπές και μουσικά βίντεο, τα οποία ενισχύουν τα ηλίθια στερεότυπα και τους ρηχούς τρόπους ζωής. Η φαντασία σας είναι το πιο σημαντικό αγαθό που μπορείτε να καλλιεργήσετε, γι’ αυτό, μην επιτρέπετε σε εξωτερικές δυνάμεις να διεισδύσουν μέσα σας και να τη διαμορφώσουν.

Gavin Nascimento στο ibelieveinmothernature

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα