Πώς να αποκαταστήσουμε την ισορροπία μας αν είμαστε πολύ πνευματικοί

Πώς να αποκαταστήσουμε την ισορροπία μας αν είμαστε πολύ πνευματικοί

Είμαστε όντα που η ζωή μας, στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: τον φυσικό, τον συναισθηματικό, τον ψυχικό και τον πνευματικό. Και οι τέσσερις είναι εξίσου σημαντικοί για την εξέλιξή μας.

Εάν ένας από τους τέσσερις αυτούς πυλώνες χρησιμοποιείται υπερβολικά έναντι των άλλων τότε, κάποιος ή κάποιοι από τους υπόλοιπους τρεις, στερείται την ανάλογη προσοχή και αυτό προκαλεί μια έλλειψη ισορροπίας.

Συχνά, οι άνθρωποι που ξεκινούν το πνευματικό τους ταξίδι και ξυπνούν σε υψηλότερες αλήθειες, έχουν την τάση να γίνονται πολύ πνευματικοί, μιας και πολλές πνευματικές διδασκαλίες, συχνά, υποτιμούν τη σημασία του φυσικού πυλώνα.

Μια τέτοια όμως ανισορροπία, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, μοναξιά και άγχος, αφού, ο φυσικός μας εαυτός θα πρέπει να διατηρείται εξίσου όπως και ο πνευματικός, για να είμαστε ισορροπημένοι..

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές για να ανακτήσετε την ισορροπία σας, αν έχετε γίνει πολύ πνευματικοί:

1. Άσκηση

Εάν είστε υπερβολικά πνευματικοί, πιθανότατα δεν φροντίζετε σωστά το σώμα σας και ίσως, να παραμελείτε την ανάγκη του για σωματική άσκηση. Αρχίστε να ασκείστε τακτικά και θα ενεργοποιήσετε τη φυσική σας πλευρά.

2. Κάντε «κοινές» συζητήσεις

Πιθανότατα, κρίνετε τις συνομιλίες των «κανονικών» ανθρώπων ως άσκοπες κα βαρετές. Ποιος θα ήθελε να μιλήσει για κάποια διασημότητα ή τον καιρό ή ένα άσκοπο γεγονός; Λοιπόν, αυτές οι συνομιλίες μας είναι που μας κρατούν, πραγματικά συνδεδεμένους, με τη φυσική σφαίρα.

3. Πεζοπορία

Μάλλον μια από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε εάν είστε υπερβολικά πνευματικός είναι να κάνετε πεζοπορία σε ένα βουνό ή σε ένα λόφο. Είναι μια άσκηση αλλά είναι επίσης και μια δραστηριότητα που σας φέρνει ανάμεσα στα φυσικά στοιχεία. Η φυσική πλευρά ισορροπεί καλύτερα, αν βρίσκεται κοντά σε φυσικά στοιχεία.

4. Δημιουργήστε κάτι με τα χέρια σας

Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας για να δημιουργήσετε κάτι, ίσως κάτι φυσικό, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επανασυνδεθείτε με το φυσικό σας στοιχείο. Μπορείτε να αναζητήσετε ένα έργο DIY ή να συμμετάσχετε σε μια τάξη αγγειοπλαστικής. Ό,τι κι αν είναι, σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να δημιουργήσετε κάτι.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα