Αποκριάτικο γλέντι από το Πελίτι

peliti1
Η Τοπική Ομάδα Πελίτι Αθήνας γιορτάζει τα 20 χρόνια του Πελίτι με ένα αποκριάτικο μουσικό γλέντι, τα έσοδα του οποίου θα ενισχύσουν τη δημιουργία του Σπιτιού των Σπόρων στη Δράμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα, στην οδό Καλλιρρόης 10. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ και περιλαμβάνει ένα ποτήρι βιολογικό κρασί ή τσίπουρο. Οι πόρτες ανοίγουν στις 8.30 μ.μ.
peliti
Το Πελίτι ξεκίνησε να χτίζει το Σπίτι των Σπόρων στη γη του, στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας, για να στεγάσει δείγματα από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες που καλλιεργούνται και διασώζονται μέχρι σήμερα στα χωράφια και στους μπαξέδες μας. Τα εγκαίνιά του θα πραγματοποιηθούν στις 18 Απριλίου 2015, ημέρα της Πανελλαδικής Γιορτής Ανταλλαγής Ντόπιων Σπόρων, από τη Δρ. Βαντάνα Σίβα.
Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης της κατασκευής του εντάσσεται και η καμπάνια που πραγματοποιείται από τις 11 Ιανουαρίου ως τις 12 Μαρτίου 2015 μέσα από την ιστοσελίδα https://www.indiegogo.com/projects/1085935/x/9588372.
Το Πελίτι ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη και μέχρι σήμερα έχει δώσει δωρεάν σπόρους σε περισσότερους από 130.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιεργητές. Διαθέτει 15 τοπικές ομάδες στην Ελλάδα και μία στη Βουλγαρία, οι οποίες συμμετέχουν στην Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Σπόρων του Πελίτι που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Παρανέστι. Το Πελίτι βασίζεται στις δωρεές και τις συνδρομές των φίλων του καθώς και στις πωλήσεις των βιβλίων και των ημερολογίων του.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.peliti.gr/ και στο https://www.facebook.com/groups/145060182361697/?fref=ts

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα