Πώς να αποκτήσουμε πρόσβαση στο υποσυνείδητό μας σε 4 απλά βήματα

Πώς να αποκτήσουμε πρόσβαση στο υποσυνείδητό μας σε 4 απλά βήματα

“Η λογική μπορεί να σας μεταφέρει από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά η φαντασία μπορεί να σας μεταφέρει οπουδήποτε.”

– Albert Einstein

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο υποσυνείδητό σας;

Κάνοντας τα παρακάτω τέσσερα βήματα:

1.Χαλαρώστε

Η χαλάρωση είναι πρόκληση για πολλούς από εμάς, αλλά είναι απαραίτητη για το άνοιγμα και τη μετακίνηση βαθύτερα μέσα μας. Βρείτε ένα μέρος όπου δεν θα σας ενοχλήσει κανείς και τίποτα. Καθίστε ή ξαπλώστε σε άνετη θέση. Εάν κάθεστε, χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι ή μια διπλωμένη κουβέρτα για να βοηθήσετε τα οστά σας να χαλαρώσουν. Κρατείστε χαλαρό το βλέμμα σας ή κλείστε τα μάτια σας, ανάλογα με το τι σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα.

2. Ακούστε

Ακούστε τον ήχο της αναπνοής σας. Εάν η αναπνοή σας είναι γρήγορη και ασταθής, επιβραδύνετε, παίρνοντας μεγάλες και αργές αναπνοές. Ακούστε τον ήχο της καρδιάς σας να χτυπάει. Όσο περισσότερο ακούτε και εστιάζετε στην αναπνοή σας, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσετε στο σημείο όπου θα πάψουν να εμφανίζονται σκέψεις.

3. Ακολουθήστε οδηγίες

Η χρήση ενός καθοδηγούμενου διαλογισμού μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να πετύχετε την απεικόνιση και τον βαθύτερο διαλογισμό. Το καλύτερο βέβαια, είναι να βρείτε έναν δάσκαλο. Οι καθοδηγούμενοι διαλογισμοί, θα σας βοηθήσουν να ορίσετε την πρόθεσή σας πάνω σε αυτό που θέλετε να εργαστείτε, από την αντιμετώπιση ενός τραύματος μέχρι την εκπλήρωση των ονείρων σας ή την εξάλειψη μιας κακιάς συνήθειας κλπ.

4. Να είστε συνεπής

Όσο πιο συχνά ασκείστε, τόσο το καλύτερο. Βρείτε την ώρα της ημέρας που σας εξυπηρετεί καλύτερα.

Διαβάστε επίσης: Το υποσυνείδητο είναι το GPS της συμπεριφοράς μας

Η πρόσβαση στο υποσυνείδητό σας μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τα επιβλαβή πρότυπα σκέψης σας και να σας βγάλει από την αίσθηση ότι η ζωή σας κατευθύνετε από έναν αυτόματο πιλότο. Με μια τακτική πρακτική, θα απολαύσετε μια νέα αίσθηση ευεξίας, πάθους και σκοπού.

Μελέτες έχουν δείξει ότι στη συνειδητή μας κατάσταση, χρησιμοποιούμε μόνο το 1 έως 5 τοις εκατό των δυνατοτήτων του εγκεφάλου μας. Έτσι, αν λειτουργούμε μόνο με το 1 ως 5 τοις εκατό, πώς ζούμε πραγματικά τη ζωή μας με αληθινό σκοπό; Πού είναι τα άλλα 95 με 99 τοις εκατό;

Η απάντηση βρίσκεται στο ισχυρό μας υποσυνείδητο, όπου τα κύματα άλφα, δέλτα και θήτα μας παρέχουν ηρεμία, βαθιά χαλάρωση και όνειρα. Το υποσυνείδητο είναι το μέρος όπου ζει η μαγεία και η φαντασία. Σε εκείνη την κατάσταση είναι όπου μπορούμε να αποπρογραμματίσουμε τις διαδικασίες σκέψης που γεννούν αμφιβολίες και φόβους και όπου απευθυνόμαστε στον αυθεντικό μας εαυτό χωρίς να παρεμβαίνει η κρίση και η κριτική της συνειδητής μας κατάστασης.

Ο Δρ. Bruce Lipton του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ λέει ότι το υποσυνείδητο μυαλό «καταλήγει στην αποφασιστική ψήφο» για το πόση αφθονία, ευτυχία και επιτυχία θα βιώσουμε. Ισχυρίζεται επίσης ότι το υποσυνείδητο είναι “ένα εκατομμύριο φορές πιο ισχυρό” από το συνειδητό μυαλό μας.

Michelle Mattern

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα