Αποστασιοποίηση σημαίνει ελευθερία

Αποστασιοποίηση σημαίνει ελευθερία

Εάν υιοθετήσετε το πλαίσιο σκέψης που σας παρουσιάζω εδώ, θα είστε σε θέση να αντιληφθείτε ότι κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στη ζωή σας είναι μια ευκαιρία για να αποκτήσετε πολύτιμη γνώση που ίσως να μην κατέχατε πριν.

Ένα μάθημα που περιλαμβάνει μια καινούρια, πολύτιμη συνειδητοποίηση που θα αυξήσει τη συνολική γνώση της ψυχής σας και που θα σας δώσει τη δυνατότητα να κατακτήσετε ένα υψηλότερο επίπεδο ύπαρξης και βιωμάτων. Προϋποθέτει όμως να έχετε ένα ανοιχτό μυαλό και μια πλευρική σκέψη. Διευρύνοντας την αντίληψή σας και παραμένοντας ευέλικτοι, θα βρείτε τις λύσεις που ζητάτε.

Από τον Νόμο της Έλξης γνωρίζουμε πως όσα βιώνουμε είναι αποτέλεσμα αυτού που νιώθουμε και αισθανόμαστε. Ξέρουμε επίσης ότι, όταν νιώθουμε ανεπιθύμητα συναισθήματα, προσελκύουμε ανεπιθύμητη εμπειρία.

Θέλω τώρα να αντιληφθείτε ότι, όταν βιώνετε ανεπιθύμητα συναισθήματα, αυτό συμβαίνει επειδή είστε σε μια κατάσταση προσκόλλησης με συγκεκριμένα πράγματα, ανθρώπους ή γεγονότα που σας προκαλούν αυτά τα συναισθήματα.

Ξεφύγετε από την προσκόλληση αυτή και σταματήστε να ανησυχείτε. Μην έχετε καμιά έγνοια, απλά ενεργήστε σαν να μην έχει σημασία αν θα συμβεί ή όχι αυτό που επιθυμείτε. Με αυτόν τον τρόπο τα συναισθήματά σας θα είναι ελεύθερα για πιο θετικές δονήσεις που θα μπορέσουν να προσελκύσουν δημιουργία, καταξίωση, χαρά και ειρήνη στη ζωή σας.

Ο Νόμος της Σκόπιμης Δημιουργίας – όπου εκφράζετε την πρόθεσή σας – και ο Νόμος της Αποστασιοποίησης δουλεύουν μαζί για να δημιουργήσουν τις επιθυμίες σας. Με τη σκόπιμη δημιουργία μπαίνετε σε μια κατάσταση ειρηνικής προσδοκίας ότι αυτό που θέλετε είναι ήδη στα χέρια σας. Όσο είστε προσκολλημένοι και αμφιβάλλετε για την ικανότητά σας να δημιουργήσετε, θα συνεχίσετε να επικεντρώνεστε στις αρνητικές πτυχές αυτού που δεν θέλετε και θα νιώθετε φόβο.

Για να εφαρμόσετε τον Νόμο της Αποστασιοποίησης στους στόχους σας, πρέπει να δείξετε ευελιξία στο πώς και στο πότε θα παραλάβετε την επιθυμία σας ή θα πετύχετε τον στόχο σας. Δεν πρέπει να προσκολληθείτε σε μία και μόνο στρατηγική, ή σε μία και μόνο λύση.
Δείξτε εμπιστοσύνη στο σύμπαν και αυτό θα σας παραδώσει κάτι αναπάντεχο, κάτι που είναι μεν σε δονητική σύμπνοια με εσάς, αλλά είναι διαφορετικό και πιθανώς ακόμα καλύτερο από αυτό που είχατε στο μυαλό σας.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσω, για ακόμα μια φορά, πως αποστασιοποίηση σημαίνει ελευθερία. Δεν υπάρχει άγχος στην αποστασιοποίηση. Δεν υπάρχουν συναισθήματα σύγχυσης ή αναστάτωσης.
Υπάρχει χαλάρωση και γαλήνη γιατί γνωρίζετε ότι, όποια κι αν είναι η έκβαση, θα είναι τέλεια. Επικρατεί η πεποίθηση ότι η καλύτερη λύση για εσάς θα έρθει. Η αποστασιοποίηση επιτρέπει στο σύμπαν να σας φέρει κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό που εσείς είστε σε θέση να φανταστείτε.

Μην έχετε λοιπόν καμία έγνοια στον κόσμο. Να θυμάστε ότι δεν υπάρχουν όρια και περιορισμοί. Νιώστε ότι δεν έχετε τίποτα να χάσετε. Θέστε τους στόχους σας, λάβετε δράση και στη συνέχεια παρατηρήστε τα γεγονότα να εξελίσσονται υπέρ σας.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Νικόλ Μαντζικοπούλου “Γιατί δεν μου το είπε κανείς;” από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα