Τα θαυμαστά αποτελέσματα του διαλογισμού και της νοερής απεικόνισης στην υγεία μας

Τα θαυμαστά αποτελέσματα του διαλογισμού και της νοερής απεικόνισης στην υγεία μας

Οι καθηγητές Καρλ και Στέφανι Σίμοντον – συγγραφείς του κλασικού βιβλίου Getting Well Again – ήταν πρωτοπόροι στη χρήση της νοερής απεικόνισης για την καταπολέμηση του καρκίνου, με στόχο την επιβίωση και την πλήρη ανάρρωση των καρκινοπαθών.

Έκαναν μια έρευνα σε 245 ανθρώπους, που έπασχαν από καρκίνο σε τελικό στάδιο. Το 67% ήταν γυναίκες και το 33% άντρες. Ο μέσος όρος της ηλικίας τους ήταν τα 47 χρόνια. Η θεραπεία περιλάμβανε τη νοερή απεικόνιση και ασκήσεις χαλάρωσης για 10 με 15 λεπτά. Περιλάμβανε κι άλλες νοητικές και συναισθηματικές ασκήσεις, όπως η θέσπιση στόχων, εκπαίδευση αποφασιστικότητας, αξιολόγηση πεποιθήσεων και αναγνώριση του άγχους.

Τα αποτελέσματα που σημείωσαν επιβεβαιώνουν, αναμφίβολα, τη δύναμη του μυαλού να κρατήσει τις ασθένειες σε απόσταση.

Το μέσο προσδόκιμο ζωής για περιπτώσεις προχωρημένου καρκίνου του μαστού στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν τότε 18 μήνες, ενώ τα αντίστοιχα αποτελέσματα των Σίμοντον έφτασαν τους 38,5 μήνες.

Διαβάστε επίσης: Διαλογισμός για πνευματική λήψη αποφάσεων

Το μέσο προσδόκιμο ζωής για περιπτώσεις προχωρημένου καρκίνου του εντέρου ήταν 9 μήνες, ενώ τα αποτελέσματα των Σίμοντον έφτασαν τους 22,5 μήνες.

Το προσδόκιμο ζωής σε προχωρημένο καρκίνο στους πνεύμονες, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν 6 μήνες, και των Σίμοντον ήταν 14,5 μήνες.

Αυτά τα αξιοθαύμαστα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν, αποκλειστικά και μόνο αλλάζοντας τις εικόνες, που είχαν οι ασθενείς στο μυαλό τους.

Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο, η νοερή επεικόνιση λειτουργεί αποτελεσματικά στην επίτευξη οποιουδήποτε στόχου. Ένας είναι ο κοινός «παράγοντας», που διέκρινα σε κάθε περίπτωση αναπάντεχης ύφεσης καρκίνου, που έχω δει κι ακούσει, κι αυτός είναι ο διαλογισμός και η νοερή απεικόνιση.

Αυτό που βάζετε στο μυαλό σας είναι και το αποτέλεσμα που θα έχετε.

Τη δεκαετία του 1970 εκπαιδεύτηκα ως υπνοθεραπευτής· ένας από τους στόχους μου ήταν να κάνω υπνωτισμό στη σκηνή. Ανέβαζα στη σκηνή τους διευθύνοντες συμβούλους και τους έκανα να κακαρίζουν, να τραγουδούν σαν τον Έλβις και να περπατούν σαν πάπιες.

Αν βάλετε στο μυαλό κάποιου ότι είναι ροκ σταρ, ξαφνικά θα μπορεί να τραγουδήσει όπως ποτέ άλλοτε.

Του λέτε ότι είναι αστυνομικός κι αρχίζει να συλλαμβάνει κόσμο.

Και, όπως συνέβη σ΄εμένα ένα βράδυ, του λέτε ότι είναι μωρό και μπορεί να κατουρηθεί πάνω του!

Η αρχή του υπνωτισμού είναι απλή. Αν, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, το μυαλό σας πιστέψει κάτι, μπορείτε να το πετύχετε.

Απόσπασμα από το βιβλίο των Allan & Barbara Pease «Η Απάντηση» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα