Πώς να εφαρμόσετε την Αρχή της Μετατόπισης στις βεβαιώσεις – Κάντε το τεστ στο λόγο σας

Πώς να εφαρμόσετε την Αρχή της Μετατόπισης στις βεβαιώσεις - Κάντε το τεστ στο λόγο σας

Οι βεβαιώσεις λειτουργούν με βάση την Αρχή της Μετατόπισης. Αν πάρετε έναν κουβά με νερό και ρίξετε μέσα μια κούπα άμμο, η άμμος θα μετατοπίσει ίσο όγκο νερού. Όση περισσότερη άμμο ρίξετε, τόσο περισσότερο νερό θα μετατοπίζεται.

Όταν ο κουβάς γεμίσει με άμμο, δεν θα έχει μείνει καθόλου νερό, γιατί η άμμος θα το έχει μετατοπίσει.

Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν συνεχώς καλλιεργείτε τη θετική σκέψη, το μυαλό σας μέσω των θετικών βεβαιώσεων, αποβάλλει την αρνητική σκέψη. Εσείς αρκεί να συνεχίσετε να τροφοδοτείτε το μυαλό σας με θετικές βεβαιώσεις και με συνεχείς επαναλήψεις, μέχρι να αντικατασταθούν όλες οι παλιότερες αρνητικές σκέψεις, αμφιβολίες, φοβίες και αμφιταλαντεύσεις.

Οι βεβαιώσεις είναι ο λόγος που οι ζωές μας είναι όπως είναι και που κάνουμε ή δεν κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα: Πολλοί άνθρωποι, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, συσσωρεύουμε βεβαιώσεις σε όλη μας τη ζωή, οι οποίες συνήθως μας φθείρουν.

Αν βεβαιώσετε “Είμαι βλάκας”, “Δεν είμαι καλός στα μαθηματικά”, “Δεν μπορώ να κάνω φίλους”, “Είμαι ανεπίδεκτος στο τένις/γκολφ/σκουός”, “Πάντα χάνομαι”, “Είμαι πολύ μεγάλος για να αρχίσω κάτι καινούργιο” ή “Έτσι είμαι εγώ”, τότε όλα αυτά θα αποτελέσουν την πραγματικότητά σας. Μπορεί να μην είναι πραγματικές συνθήκες, αλλά, βεβαιώνοντάς τις επανειλημμένα, γίνονται πραγματικές.

Τα καλά νέα είναι ότι με την ίδια ακριβώς διαδικασία, που γίνατε όπως είστε σήμερα, μπορείτε να αποκτήσετε τα πράγματα, που πάντα θέλατε. Ακόμη και μια έμμεση βεβαίωση, με την επίμονη επανάληψή της, επηρεάζει δραματικά τη συμπεριφορά σας.

Δοκιμάστε αυτό το απλό τεστ στο λόγο σας

Κάποιες απλές αλλαγές στο λεξιλόγιό σας μπορούν να σας οδηγήσουν σε μια πολύ διαφορετική εμπειρία. Πείτε τις τρεις ακόλουθες φράσεις δυνατά στον εαυτό σας και παρατηρήστε πώς αισθάνεστε στο άκουσμά τους:

1. “Απόψε ελπίζω να απολαύσω το δείπνο μου”.
2. “Απόψε θέλω να απολαύσω το δείπνο μου”.
3. “Απόψε σκοπεύω να απολαύσω το δείπνο μου”.

Στους περισσότερους, η πρώτη φράση προκαλεί μία αίσθηση αμφιβολίας. Η δεύτερη του δημιουργεί διαφορετική αίσθηση. Όταν λέτε “Απόψε θέλω να απολαύσω το δείπνο μου”, φαντάζεστε αυτό που θέλετε να συμβεί στο μέλλον, αλλά δεν φαντάζεστε τον εαυτό σας να το απολαμβάνει εδώ και τώρα. Η τρίτη δήλωση ότι σκοπεύετε να απολαύσετε το δείπνο, σας τοποθετεί αμέσως σε αυτή την κατάσταση.

Όταν σκοπεύετε να κάνετε κάτι, το ενεργοποιητικό σας σύστημα (RAS0 σας δημιουργεί την αίσθηση ότι πετυχαίνετε το στόχο σας, μαζί με όλες τις αισθήσεις, τις εικόνες και τους ήχους, που τον συνοδεύουν.

Απόσπασμα από το βιβλίο των Allan & Barbara Pease ” Η απάντηση ” από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα