Η αρχή της Προσφοράς και της Αποδοχής

Η αρχή της Προσφοράς και της Αποδοχής

Η αρχή της προσφοράς και της αποδοχής είναι πολύ σημαντική για την κατανόηση τη έννοιας της αφθονίας και επομένως και της ενέργειας.
Η προσφορά και η αποδοχή είναι στενά συνδεδεμένες και βρίσκονται πάντα σε ισορροπία. Για να είναι ένα δώρο ολοκληρωμένο, πρέπει να υπάρχει αυτός που θέλει πραγματικά να το προσφέρει και αυτός που είναι πραγματικά ανοιχτός να το δεχτεί.

Για να γίνει κατανοητή η αρχή της προσφοράς και της αποδοχής, πρέπει πρώτα να προσδιορίσουμε τον όρο “προσφορά”.
Η πραγματική προσφορά πληροί τα εξής τρία κριτήρια:

1. Εκείνος που προσφέρει επιθυμεί ειλικρινά ο αποδέκτης να πάρει και ν’ απολαύσει το δώρο.

2. Το δώρο πρέπει να είναι κάτι που αυτός που το προσφέρει πιστεύει ειλικρινά ότι ο αποδέκτης το θέλει πραγματικά.

3. Εκείνος που προσφέρει δε χρησιμοποιεί το δώρο για να εξυπηρετήσει κάποιον απώτερο σκοπό και δε δεσμεύει τον αποδέκτη κατά κανένα τρόπο. Ο αποδέκτης είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει με το δώρο του.

Όταν κάποιος δίνει με τη θέλησή του και χωρίς να περιμένει ανταπόδοση, δημιουργεί κατά κάποιον τρόπο μέσα του ένα κενό και τότε είναι έτοιμος να πάρει, για να γεμίσει αυτό το κενό.
Ο αποδέκτης πάλι, επειδή πήρε, είναι έτοιμος να δώσει. Δεν είναι απαραίτητο να δώσει ο αποδέκτης κάτι σε αυτόν που του πρόσφερε.
Το ιδανικό είναι, τόσο ο ένας όσο και ο άλλος, να επιτρέπουν στα πάντα να ρέουν ελεύθερα, μέσα κι έξω από τη ζωή τους.
Όταν έχουμε την προσκόλληση πως πρέπει να πάρουμε από αυτόν που κάτι του έχουμε δώσει, και το αντίστροφο, τότε μπλοκάρουμε τη ροή.

Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις καλύτερα την αρχή της προσφοράς και της αποδοχής, δες με τη φαντασία σου έναν κύκλο ανθρώπων, στον οποίο ο καθένας δίνει και παίρνει από κάποιον άλλο. Όταν τα πάντα κινούνται ελεύθερα μέσα στον κύκλο, τότε όλοι μπορούν αν επωφεληθούν απ’ οτιδήποτε κυκλοφορεί και μπορούν να πάρουν ενέργεια, οι δονήσεις της οποίας συνεχώς αυξάνονται.

Αν έστω κι ένας κρατήσει κάτι και το αποσύρει από την κυκλοφορία, τότε η ροή σταματάει και όλοι νιώθουν το μπλοκάρισμα της ενέργειας και τη μείωση των δονήσεών της.

Τι προσφέρουμε στην πραγματικότητα όταν δίνουμε ένα αληθινό δώρο;
Προσφέρουμε ενέργεια, δηλαδή αγάπη, η οποία υπάρχει σε ατελείωτα αποθέματα και η οποία είναι η κινητήρια δύναμη των πάντων μέσα στο Σύμπαν.
Η αγάπη, πραγματικά, κάνει τη Γη να γυρίζει. Και από τη φύση της, η αγάπη διαρκώς διευρύνεται.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Arnold Patent “Το πέρασμα στην αφθονία” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα