Άσκηση αποφόρτισης μετά από μια κακή ημέρα

Άσκηση αποφόρτισης από μια κακή ημέρα

Κάποιες μέρες μπορεί να καβγαδίσετε με κάποιον, ή να σας συμβεί κάποιο άλλο άσχημο περιστατικό – απλό ή και πολύ πιο σοβαρό.

Υπάρχει μια τεχνική που μπορείτε να χρησιμοποιείτε, έτσι ώστε να αποφορτίζεστε από τα αρνητικά συναισθήματα, αλλά και να μην καταλήγετε να μοιράζεστε αυτές τις αρνητικές εμπειρίες με τους φίλους και τους αγαπημένους σας.

Σχετικά με την τεχνική:

  • Πηγαίνετε σε ένα δωμάτιο και τιναχτείτε σαν ένα σκυλί που τινάζει τα νερά από πάνω του. Τιναχτείτε πολύ καλά.
  • Έπειτα περάστε τα δάχτυλα σας πάνω στο σώμα σας, σαν να καθαρίζετε έναν ιστό αράχνης από πάνω σας. Ξεκινήστε από την κορυφή του κεφαλιού σας, φτάνοντας μέχρι τα πόδια σας.
  • Πλύνετε τα χέρια σας σε κρύο τρεχούμενο νερό (αφήστε το νερό να τρέξει από τους αγκώνες στα χέρια σας). Στη συνέχεια, στεγνώστε τα χέρια σας.
  • Συνεχίστε το καθάρισμα, αυτή τη φορά όμως, από το κεφάλι σας προς τα πόδια σας, σαν να βγάζετε ένα αρκετά εφαρμοστό ρούχο. Σχεδόν σαν να ξεφορτώνεστε όλες τις κακές δονήσεις που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αν κάνετε την άσκηση αυτή αμέσως μετά από ένα δυσάρεστο περιστατικό, θα δείτε ότι δεν αλλάζει μόνο η στάση σας απέναντι στο ίδιο το περιστατικό, αλλά και πως δεν έχετε τη διάθεση να φωνάξετε, ή να βγάλετε περισσότερο από πάνω σας τον εκνευρισμό, αντιθετα αισθάνεστε πολύ πιο ήρεμοι και χαλαροί. 

Αυτό σας εξοικονομεί μια τεράστια ποσότητα συναισθηματικής ενέργειας. Γλιτώνει επίσης τα αγαπημένα σας πρόσωπα (όπως την οικογένεια και τους φίλους σας) από το να υποστούν την όποια έκρηξη των αρνητικών σας συναισθημάτων αλλά και του εκνευρισμού σας. 

Πολύ πιο δίκαιο, δεν βρίσκετε;

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα