Άσκηση για να εμπλουτίσουμε τη νοητική μας ενέργεια με θετικότητα

Άσκηση για να εμπλουτίσουμε τη νοητική μας ενέργεια με θετικότητα

Οι σύγχρονοι άνθρωποι τείνουν να μη βασίζονται σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον εαυτό τους.

Για το λόγο αυτό πρέπει να βρούμε νέους τρόπους να διατηρήσουμε μια θετική νοητική στάση, διάθεση και άποψη.

Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει πραγματικά να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να απορροφά και να καταγράφει τις θετικές πληροφορίες.

Κάντε την άσκηση αυτή σε ένα ήρεμο περιβάλλον το βράδυ (ίσως στο κρεβάτι σας). Κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να θυμηθείτε, με κάθε λεπτομέρεια, ό,τι σας έδωσε ευχαρίστηση μέσα στην ημέρα. Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο η ανάμνηση ενός όμορφα σερβιρισμένου φαγητού το μεσημέρι ή το άρωμα που δοκιμάσατε σε ένα κατάστημα καλλυντικών, ή ίσως η ανάμνηση μιας αγκαλιάς του παιδιού σας.

Προσπαθήστε να αισθανθείτε αυτά τα συναισθήματα για άλλη μια φορά. Όσο πιο λεπτομερείς είναι οι μνήμες σας και όσο περισσότερο δραστηριοποιείτε τις πέντε αισθήσεις σας, τόσο πιο αποτελεσματικές γίνονται.

Στην αρχή, μπορεί να δυσκολευτείτε πάρα πολύ, ακόμη και για να βρείτε μια ή δύο όμορφες στιγμές μέσα στη μέρα σας, αλλά όσο συνεχίζετε να εκπαιδεύετε το μυαλό σας τόσο περισσότερο θ’ αρχίσετε να εστιάζετε σε λεπτομέρειες που στην αρχή σας ξέφευγαν. Θ’ αρχίσετε επίσης να βρίσκετε περισσότερη ομορφιά και χαρά σε απλά πράγματα, όπως τις σταγόνες της πρωινής πάχνης κάτω από το φως του ήλιου ή στο χαμόγελο ενός αγνώστου.

Όσο περισσότερο παρατηρείτε τα θετικά στη ζωή σας τόσο περισσότερο αυτό θα σας επιτρέψει να συντονίσετε καλύτερα τη μελωδία της ψυχής σας προς ελαφρότερες και υψηλότερες δονήσεις.

Η μουσική του εσωτερικού μας εαυτού παίζει πάντα μέσα από τα μάτια μας. Ρίξτε μια ματιά στον καθρέφτη και δείτε τι είδους μουσική μεταδίδουν τα μάτια σας.
Κατά τη γνώμη μου, το κλειδί γα το μυστικό της νεότητας βρίσκεται στη μουσική και στην ικανότητά μας να νιώθουμε και ν’ ακολουθούμε το ρυθμό αυτό ανεξάρτητα από αυτά που μας ρίχνει η ζωή στο δρόμο μας. Αισθάνομαι πάντα απίστευτη χαρά, όταν συναντώ ηλικιωμένους ανθρώπους με μάτια νεανικά κα αστραφτερά. Tο νεανικό κα νέο πνεύμα τους τους κάνει πιο ζωντανούς από πολλούς 20χρονους.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Alla Svirinskaya «Συνταγές Ενέργειας» από τις εκδόσεις Ισόρροπον

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα