Άσκηση για την τόνωση του ενεργειακού μας σώματος

HAPPINESSISNOWHERE Εσείς, τι διαβάζετε;

Μια αρκετά παράξενη και ιδιαίτερη άσκηση που εμπίπτει στο χώρο της μεταφυσικής, προέρχεται από την αρχαία αλεξανδρινή παράδοση των “Αγγελιαφόρων του Φωτός” και είναι η λεγόμενη “αιθερική ή βιοενεργειακή ή πρανική γυμναστική”.

Η άσκηση αυτή στηρίζεται στην παραδοχή ότι, εκτός από το υλικό μας σώμα έχουμε και ένα ενεργειακό σώμα, το οποίο μπορεί να είναι και να λειτουργεί ως μια ανεξάρτητη ενότητα. Στοχεύει στην ενδυνάμωση του ενεργειακού μας σώματος και παράλληλα θεωρείται ότι έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για την ευεξία του φυσικού μας σώματος, όσο και για την πνευματική μας εξέλιξη. Συστήνεται επίσης και ως άσκηση για τη μακροζωία.

Καθόμαστε σε μια αναπαυτική θέση και επικεντρωνόμαστε για λίγο στο ρυθμό της αναπνοής μας. Ξεκινάμε την άσκηση με μια χαλάρωση του σώματος. Αρχίζουμε να νοιώθουμε ένα ρεύμα χαλάρωσης να διαπερνά όλα τα μέρη και τα όργανα του σώματος, εξωτερικά και εσωτερικά, ξεκινώντας σταδιακά από τα πέλματα των ποδιών έως την κορυφή του κεφαλιού μας.

Όταν φτάσουμε 5 εκατοστά πάνω από την κορυφή του κεφαλιού, φανταζόμαστε το ενεργειακό μας σώμα να βγαίνει από το φυσικό και να στέκεται πίσω του. Αρχίζουμε να φανταζόμαστε το ενεργειακό μας σώμα να κάνει ασκήσεις αντίστοιχες με ασκήσεις γυμναστικής του υλικού μας σώματος όπως: ανατάσεις των χεριών, παλαμάκια, εκτάσεις των χεριών (50 φορές την καθεμία), 15 περιστροφές του κεφαλιού προς τα αριστερά και άλλες τόσες προς τα δεξιά, 50 αναπηδήσεις.

Στη συνέχεια, φανταζόμαστε τα ενεργειακά μας χέρια να κάνουν μαλάξεις στον αυχένα και στους ώμους του φυσικού μας σώματος. Τέλος, με τα ενεργειακά μας δάχτυλα φανταζόμαστε να ασκούμε πιέσεις στο φυσικό μας κρανίο.

Τελειώνοντας, νοιώθουμε το ενεργειακό μας σώμα να ενσωματώνεται πάλι με το φυσικό. Παρακολουθούμε για λίγο την αναπνοή μας και επανερχόμαστε σταδιακά στη φυσική μας κατάσταση. Δοκιμάστε την.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Ρούλας Γκόλιου “Μακροζωία Ο απόλυτος Οδηγός” από τις εκδόσεις Ιβίσκος

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα