Ενεργειακή άσκηση: Καθαρισμός της ενέργειας των ενοχών και της μνησικακίας

Ενεργειακή άσκηση: Καθαρισμός της ενέργειας των ενοχών και της μνησικακίας

Το αίσθημα της ενοχής είναι αρκετά συνηθισμένο στην κοινωνία μας. Πολλοί επίσης από εμάς, δυστυχώς σπαταλάμε την ενέργειά μας κρατώντας κακία.
Και τα δύο αυτά ιδιαίτερα αρνητικά συναισθήματα φαίνονται στην αύρα μας με μια υπερβολική δόση κίτρινου χρώματος.

Χρησιμοποιήστε αυτήν την ενεργειακή άσκηση όσο κρατά ο καθαρισμός των νεφρών. Μπορείτε επίσης να τη χρησιμοποιήσετε σε κάθε περίπτωση που ξέρετε (ή υποψιάζεστε) ότι έχετε κάποια μπλοκαρίσματα που σχετίζονται με αισθήματα ενοχών, παραπόνων ή θλίψης.

Το δωμάτιο μέσα στο οποίο κάνετε την άσκηση πρέπει να είναι καλά αερισμένο. Αφήστε ανοιχτό το παράθυρο, τουλάχιστον μισή ώρα πριν ξεκινήσετε την άσκηση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης φροντίστε να αναπνέετε ελεύθερα και φυσικά. Θα χρειαστείτε ένα μεγάλο μπολ με νερό και μια βαμβακερή πετσέτα για τα χέρια.

Βρέξτε καλά την πετσέτα. Καθίστε με τα πόδια σας ανοιχτά, τα πέλματά σας παράλληλα με τους ώμους σας. Η πλάτη σας πρέπει να είναι κυρτωμένη, το στομάχι σας μαζεμένο ( σαν να τραβάτε τον αφαλό σας προς τη σπονδυλική στήλη).
Κρατήστε τα χέρια σας απλωμένα ευθεία μπροστά σας με τις παλάμες γυρισμένες προς τα επάνω. Η απόσταση μεταξύ των δύο χεριών θα πρέπει να είναι περίπου 10 εκ.
Η πετσέτα πρέπει να είναι απλωμένη στα δάχτυλά σας. Το μπολ βρίσκεται κάτω από την πετσέτα.

Συγκεντρωθείτε στην πετσέτα. Φανταστείτε πως παίρνει ένα βαθύ κίτρινο χρώμα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα από τη μύτη και κρατήστε την . Στη συνέχεια χαλαρώστε, εκπνεύστε και φανταστείτε ότι στύβετε το κίτρινο χρώμα από την πετσέτα.
Στύψτε με τα χέρια σας την πετσέτα και φανταστείτε πως κίτρινες σταγόνες πέφτουν στο μπολ που βρίσκεται κάτω από την πετσέτα. Καθώς στύβετε, βγάλτε τον ήχο “Ααααα” σιγανά και σταθερά (αν έχετε γνώση των μουσικών νοτών, ο τόνος είναι ίδιος με τη νότα Φα). Κάντε τον ήχο να δονηθεί πραγματικά.

Επαναλάβετε το βήμα αυτό μέχρι να νιώσετε ότι έχετε στύψει όλο το κίτρινο.

Όσο κρατάει αυτή η άσκηση πρέπει να αισθανθείτε μια αίσθηση απελευθέρωσης από τις πίκρες και τις δυσάρεστες αναμνήσεις του παρελθόντος. Θυμηθείτε την αίσθηση αυτήν και κρατήστε την στη μνήμη σας.

Φανταστείτε τώρα πως το μπολ είναι γεμάτο κίτρινο χρώμα, όλο το χρώμα που στύψατε προηγουμένως από την πετσέτα. Πετάξτε το και τεντωθείτε καλά.

Στο μέλλον, κάθε φορά που αισθάνεστε θλιμμένος ή ένοχος για κάτι που έγινε στο παρελθόν ή θυμηθείτε κάποιον που σας πρόσβαλε, φέρτε αμέσως στη μνήμη σας πώς αισθανθήκατε στο τέλος αυτής της άσκησης.
Αυτή η απλή πράξη θα σας βοηθήσει να απελευθερωθείτε από όλη την αρνητικότητα του παρελθόντος.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Alla Svirinskaya “Συνταγές Ενέργειας” από τις εκδόσεις Ισόρροπον

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα