Μια υπέροχη άσκηση για να συνδεθούμε με το εσωτερικό μας παιδί

Μια υπέροχη άσκηση για να συνδεθούμε με το εσωτερικό μας παιδί

Δημιουργήστε για εσάς έναν χώρο όπου αισθάνεστε ασφαλείς και χαλαροί. Μπορείτε να καθίσετε ή ακόμη και να ξαπλώσετε.

Μπορείτε να συνοδέψετε τη διαδικασία με τους ρυθμικούς ήχους ενός σαμανικού τυμπάνου (μπορείτε να βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο) ή να χτυπάτε οι ίδιοι ένα σείστρο.

Ξαπλώστε άνετα και ξεκινήστε με την αναπνοή «μικρού θανάτου». Εισπνέετε μετρώντας μέχρι το 7 – κρατάτε την αναπνοή σας μετρώντας ως το 7 – εκπνέετε μετρώντας μέχρι το 7 – κρατάτε την αναπνοή σας μετρώντας μέχρι το 7. Αυτός ο κύκλος αναπνοής επαναλαμβάνεται για 7 φορές.

Νιώστε τη Μητέρα Γη να σας κρατά. Νιώστε την ασφάλεια στην αγκαλιά της Pachamama πριν ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι. Στη συνέχεια, επιτρέψτε στο ενεργειακό σας σώμα να βρεθεί σε ένα ανθισμένο, πανέμορφο λιβάδι. Αισθανθείτε τη γη κάτω από τα πόδια σας, καθώς περπατάτε. Νιώστε τον αέρα του, τις μυρωδιές του από τα βότανα και τα λουλούδια. Ακούστε το θρόισμα των φύλλων που λικνίζονται στο γλυκό αεράκι. Τους ήχους της φύσης που υφαίνονται γύρω σας. Το τιτίβισμα των πουλιών, το βούισμα των εντόμων.

Κοιτάξτε τώρα αριστερά σας. Θα δείτε ένα τεράστιο δέντρο. Αρχίστε να περπατάτε προς τα εκεί. Όσο πλησιάζετε προς αυτό, τόσο αντιλαμβάνεστε το μέγεθός του.

Βλέπετε τις τεράστιες, γερές ρίζες του, που εισχωρούν βαθιά μέσα στη γη. Στον κορμό αυτού του αρχαίου δέντρου, βλέπετε ένα άνοιγμα. Είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να σας επιτρέπει να περάσετε μέσα από αυτό. Δείτε τον εαυτό σας να περνά αυτό το άνοιγμα.

Δείτε το σώμα σας να κατεβαίνει προς τα κάτω, να περνά τις ρίζες των φυτών, να περνά τους βράχους, να περνά ακόμη και τις βαθιές ρίζες των μεγάλων αρχαίων δέντρων και να κατεβαίνει ακόμα πιο κάτω. Περνάτε μέσα από τα ορυκτά και φτάνετε σε ένα ρυάκι. Ξαπλώνετε μέσα σε αυτό και το αφήνετε να παρασύρει γλυκά το σώμα σας.

Διαβάστε επίσης: Οι 7 βασικές ανάγκες του εσωτερικού μας παιδιού

Το ρυάκι γίνεται ποταμός, που σας μεταφέρει πιο βαθιά και σας βγάζει σε μια λίμνη. Αφήστε αυτή τη λίμνη να σας καθαρίσει με τα υπόγεια ρεύματά της, να αφαιρέσει όλη αυτή την ενέργεια που δε θέλετε μαζί σας σε αυτό το ιερό ταξίδι. Καθώς η λίμνη σας καθαρίζει, μεταφέρεστε ακόμη πιο βαθιά, σε μια θάλασσα.

Από εκεί, αντικρίζετε μια πανέμορφη ακτή. Η θάλασσα σας οδηγεί. Έτσι, το κολύμπι προς την ακτή είναι εύκολο.

Βγαίνετε στην αμμουδιά. Κοιτάξτε τη φύση γύρω σας. Δείτε το δάσος, τα βουνά. Μέσα σε αυτό το τοπίο, πολύ κοντά στην ακτή, βρίσκεται ένας μεγάλος βράχος.

Πλησιάστε τον. Όταν τον φτάσετε, ακουμπήστε τις παλάμες σας επάνω του και νιώστε τον, από αυτό το σημείο όπου έχετε πια ενεργειακά συνδεθεί με τον Κάτω Κόσμο (υποσυνείδητο).

Δείτε το εσωτερικό σας παιδί να έρχεται. Αυτό το πλάσμα αντιπροσωπεύει όλα τα εσωτερικά σας τραύματα. Ρωτήστε το με πολύ απλά λόγια, τι θέλει, τι χρειάζεται, τι συμβαίνει που το έχει επηρεάσει και με ποιο τρόπο το επηρεάζει. Μπορείτε να το ρωτήσετε: «Τι μπορώ να κάνω για να μην πονάς άλλο πλέον; Τι μπορώ να κάνω για να θεραπεύσω τη σχέση μας; Τι μπορώ να βελτιώσω για να είμαστε και οι δύο καλύτερα; Τι χρειάζεται να κάνω για να μου επιτρέψεις να υλοποιήσω πρακτικά τη σύνδεσή μας;»

Μην είστε παρεμβατικοί, αφήστε το να εκφραστεί, δώστε του χώρο – κάτι που πιθανόν δεν είχε για πολλά χρόνια. Όσο το εσωτερικό σας παιδί εκφράζεται, στέλνετε κύματα αγάπης. Όταν τελειώσει, εκφράστε ξεκάθαρα πως είστε πρόθυμοι να κάνετε τα πάντα, ώστε να διορθωθούν οι καταστάσεις που το επηρεάζουν.

Δεσμευτείτε σε οτιδήποτε του πείτε και φροντίστε να το τηρήσετε με σταθερότητα. Εξάλλου, πάντοτε ζητά απλά πράγματα. Δεν είναι, βλέπετε, το μέγεθος που θα αποδείξει τη δέσμευσή σας προς αυτή τη σχέση, αλλά η συνέπεια. Πλησιάστε το και κρατήστε το στην αγκαλιά σας. Ρωτήστε το αν θέλει να έρθει μαζί σας.

Η απάντηση είναι συνήθως «ναι». Κρατήστε το από το χέρι και μπείτε ξανά στη θάλασσα μαζί του. Κολυμπήστε προς τα πίσω, φτάστε στη λίμνη και αφήστε και πάλι τα υπόγεια ρεύματά της να σας καθαρίσουν. Συνεχίστε προς τον ποταμό, το ρυάκι και σταδιακά, αρχίστε να ανεβαίνετε προς τα πάνω.

Βρεθείτε ξανά στο λιβάδι και νιώστε, σε αυτό το σημείο, το εσωτερικό σας παιδί να ενσωματώνεται στην καρδιά σας.

Βιώστε τη γλύκα της σύνδεσης, τη ζεστασιά που απλώνεται σε όλα σας τα επίπεδα και τις ενεργειακές αλλαγές που γίνονται μετά από αυτή τη συνένωση. Όταν νιώσετε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε, επιτρέψτε στον εαυτό σας χαλαρά και σταδιακά, να επιστρέψει στο φυσικό πεδίο.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Shakila Ιωάννας Μπράτη «Εγχειρίδιο Εξαγνισμού και Ψυχικής Προστασίας» από τις εκδόσεις ΔΙΟΝ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα