Άσκηση για βαθιά χαλάρωση, ανανέωση και τόνωση της διάθεσης

Άσκηση για βαθιά χαλάρωση, ανανέωση και τόνωση της διάθεσης

Πρόκειται για μια άσκηση για τον εξαγνισμό του σώματός σου καθώς και για τη διατήρηση της ροής της ενέργειας.

Είναι μια εξαιρετική άσκηση που μπορεί να γίνεται το πρωί μόλις ξυπνάς, στην αρχή κάθε δημιουργικού οραματισμού, ή σε οποιαδήποτε στιγμή που θέλεις να χαλαρώσεις και να ανανεωθείς.

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα χέρια στο πλάι του σώματος ή σταυρωμένα πάνω στο στομάχι σου. Κλείσε τα μάτια, χαλάρωσε και ανάπνεε απαλά, βαθιά και αργά.

Φαντάσου πως υπάρχει μια φωτεινή σφαίρα από χρυσό φως που περιβάλλει την κορυφή του κεφαλιού σου. Ανάπνευσε βαθιά και αργά (εισπνοές – εκπνοές) πέντε φορές, ενώ συγκεντρώνεις την προσοχή σου στη φωτεινή σφαίρα και τη νιώθεις να ακτινοβολεί στην κορυφή του κεφαλιού σου.

Συγκέντρωσε τώρα την προσοχή σου στο λαιμό σου. Φαντάσου ξανά μια χρυσή σφαίρα φωτός να ακτινοβολεί στην περιοχή του λαιμού σου. Ανάπνευσε πάλι βαθιά (εισπνοές – εκπνοές) πέντε φορές με την προσοχή σου συγκεντρωμένη σ’αυτό το φως.

Διαβάστε επίσης: Η αποστασιοποίηση και πώς να την πετύχουμε (άσκηση)

Συγκέντρωσε πάλι την προσοχή σου στο κέντρο του στήθους σου. Για άλλη μια φορά φαντάσου το χρυσό φως να ακτινοβολεί από το κέντρο του στήθους σου.

Πάρε ξανά πέντε αναπνές καθώς νιώθεις την ενέργεια να απλώνεται όλο και πιο πολύ. Συγκέντρωσε τώρα την προσοχή σου στο ηλιακό πλέγμα και φαντάσου μια σφαίρα με χρυσό φως να περιβάλλει το σώμα σου στο κέντρο του. Πάρε αργά πέντε αναπνοές.

Φαντάσου στη συνέχεια το φως να λάμπει μέσα και γύρω από την περιοχή της κοιλιακής σου χώρας. Πάρε ξανά πέντε βαθιές αναπνοές και νιώσε την ενέργεια του φωτός να ακτινοβολεί και να απλώνεται.

Τέλος, φαντάσου μια φωτεινή σφαίρα γύρω από τα πόδια σου και ανάπνευσε άλλες πέντε φορές.

Φαντάσου ύστερα και τις έξι σφαίρες του φωτός να λάμπουν όλες μαζί, έτσι που το σώμα σου να μοιάζει με μια σειρά από λαμπερά κοσμήματα που ακτινοβολούν ενέργεια.

Ανάπνευσε βαθιά και καθώς θα εκπνέεις φαντάσου την ενέργεια να ρέει προς τα κάτω, κατά μήκος της αριστερής πλευράς του σώματος σου, από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τα πόδια.

Καθώς θα εισπνέεις φαντάσου την ενέργεια να ρέει κατά μήκος της δεξιάς πλευράς του σώματός σου, από τα πόδια προς την κορυφή του κεφαλιού.

Κυκλοφόρησέ την μ’αυτό τον τρόπο γύρω-γύρω από το κορμί σου τρεις φορές.

Στη συνέχεια, καθώς θα εκπνέεις, φαντάσου τη ροή της ενέργειας να πηγαίνει από την κορυφή του κεφαλιού σου προς τα πόδια από την μπροστινή πλευρά του σώματός σου. Καθώς θα εισπνέεις νιώσε την κατά μήκος του πίσω μέρους του σώματός σου μέχρι την κορυφή του κεφαλιού σου. Κυκλοφόρησέ την μ’αυτή την κατεύθυνση τρεις φορές.

Φαντάσου τώρα πως η ενέργεια συγκεντρώνεται στα πόδια σου. Άφησέ την να ανεβεί αργά μέσα από το κέντρο του σώματός σου από τα πόδια προς το κεφάλι σαν μια πηγή φωτός και μετά οδήγησέ την προς τα πόδια από την εξωτερική πλευρά του σώματός σου. Επανέλαβέ το αυτό μερικές φορές, όσες εσύ θέλεις.

Όταν τελειώσεις αυτό τον οραματισμό θα νιώσεις βαθιά χαλαρωμένος, γεμάτος ενεργητικότητα και καλή διάθεση.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Shakti Gawain «Κάνε τη φαντασία σου πραγματικότητα»

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα