Πώς να ασκηθούμε στον Χρωματικό Διαλογισμό

Πώς να ασκηθούμε στον Χρωματικό Διαλογισμό

Ο διαλογισμός του χρώματος θεωρείται γενικά χρήσιμος για τη διατήρηση της εσωτερικής ηρεμίας και για την κατανόηση της λεπτής λειτουργίας των ζωτικών ενεργειών του ανθρώπινου σώματος. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι, ο διαλογισμός του χρώματος κατευθύνεται προς τα συναισθήματα και έτσι είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη σημασία των χρωμάτων.

Κόκκινο

Το πρώτο χρώμα για διαλογισμό είναι το κόκκινο. Αυτό το χρώμα αντιπροσωπεύει όλα τα φλογερά συναισθήματα όπως ο θυμός, το πάθος, η λαγνεία, το μίσος, η βία και η συνεχής δραστηριότητα. Ο σκοπός του διαλογισμού αυτού του χρώματος είναι, ο ασκούμενος να γίνει ένα με τα συναισθήματα που συμβολίζει το χρώμα αυτό και να κατανοήσει αυτά τα συναισθήματα μέσα του. Στην ινδουιστική μυθολογία, το κόκκινο συνδέεται με τον Μπράχμα, την αρχή της δημιουργίας, και τη Μητέρα Θεά, τη βασική ενέργεια του Κόσμου.

Μαύρο

Το δεύτερο χρώμα για διαλογισμό είναι το μαύρο. Αυτό συμβολίζει όλα τα αρνητικά συναισθήματα του ανθρώπινου νου. Η κατάθλιψη, η θλίψη και τα λοιπά, όλα αναφέρονται ως «σκοτεινά» συναισθήματα. Οι αρνητικές συμπεριφορές και τα συναισθήματα είναι επιβλαβή για τη σωματική και ψυχική υγεία μας. Αλλά για να τα ξεπεράσουμε, πρέπει να τα καταλάβουμε. Και για να τα καταλάβουμε πρέπει να τα δεχτούμε.

Διαβάστε επίσης: Διαλογισμός για πνευματική λήψη αποφάσεων

Προσπαθούμε συνήθως να σπρώχνουμε το αρνητικό μέρος του εαυτού μας στο υποσυνείδητο και να προβάλλουμε μόνο το καλό. Η απλή καταστολή των αρνητικών πτυχών δεν μας απαλλάσσει από αυτά. Πρέπει να γίνουν φανερά και κατανοητά. Οποιαδήποτε κατανοητή ισχύς χάνει την επικίνδυνη ποιότητά της. Ο διαλογισμός στο μαύρο χρώμα μας βοηθά να φέρουμε στην επιφάνεια το σκοτεινό μέρος του νου μας. Το μαύρο είναι σύμβολο της νύχτας, του ύπνου και του θανάτου και ως εκ τούτου αντιπροσωπεύει τον Κύριο Shiva, την παγκόσμια δύναμη του θανάτου.

Λευκό

Έχοντας καταλάβει και ξεπεράσει τα ενοχλητικά συναισθήματα του πάθους (Rajas = κόκκινο) και της αρνητικότητας (Tamas = μαύρο), ο ασκούμενος διαλογίζεται στο λευκό, το χρώμα της εσωτερικής ειρήνης και της αρμονίας. Αυτό είναι το σύμβολο του Κυρίου Vishnu, της κοσμικής αρχής της τάξης και της ισορροπίας. Το λευκό αντιπροσωπεύει επίσης, το φως και τη σοφία και αντιπροσωπεύει την καθαρότητα (Sattva).

Εφαρμογή του Χρωματικού Διαλογισμού

Η μέθοδος του διαλογισμού χρώματος είναι απλή.

1.Καθίστε σε μια άνετη στάση. Γενικά, συνιστάται η Padmasana ή η Sukhasana (εύκολη στάση), αλλά οποιαδήποτε στάση, θα κάνει.

2.Στη συνέχεια, πάρτε ένα μεγάλο κομμάτι ύφασμα ή χαρτί του απαιτούμενου χρώματος. Κοιτάξτε στο έγχρωμο πανί ή το χαρτί και αφήστε το χρώμα να γίνει μέρος σας. Αφήστε ολόκληρο το σώμα σας να πάρει το χρώμα στο οποίο διαλογίζεστε.

3.Όταν αισθάνεστε ότι το χρώμα σας έχει καλύψει εντελώς με τη φύση του, κλείστε τα μάτια σας και απεικονίστε το χρώμα μέσα σας. Όταν μπορείτε να απεικονίσετε με επιτυχία το χρώμα με τα μάτια κλειστά, έχετε τελειοποιήσει το διαλογισμό του χρώματος.

Τα διάφορα φυσικά και ψυχικά οφέλη θα σας φτάσουν αυτόματα.

Μετάφραση από ibelieveinmothernature

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα