Ασυνήθιστη επίθεση αετού σε παιδί στην Αυστραλία

Ασυνήθιστη επίθεση αετού σε παιδί στην Αυστραλία

Κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης αρπακτικών πουλιών στο πάρκο άγριας ζωής Alice Springs Desert στην Αυστραλία, ένας αετός όρμησε προς το μέρος ενός μικρού αγοριού και – όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες έμπηξε τα νύχια του στο κεφάλι του προσπαθώντας  να το πάρει μαζί του, όπως θα έκανε με ένα ψάρι ή ένα μικρό θηλαστικό.   Το ασυνήθιστο περιστατικό  καταγράφηκε φωτογραφικά από μια γυναίκα που βρίσκονταν στο πάρκο για να παρακολουθήσει την επίδειξη. Η μάρτυρας λέει πως  το αγόρι ανεβοκέβαζε συνεχώς το φερμουάρ της ζακέτας του με αποτέλεσμα να τραβήξει το βλέμμα του αετού.

Ασυνήθιστη επίθεση αετού σε παιδί στην Αυστραλία

Το αγόρι δεν τραυματίστηκε σοβαρά μιας και φορούσε την κουκούλα της ζακέτας του. Απέφυγε την ασυνήθιστη επίθεση με μόνο επιφανειακά τραύματα και  έλαβε αμέσως τις πρώτες βοήθειες. Παρόλα αυτά, οι μάρτυρες αναφέρουν πως στο σημείο επικράτησε πανικός και η μητέρα του αγοριού φώναζε τρομοκρατημένη.

Ο Αυστραλιανός αετός με την ουρά σφήνα είναι το μεγαλύτερο αρπακτικό πουλί της Αυστραλίας.  Έχει κατά μέσο όρο άνοιγμα φτερών 2,3 μέτρα και τρέφεται με κουνέλια, πουλιά και σαύρες και μικρά αρνιά, γεγονός που κάνει την επίθεσή του στο μικρό παιδί ιδιαίτερα ασυνήθιστη.

Η εκπρόσωπος του πάρκου δήλωσε στον Guardian για το συμβάν : “Την Τετάρτη, 6 Ιουλίου ένα περιστατικό συνέβη στο Πάρκο Alice Springs Desert, όπου ένας αετός ήρθε σε επαφή με ένα μέλος του ακροατηρίου,” ενώ συμπλήρωσε “Μια διεξοδική έρευνα σχετικά με τις συνθήκες πίσω από αυτό το περιστατικό είναι σε εξέλιξη και ο αετός θα απομακρυνθεί από την παράσταση, όσο η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.”

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα