Να αθλείσαι, να γελάς, να αγαπάς αληθινά…

Να αθλείσαι, να γελάς, να αγαπάς αληθινά...

Να αγαπάς αληθινά. Άφησε για λίγο το κινητό στην άκρη και αγκάλιασε τον πλησίον σου, κοίταξε στα μάτια ένα φίλο σου, βγες έξω μία βόλτα. Πάρε ένα τηλέφωνο να ευχηθείς ένα χρόνια πολλά ή πήγαινε χτύπα ένα κουδούνι για να ευχηθείς από κοντά. Μην περιμένεις μία οθόνη να αντικαταστήσει τη μαγεία των ανθρώπινων σχέσεων. Μην περιμένεις να δημιουργήσεις φιλίες, να ερωτευτείς και να ζήσεις πατώντας ένα κουμπί. Διάβασε ένα βιβλίο, ζήτησε να σε πάρουν μία αληθινή αγκαλιά, βγες και πήγαινε ένα σινεμά μόνος σου. Κάνε δραστηριότητες οι οποίες είναι έξω από έναν ψεύτικο και διαδικτυακό κόσμο. Μην αφήνεις μία οθόνη να σου αποσπά ώρες από την πραγματική σου ζωή.

Να αγαπάς αληθινά. Αγάπησε και να είσαι σίγουρος πως κάποια στιγμή ό,τι καλό και να έχεις κάνει, η ζωή θα στο φέρει μπροστά σου. Ακόμα και αν αυτή η αναγνώριση δεν προέρχεται από τον άνθρωπο που θα ήθελες όσο τίποτα. Μη δίνεις όμως επειδή προσδοκάς την ανταπόδοση; απλώς δίνει για να βοηθάς στην ανάγκη του άλλου και να βλέπεις το χαμόγελο στα μάτια του. Αν κάποιοι σε εκτίμησαν καλό δικό τους, αν κάποιοι δε σε εκτίμησαν και πάλι, καλό δικό τους. Εσύ ξέρεις τι έχεις κάνει και τι έχεις δώσει.

Διαβάστε επίσης: Ο εαυτός μας αξίζει την ευεργετική επαφή με την φύση

Να αθλείσαι. Να βγαίνεις έξω στην εξοχή, στο πάρκο, να περπατάς και να τρέχεις. Να προτιμάς μέρη που δεν υπάρχουν αυτοκίνητα καυσαέριο, να πηγαίνεις στη θάλασσα και να αναπνέεις καθαρό αέρα. Μη μένεις όλη μέρα κολλημένος μπροστά από μία τηλεόραση, μην αφήνεις την προπαγάνδα και τις παραποιήσεις τους να σου ταράζει την ηρεμία. Να έρθεις κοντά στη φύση, στα δέντρα, όχι πια άλλο τσιμέντο και νέφος.

Να αθλείσαι, να γελάς, να αγαπάς αληθινά. Να ζήσεις τη ζωή σου. Μη μετανιώνεις για τίποτα, όλες οι επιλογές, οι καλές και οι κακές, κάπου σε οδήγησαν και κάτι θα σου έμαθαν. Να ζήσεις αληθινά, γιατί η ζωή σου είναι τώρα αυτή τη στιγμή κοντά σου…

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα