«Άτλαντας της Ομορφιάς»: Ένα φωτογραφικό κολάζ – ύμνος στη διαφορετικότητα

«Άτλαντας της Ομορφιάς»: Ένα φωτογραφικό κολάζ - ύμνος στη διαφορετικότητα

Η φωτογράφος Mihaela Noroc, από τη Ρουμανία, δημιούργησε ένα μοναδικό project. Ονομάζεται « Άτλαντας της Ομοφιάς». Η Mihaela ταξιδεύει ανά τον κόσμο, φωτογραφίζοντας γυναίκες. Σε διάρκεια 3 ετών, έχει βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες, συνάντησε χιλιάδες γυναίκες και άκουσε τις ιστορίες τους.

Την ώρα που ο φωτογραφικός φακός τις απαθανάτιζε, μία κοπέλα από το Τατζικιστάν φύτευε λουλούδια στην άκρη του δρόμου, γυναίκες μιας οικογένειας από τη Συρία είχαν μόλις ξεφύγει από τον πόλεμο, ενώ μια άλλη γυναίκα από την Ινδία είχε μόλις συμπληρώσει τα 100 χρόνια της ζωής της!

Το 2016, η Mihaela παραιτήθηκε από την δουλειά της και άρχισε να ταξιδεύει. Επένδυσε τις λιγοστές οικονομίες της για να δημιουργήσει τον «Άτλαντα της Ομορφιάς». Ηνωμένες Πολιτείες, Ιράν, Ρουμανία… Ο «Άτλαντας της Ομορφιάς» έγινε γνωστός παγκοσμίως, αλλά η Mihaela δεν άλλαξε! Είναι η ίδια γυναίκα που τρία χρόνια πριν ξεκίνησε ένα ταξίδι στο άγνωστο, με ένα σακίδιο πλάτης επιθυμώντας να φωτίσει την διαφορετικότητα που διακρίνει τον κόσμο.

«Άτλαντας της Ομορφιάς»: Ένα φωτογραφικό κολάζ - ύμνος στη διαφορετικότητα

Ινδία, Βόρεια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία… Η ομορφιά δεν γνωρίζει ηλικία, τάσεις, χρώματα. Η ομορφιά έχει να κάνει με το να είσαι ο εαυτός σου, άνθρωπος αυθεντικός, με φυσικότητα.

Σε μια εποχή πολέμου και μισαλλοδοξίας, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η διαφορετικότητα είναι ένας από τους πολυτιμότερους θησαυρούς του πλανήτη μας. Αφγανιστάν, Αιθιοπία, Κίνα, Νεπάλ… Είμαστε τόσο διαφορετικοί, όμως είμαστε μέλη της ίδιας οικογένειας!

Ένα ταξίδι στον κόσμο μέσα από τα μάτια της Mihaela Noroc. Το παρακάτω βίντεο, δίνει μια μικρή γεύση αυτού του πολύχρωμου φωτογραφικού κολάζ.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα