Πως μπορούμε να αυξήσουμε τη θέλησή μας με έναν εύκολο τρόπο (άσκηση)

Πως μπορούμε να αυξήσουμε τη θέλησής μας με έναν εύκολο τρόπο (άσκηση)

Όλες οι αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στον εαυτό μας μπορούν να γίνουν με την κατάλληλη άσκηση, αφού πρώτα θα έχουμε αποκτήσει τη γνώση που χρειάζεται.

Στο σημείο αυτό θα σου προτείνω να κάνεις ορισμένες καθημερινές ασκήσεις, με τις οποίες θα μπορέσεις μέσα σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα να δυναμώσεις τόσο πολύ τη θέλησή σου, ώστε να αλλάξεις ριζικά το χαρακτήρα σου στον τομέα της θέλησης.

Αν εφαρμόσεις με συνέπεια τον τρόπο άσκησης που θα σου προτείνω, τότε σύντομα θα θαυμάζεις τον εαυτό σου γιατί θα έχεις γίνει ένας πολύ δυνατός άνθρωπος, με ένα ισχυρό θέλω, που οι άλλοι θα τον θαυμάζουν και θα τον θέλουν για φίλο τους.

Οι ασκήσεις που σου προτείνω είναι απλώς ενδεικτικές και θα είναι πολύ πιο καλά να τις πάρεις απλώς σαν οδηγό, ώστε να φτιάξεις τις δικές σου. Το μικρότερο ικανοποιητικό χρονικό διάστημα που χρειάζεσαι για μια ουσιαστική και δυναμική αλλαγή της θέλησής σου είναι ένα εξάμηνο. Ύστερα από έξι μήνες καθημερινής δουλειάς, η οποία θα γίνεται για λίγα λεπτά την ημέρα, θα είσαι ένας άλλος άνθρωπος.

Ένας άνθρωπος που θα χαίρεται και θα απολαμβάνει τα αποτελέσματα της ενεργοποίησης ενός μέρους των δυνατοτήτων του, που και μόνον αυτό θα είναι αρκετό για να βελτιώσει σε πολλούς τομείς τη ζωή του.

Διαβάστε επίσης: Δεν ήξερα πόση δύναμη είχα μέχρι που συγχώρεσα κάποιον που δεν μου ζήτησε ποτέ συγνώμη

Την καθεμιά από τις ασκήσεις που θα βάλεις στον εαυτό σου θα την κάνεις καθημερινά, για ένα χρονικό διάστημα είκοσι ημερών. Μετά από τις είκοσι μέρες θα βάζεις μια καινούργια άσκηση, την οποία επίσης θα εφαρμόζεις για είκοσι μέρες κ.ο.κ. Στους έξι μήνες δηλαδή θα έχεις κάνει εννέα ασκήσεις.

Είναι απαραίτητο η πρώτη άσκηση να είναι εύκολη, για να μπορείς να την εφαρμόσεις χωρίς να πιέσεις ιδιαίτερα τον εαυτό σου.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό κάθε άσκηση που θα βάζεις να είναι ΛΙΓΟ πιο δύσκολη από την προηγούμενη. Αν για κάποιο λόγο σταματήσεις την άσκηση για δύο ή τρεις μέρες, τότε θα πρέπει να την ξαναρχίσεις από την αρχή, έστω κι αν βρίσκεσαι στη 15η ή στη 18η μέρα.

Ας αρχίσουμε με μια χαρακτηριστική άσκηση που μπορείς να βάλεις στον εαυτό σου:

«Από σήμερα δε θα ξαναφάω για μεσημέρι ή για πρωί ή για βράδυ, αν προηγουμένως δεν έχω διαβάσει μια σελίδα από ένα βιβλίο».

Είναι μια άσκηση που εύκολα μπορεί να την κάνει ο καθένας. Προσοχή όμως. Δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται αρχικά. Πιθανόν κάποια μέρα να σε καλέσουν για φαγητό και εσύ να ντραπείς να βγάλεις από την τσέπη σου το βιβλίο, ώστε να μπορέσεις να διαβάσεις τη σελίδα πριν από το φαγητό, όπως έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου. Τότε τι θα κάνεις; Μα είναι απλό: «Όπου υπάρχει ένα θέλω υπάρχει κι ένας δρόμος». Πήγαινε στην τουαλέτα για να πλύνεις τα χέρια σου και διάβασε και τη σελίδα σου.

Πρόσεξε ιδιαίτερα αυτό το σημείο: το σημαντικότερο από όλα σ’αυτήν τη διαδικασία αυτοεκπαίδευσης είναι να συνεχίσεις να κάνεις καθημερινά και με συνέπεια την άσκησή σου, γιατί έτσι, σιγά-σιγά, μέρα με τη μέρα, αποκτάς την καινούρια πεποίθηση (καρφώνεις την καινούρια πρόκα) που λέει: «Είμαι ένας άνθρωπος δυνατός, που ό,τι λέει το κάνει πράξη».

Απόσπασμα από το βιβλίο του Αντώνη Καλογήρου «Η Δυναμική της Επιτυχίας» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα