Ο «Αυθεντικός Μαραθώνιος» γιορτάζει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο «Αυθεντικός Μαραθώνιος» γιορτάζει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τιμώντας τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου στην Αθήνα την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 και την ιδέα της αθλητικής αγωνιστικής προσπάθειας, διοργανώνει διαδρομή με θέμα τον αθλητισμό στην αρχαιότητα.

Με τη βοήθεια ειδικού εκπαιδευτικού εντύπου στα ελληνικά και τα αγγλικά, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην είσοδο του μουσείου από τις 5 έως και τις 12 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες αθλητές του αυθεντικού μαραθωνίου θα μπορούν να περιηγηθούν στο μουσείο και να γνωρίσουν μια σειρά εκθεμάτων που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

«Η Ιδέα της ύψιστης αγωνιστικής προσπάθειας του ανθρώπου να καταστήσει το σώμα του ικανότερο και να επινοήσει τεχνικές με τη βοήθεια του νου αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της άθλησης. Δεν είναι τυχαίο ότι στην αρχαία Ελλάδα ο αθλητισμός και τα διάφορα αγωνίσματα είναι συνυφασμένα με τη ζωή, τους μύθους, τη θρησκεία και την συνείδηση του αρχαίου Έλληνα. Οι αθλητές είναι πρόσωπα εξειδικευμένα σε ένα η περισσότερα αθλήματα και μέλη μιας κοινωνίας που μπορεί να μετατρέψει στο πέρασμα του χρόνου την άμιλλα σε αρετή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μουσείο.

Για τους εκατό πρώτους αθλητές, η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη. Οι ίδιοι θα πρέπει να προμηθευτούν το αντίστοιχο έντυπο στις Πληροφορίες του Μουσείου, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους στον μαραθώνιο.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα