Η αξία του να μάθουμε να “ακούμε” την διαίσθησή μας

Η δημιουργία επικοινωνίας ανάμεσα σε σένα και τον εσωτερικό σου δάσκαλο

Η διαίσθηση είναι ένας εσωτερικός δάσκαλος και η πέμπτη αρχή αφορά στη δημιουργία μιας επικοινωνίας ανάμεσα σε σένα και σ’ αυτόν.

Αυτή η επικοινωνία δεν είναι ούτε τυχαία ούτε συμπτωματική. Είναι το λογικό επόμενο βήμα στη δημιουργική διαδικασία της υλοποίησης του ονείρου σου. Είναι το φυσικό επακόλουθο της συνεργασίας της συνειδητής σου εστίασης, του υποσυνείδητου νου σου, της φαντασίας σου και της αυτοδέσμευσής σου. Είναι η φυσική συνέπεια της ευθυγράμμισης της συνειδητής σου ενέργειας με την πρόθεσή σου.

Διαβάστε επίσης: 5 σημαντικά σημάδια που μας στέλνει η διαίσθησή μας και αξίζει να ακούσουμε

Σ’ αυτό το στάδιο της διαδικασίας της υλοποίησης του ονείρου σου, η πνευματική καθοδήγηση αρχίζει να παίζει ένα σημαντικό ρόλο στο δρόμο για την επιτυχία.

Όπως με δίδαξε ο δάσκαλός μου ο δρ Τιούλι: «Όταν εσύ έχεις κάνει το μέρος που σου αναλογεί για να φτάσεις στην επιθυμία της καρδιάς σου, τότε το σύμπαν θα σε συναντήσει στα μισά του δρόμου».

Καθώς αρχίζουμε να ελέγχουμε το νου μας και να πιστεύουμε στον εαυτό μας, αφυπνιζόμαστε και ξαναθυμόμαστε την αλήθεια ότι είμαστε πνευματικά όντα και ότι, γι’ αυτό ακριβώς, η θεϊκή συνειδητότητα αναζητεί συνεχώς τρόπους για να εκφραστεί μέσα από μας.

Προετοιμάζοντας συνειδητά τον εαυτό μας γι’ αυτή την πνευματική αφύπνιση, γινόμαστε δεκτικοί στην πνευματική καθοδήγηση. Αυτή την καθοδήγηση την παίρνουμε μέσα από την έκτη μας αίσθηση, που μας συνδέει με τον ανώτερο εαυτό μας. Αυτή η αφύπνιση μετατρέπει τις προσπάθειές μας σε μια απολαυστική ακολουθία συγχρονικότητας, ψυχικών ενοράσεων, αυθόρμητων στιγμών αποκάλυψης, συμπτώσεων και εμπνευσμένων λύσεων. Μου αρέσει να σκέφτομαι αυτή την αρχή σαν τη στιγμή όπου το ιππικό φτάνει για να μας σώσει!

Οι οδηγοί σου

Η άποψη ότι σε κάθε στιγμή μπορούμε να δεχτούμε πνευματική καθοδήγηση είναι για πολλούς ανθρώπους μια αποκάλυψη.

Εκείνο που υπήρξε αποκάλυψη για μένα όταν μαθήτευα κοντά στον Τσάρλι Γκούντμαν, τον πνευματικό μου μέντορα, ήταν το πόση πολλή υποστήριξη και καθοδήγηση είναι πραγματικά στη διάθεσή μας.

Ο Τσάρλι μου είπε ότι ο καθένας από μας έχει μια ομάδα από οδηγούς-πνευματικούς φύλακες, των οποίων η αποκλειστική αποστολή είναι να μας οδηγήσουν στα όνειρά μας.

Εκείνο που με κατέπληξε ήταν η ιδέα ότι ο καθένας μας έχει τριάντα τρεις οδηγούς που κινητοποιούνται σε συγκεκριμένες περιοχές υποστήριξης και δουλεύουν μαζί μας σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Για φαντάσου!

Έχεις ένα ολόκληρο πνευματικό επιτελείο στην υπηρεσία σου όταν γίνεις δεκτικός και ανοιχτείς σ΄αυτή την καθοδήγηση.

Το σύμπαν, μέσα στη γεμάτη αγάπη γενναιοδωρία του, μας έχει προμηθεύσει οδηγούς κυριολεκτικά για τα πάντα!

Και ο καθένας από μας έχει διαφορετικούς οδηγούς για διαφορετικές περιπτώσεις.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Sonia Choquette «Η Καρδιά σου έχει δίκιο» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα