Η αξία ενός Προσωπικού Συμβούλου

Η αξία ενός Προσωπικού Συμβούλου

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσεις την αποδοτικότητά σου τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική σου ζωή και για να αξιοποιήσεις το δυναμικό σου, ώστε να διαπρέψεις, είναι να βρεις έναν σύμβουλο που θα σε καθοδηγεί.

Η επιτυχία στην εργασία και στη ζωή είναι μια διαδικασία παρόμοια με εκείνα τα παιχνίδια στα οποία πρέπει να ενώσεις τις τελείες. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μάθεις τις συνήθειες, τις δραστηριότητες και τις στρατηγικές μέσα από τις οποίες άλλοι πριν από εσένα κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και να “ενώσουν τις τελείες”.

Μετά, δεν έχεις παρά να αντιγράψεις τις πράξεις τους. Από τη στιγμή που θα ακολουθήσεις τα δικά τους βήματα, με τη σειρά που τα έκαναν κι εκείνοι, είναι βέβαιο ότι θα έχεις αποτελέσματα. Ένας προσωπικός σύμβουλος μπορεί να φωτίσει το μονοπάτι σου, να σε ενθαρρύνει όταν οι καιροί είναι δύσκολοι και να σε γλυτώσει από χρόνια σκληρής μαθητείας.

Στη δική μου ζωή, είχα την τύχη να συναντήσω πολλούς μέντορες, ανθρώπους που μου έδειξαν τα βασικά για μια επιτυχημένη ζωή και με καθοδήγησαν στη σωστή κατεύθυνση κάθε φορά που έφτανα σε ένα σταυροδρόμι.

Βρήκα τους περισσότερους από αυτούς τους τόσο σημαντικούς συμβούλους κάνοντας στους ανθρώπους που θαύμαζα μια από τις σπουδαιότερες ερωτήσεις που υπάρχουν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου: “Μπορείς να με βοηθήσεις, σε παρακαλώ;”

Ούτε ένας από τους ανθρώπους που πλησίασα με αυτό τον τρόπο δεν αρνήθηκε να μοιραστεί μαζί μου το δώρο της δικής του γνώσης και το πλεονέκτημα της εμπειρίας του. Πολλοί από αυτούς τους μέντορές μου είναι από τότε αγαπημένοι μου φίλοι, και η ζωή μου δεν θα ήταν η ίδια χωρίς αυτούς.

Η καθοδήγηση από έναν σύμβουλο έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος προσωπικής κι επαγγελματικής επιτυχίας.

Άνθρωποι από κάθε κοινωνική θέση αναγνωρίζουν ότι αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κάνεις στη ζωή σου θετικές αλλαγές με μόνιμα αποτελέσματα.

Και όπως είπε πρόσφατα κι ένα διευθύνον στέλεχος, το οποίο συμμετείχε σε ένα από τα μηνιαία σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης που παραδίδω σε διάφορες πόλεις της Αμερικής: “Τα βιβλία αυτοβελτίωσης με βοήθησαν να προσδιορίσω τα όνειρά μου. Αλλά όταν παρακολούθησα το δικό σας πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης, είδα με ποιον ακριβώς τρόπο μπορούσα να τα εκπληρώσω, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα την ισορροπία στη ζωή μου”.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Robin Sharma “Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις;” από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα