Τι είναι το Αγιουρβεδικό μασάζ και γιατί αξίζει να το κάνετε δώρο στον εαυτό σας;

Αγιουρβεδικό Μασάζ Σώματος

Αγιουρβεδικό μασάζ

Η Αγιούρ Βέντα ή Αγιουρβέντα που σημαίνει «η επιστήμη της ζωής» είναι ένα πανάρχαιο σύστημα παραδοσιακής ιατρικής που εμφανίστηκε στην Ινδία κατά τη βεντική περίοδο, οι ρίζες της όμως, εκτείνονται πολύ πιο βαθιά στο χρόνο, φτάνοντας μέχρι τη Μυθολογία.
Ιδρυτής της είναι η μυθική οντότητα Ντχανβαντάρι, μυθικό αβατάρ του Βισνού, ιατρός των ντέβα και προστάτης της αγιουρβεντικής ιατρικής.

Η Αγιουρβέντα είναι μια ολιστική εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος που αποβλέπει στην συνδυαστική υγεία και ισορροπία σώματος, αισθήσεων, νου και ψυχής. Σύμφωνα με αυτήν, η υγεία του ανθρώπου κλονίζεται από εξωτερικές τοξίνες, παθογενείς καταστάσεις και από διατάραξη του μεταβολισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Θεωρείται συχνά «Μητέρα Όλων των Θεραπειών» καθώς εκτιμάται ότι υπήρχε ως σύστημα πριν από 6.000 χρόνια.
Η υγεία είναι ισορροπία και η ασθένεια διαταραχή. Μέσα στο σώμα μας υπάρχει συνεχώς μια αλληλεπίδραση μεταξύ ισορροπίας και διαταραχής και όταν γίνει κατανοητή η φύση και η δομή μιας διαταραχής, μπορεί να επανέλθει η ισορροπία στο σώμα, το νου και τη συνείδηση, σύμφωνα πάντα με την ατομική ιδιοσυγκρασία.

Με έμφαση στην πρόληψη, η Αγιουρβέντα ενθαρρύνει τη διατήρηση της υγείας μέσα από μια ισορροπημένη ζωή, σωστή σκέψη, διατροφή, χρήση βοτάνων και μασάζ, που είναι ένα κομμάτι αυτού του συστήματος.

Το Αγιουρβεδικό μασάζ εφαρμόζεται στα 107 marmas, που είναι τα ενεργειακά κέντρα του σώματος.
Έχοντας κατατάξει τον θεραπευόμενο σε έναν από τα τρία (Doshas), τους Αγιουρβεδικούς ιδιοσυγκρασιακούς τύπους Vata, Pitta και Kapha, ο θεραπευτής ξεκινά το μασάζ από τα πόδια προς τα πάνω, κάνοντας τις ανάλογες κινήσεις και χρησιμοποιώντας βότανα και λάδια, αυτά που αντιστοιχούν στον ιδιοσυγκρασιακό τύπο του θεραπευόμενου.

Ξεκινώντας με απαλές κινήσεις στην αρχή και συνεχίζοντας με πιο έντονες ανάλογα με την περίπτωση, το Αγιουρβεδικό μασάζ είναι πραγματικά μια ιεροτελεστία.

Το Αγιουρβεδικό μασάζ αναζωογονεί το σώμα και την ψυχή. Απαλλάσσει από μυικές εντάσεις και από πόνους μέσης, πλάτης και αυχένα. Ενεργοποιεί τη λέμφο, τονώνει το μεταβολισμό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Βοηθά επίσης στο κάψιμο του λίπους, συνδυαζόμενο με σωστή διατροφή.
Το δέρμα δείχνει καθαρό, λαμπερό και αναζωογονημένο.
Μετά από μερικές συνεδρίες, το σώμα επανέρχεται σταδιακά στην ισορροπία, χαρίζοντας ένα αίσθημα υγείας και ευεξίας.
Τα αποτελέσματα βέβαια δεν σταματούν στο σώμα. Ο άνθρωπος βιώνει συναισθηματική και ψυχική γαλήνη καθώς επίσης και νοητική διαύγεια.
Το άγχος και οι εντάσεις της καθημερινότητας μειώνονται, όσο πιο πολύ επέρχεται η ισορροπία.
Το Αγιουρβεδικό μασάζ είναι μια εμπειρία μοναδική, στην οποία ο άνθρωπος μπορεί να βιώσει, τι σημαίνει εναρμόνιση σώματος, ψυχής και πνεύματος. Δοκιμάστε το, το αξίζετε!

Διαβάστε επίσης

Κλινική Ύπνωση: Τι είναι και γιατί αξίζει να τη δοκιμάσετε

7 λόγοι για να κάνετε μια συνεδρία ρεφλεξολογίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα