Το BBC κατέγραψε και παρουσιάζει φυσικούς ήχους που δεν έχουμε ακούσει ποτέ

Το BBC κατέγραψε και παρουσιάζει φυσικούς ήχους που δεν έχουμε ακούσει ποτέ

Στην καθημερινότητά μας, μάλλον δεν δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στους ήχους γύρω μας – όταν, για παράδειγμα, στάζει ο καφές από την καφετιέρα, ο σταθερός κύκλος εργασιών του κινητήρα του αυτοκινήτου, το τικ τακ ενός ρολογιού, το πάτημα των πλήκτρων στα πληκτρολόγια των συναδέλφων μας και ένα σωρό άλλους ήχους που μας κατακλύζουν συνεχώς κατά τη διάρκεια της μέρας μας.

Το Living With Nature του BBC, αποτελείται από τέσσερα μέρη, στα οποία έχουν καταγραφεί ήχοι από διάφορα περιβάλλοντα και αυτά που ακούγονται είναι πολύ πιο σημαντικά από αυτά που μπορούμε να δούμε.

Εκτός από την καταγραφή των διαφόρων όμορφων ήχων του τρεχούμενου νερού και του ανέμου, το Living With Nature προσφέρει μερικά απίστευτα ηχητικά τοπία που οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ. Τι σημαίνει να ακούς ήχους μέσα σε 1.000 τετραγωνικά μίλια; Τι σημαίνει το να ακούσεις τους ήχους μιας τίγρης ή να ακούσεις την αρχαία νορβηγική ψαλμωδία-φάντασμα και έναν λύκο να αναζητά την τροφή του στην κορυφή ενός βουνού;

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο τελευταίος αρσενικός ρινόκερος στη Σουμάτρα

Πάρτε το καλύτερο ζευγάρι ακουστικών σας, κλείστε τα φώτα, κλείστε και τα μάτια σας και μάθετε.

Το συναρπαστικό ήχο-τεχνικό έργο του Chris Watson, ενός καταγραφέα ήχων άγριας ζωής, φέρνει στα αυτιά μας, κάποιους από τους πιο άγνωστους ήχους, που ακούγονται σε κάποιες από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου.

Αυτό το ηχητικό ταξίδι διερευνά τη σχέση ανάμεσα σε ανθρώπους τόσο διαφορετικούς, όσο είναι οι Masai της Κένυας και οι San Bushmen της Ναμίμπια και τα πολύπλοκα φυσικά περιβάλλοντα που κατοικούν. Μας βοηθά επίσης, να κατανοήσουμε τις αλληλεπιδράσεις που είναι διαθέσιμες σε εμάς με τον ήχο και τα ηχητικά τοπία που συναντάμε.

Υπάρχουν τέσσερις θεματικές ενότητες σε αυτό το έργο από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε και αποτελούν τα τέσσερα «μαθήματα» του παγκόσμιου τοπίου: οι πεδιάδες, η έρημος, το βουνό και το δάσος με ήχους από τίγρεις.

Μπορείτε να ακούσετε τους ήχους εδώ

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα