Βιοσυντονισμός : Μια μορφή ενεργειακής εναλλακτικής ιατρικής

Βιοσυντονισμός : Μια μορφή ενεργειακής εναλλακτικής ιατρικής

Ο βιοσυντονισμός, που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα είναι μια μορφή ενεργειακής εναλλακτικής ιατρικής.

Ο βιοσυντονισμός βασίζεται στην παραδοχή που αναφέραμε σχετικά με τα ενεργειακά πεδία των κυττάρων, των ιστών και των οργάνων του σώματός μας, κάθε ένα από τα οποία εκπέμπει τη δική του ιδιαίτερη συχνότητα, την ιδιοσυχνότητά του.
Θεωρεί ότι όλος ο οργανισμός έχει το δικό του ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, αλλά και κάθε ουσία ζωντανή ή μη έχει μια χαρακτηριστική συχνότητα.

Σύμφωνα με τις αρχές του βιοσυντονισμού, η παρουσία κάποιου ξενιστή – όπως τα παράσιτα ή οι ιοί – επηρεάζει το πεδίο αυτό, αφού επιπλέον συχνότητες κάνουν την εμφάνισή τους με συνέπεια να μειώνεται η ταχύτητα επικοινωνίας των κυττάρων μεταξύ τους. Η ταχύτητα αντίδρασης του οργανισμού επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα να μένει εκτεθειμένος και ευάλωτος και να εκδηλώνονται οι ασθένειες.

Ο βιοσυντονισμός στοχεύει στον εντοπισμό των ενεργειακών ανισορροπιών του οργανισμού ολιστικά και στην εφαρμογή της κατάλληλης εξισορροπητικής θεραπείας.

Στις εφαρμογές του βιοσυντονισμού χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα διάγνωσης, που διαθέτουν την ικανότητα να εντοπίζουν τις ξένες συχνότητες των παθογόνων μικροοργανισμών, των τοξικών ουσιών και άλλων παραγόντων διαταραχής της σωματικής ή και της ψυχικής υγείας.
Αντίστοιχες θεραπευτικές συσκευές διαθέτουν την ικανότητα αποδόμησης των παθογενών αιτιών, ώστε όλα να δουλεύουν και πάλι σωστά.

Επιπλέον, διαθέτει ειδικά μηχανήματα που εκπέμπουν χαμηλές, φυσιολογικές για τον οργανισμό αρμονικές συχνότητες. Αυτές οι συχνότητες “επανασυντονίζουν” τον οργανισμό και ενεργοποιούν τον φυσικό μηχανισμό αυτοΐασης που διαθέτει και που έχει υποβαθμιστεί από τις τοξίνες, το άγχος, την ηλεκτρομαγνητική και γεωπαθητική επιβάρυνση που δέχεται.

Οι τεχνικές του βιοσυντονισμού στοχεύουν στη διάγνωση και στη θεραπεία ασθενειών όπως αλλεργίες και δυσανεξίες, λειτουργικές και ψυχοσωματικές παθήσεις, μεταβολικές διαταραχές, έντονοι και χρόνιοι πόνοι, ρευματικές παθήσεις, χρόνια λανθάνουσα δηλητηρίαση (π.χ. κατά την παρουσία υπερβολικού αμαλγάματος), εντοπισμός των διατροφικών ελλείψεων, ισχυροποίηση των μηχανισμών αποτοξίνωσης του οργανισμού και επαναφορά της ευεξίας.

Η κλασική ιατρική εντοπίζει την πάθηση από τα συμπτώματα αφού εκδηλωθεί, ενώ με τον βιοσυντονισμό, γίνεται διάγνωση της ανισορροπίας προτού εκδηλωθεί η πάθηση.

Υπάρχουν κέντρα στην Ελλάδα που διαθέτουν τα μηχανήματα και την τεχνολογία του βιοσυντονισμού και φυσικά, όπως και σε κάθε άλλη μέθοδο ή φορέα παροχής υγείας, θα πρέπει κανείς να ελέγξει την ποιότητα και την αξιοπιστία των μηχανημάτων.

Όπως και να ‘χει, είναι ένας σχετικά καινούριος τομέας του οποίου τα αποτελέσματα θα φανούν με την πάροδο του χρόνου.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Ρούλας Γκόλιου “Μακροζωία Ο απόλυτος οδηγός” από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα