«Μπλε» Πανσέληνος στον Ζυγό

«Μπλε» Πανσέληνος στον Ζυγό

Από την Λίλιαν Σίμου στην αστρολογία και την …
Στέλλα Ηλιάδη για την αυτοβοήθεια και εναρμόνιση με την βοήθεια των κρυστάλλων-ορυκτών

 

Από την Λίλιαν Σίμου Astrolife.gr

Ο πρώτος μήνας της Άνοιξης κλείνει τον κύκλο του με ένα ακόμη ολόγιομο φεγγάρι. Πρόκειται για τη δεύτερη Πανσέληνο του μήνα, η οποία έχει ονομαστεί από κάποιους θεωρητικούς «ως μπλε φεγγάρι». Αυτό συμβαίνει όταν έχουμε στην αρχή του μήνα Πανσέληνο και κατά συνέπεια, ακολουθεί συνήθως μία ακόμη, στο τέλος του ιδίου μηνός.

Αν και είναι μία παρερμηνεία της πραγματικής μπλε Πανσελήνου που αφορά την τρίτη από τις τέσσερις μίας εποχής, σπάνιο φαινόμενο, από το 1980 και μετά, ισχύει για το δεύτερο φεγγάρι του ιδίου μηνός.

Μία Πανσέληνος λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, στις 31 Μαρτίου, 3.36μμ και στην 11η μοίρα του Ζυγού, ξεκινά με μία περίοδο περισυλλογής και ευαισθησίας, κατά την οποία έχουμε την δυνατότητα να αισθανθούμε τις δονήσεις και τα συναισθήματα που μας αγγίζουν. Πρόκειται για μία φάση της Σελήνης ικανή για αυτοσυγκέντρωση και διαλογισμό, δίνει το έναυσμα να ασχοληθούμε περισσότερο με τις εσωτερικές μας αντιθέσεις και αντιφάσεις, προκειμένου να βρούμε τον δρόμο προς την ισορροπία, ψυχική, πνευματική και σωματική.

Εστιάζει πάντοτε σε ένα τομέα της ζωής μας και δίνει την ευκαιρία να φωτίσουμε σκοτεινές μας πτυχές, αλλά και να αναγνωρίσουμε τις αδυναμίες και τα ταλέντα μας.

Είναι μέρες αυτοσυγκέντρωσης, μέρες που απαιτούν την επαφή του συνειδητού με το ασυνείδητο ή υποσυνείδητο, για να ανακαλύψουμε την ζωτικότητα και την δύναμη που κρύβουμε σαν ψυχή και σαν πνεύμα.

Μέσα από τέτοιες μέρες βρίσκουμε την ευκαιρία για να ανακαλύψουμε την εσωτερική αρμονία και να δημιουργήσουμε εξωτερική αρμονία, εκπέμποντάς στους γύρω μας φως και συγκινήσεις.

Ισχυρά συναισθήματα που προκαλούνται από τις σχέσεις μας, φέρνουν στο φως τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και εντάσεις που δεν ήταν συνειδητοποιημένες. Η αντίθεση μεταξύ του «εγώ» και «εμείς» είναι εμφανής και δημιουργείται μία σύγκρουση που δυσκολεύει την ικανοποίηση των επιθυμιών μας.

Η υπερευαισθησία μας μπορεί να φέρει παρεμπόδιση σε θέματα υγεία σας, αν τα δυσάρεστα συναισθήματα υπερισχύσουν. Οι δημόσιες εκδηλώσεις και η κοινωνικότητά μας, έχουν την ανάγκη της προσαρμοστικότητας και αν αυτή επιτευχθεί, τότε μπορεί να έρθουν στη ζωή μας όμορφες συναναστροφές και επιτυχημένες σχέσεις.

Ο άξονας Κριού/Ζυγού είναι ο άξονας του «εγώ» που συναντά το «εμείς». Είναι η στιγμή λοιπόν όπου η ψυχή αναζητά την συντροφικότητα και την ολοκλήρωσή της μέσα από την συνύπαρξη με άλλους ανθρώπους. Είναι η στιγμή κατά την οποία θα αισθανθούμε πως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την προοπτική μας δίχως να είμαστε συνδεδεμένοι με άλλους που θα λειτουργήσουν σαν καθρέφτης μας.

Σάββατο του Λαζάρου, ημέρα του Κρόνου και σε ώρα Δία, με τους δύο δασκάλους του ζωδιακού μας προσδίδουν στην Πανσέληνο την αίσθηση της σοφίας, της διδασκαλίας και της αυτογνωσίας.

Μία Πανσέληνος έντονη, που προκαλεί έκρηξη συναισθημάτων και άμεση δράση ή αντίδραση.

Κι αυτό διότι η Σελήνη στον Ζυγό και ο Ήλιος στον Κριό, συγκρούονται με τον Κρόνο και τον Άρη στον Αιγόκερω. Αν και μπορούμε να θεωρήσουμε την συναισθηματική φόρτιση δυσάρεστη, να μην ξεχνάμε πως ο συνδυασμός εμπεριέχει τρεις πλανήτες σε δυνατές θέσεις: τον Ήλιο, τον Κρόνο και τον Άρη. Σίγουρα προοιωνίζουν την θετική απολαβή μετά από σύγκρουση προσωπική και κοινωνική. Το κυριότερο που θα δώσουν, είναι η αφύπνιση και η εγρήγορση.

Ο ανάδρομος Ερμής είναι σε κρίσιμη ζωδιακή μοίρα στον Κριό και σε σύνοδο προς τον Ήλιο. Φωτίζονται πτυχές του παρελθόντος, τα λάθη μας, οι παραλείψεις, οι πρωτοβουλίες που μας δημιούργησαν περίπλοκες καταστάσεις.

Προκειμένου να έχουμε μία σωστή προοπτική, είναι απαραίτητο να στραφούμε για λίγες ημέρες στο χθες. Ο Β. Δεσμός σε θετική γωνία προς τον ανάδρομο Ερμή, περιγράφει την αξιοποίηση των συμπερασμάτων της αναπόλησης των πεπραγμένων μας. Νέες ιδέες, νέες προδιαγραφές θα προκύψουν μέσα στον Απρίλιο. Το καλύτερο είναι να καταγράψουμε τις εκτιμήσεις και να πάρουμε αποφάσεις μετά τα μέσα του μηνός.

Στην φετινή Πανσέληνο στον Ζυγό, σχηματίζεται ένα ταυ τετράγωνο, με τους μισούς πλανήτες του ωροσκοπίου, στον παρορμητικό σταυρό. Όλα κινούνται άμεσα, γρήγορα, έντονα…

Καθώς ο ωροσκόπος είναι στον Λέοντα και το Μεσουράνημα στον Ταύρο, στόχος μας θα είναι η ανάκαμψη της δημιουργικότητας και η πρακτική απολαβή. Η ταχύτητα των αποφάσεων και κινήσεων, συνδυάζεται με την σταθερότητα στο έργο που μας ικανοποιεί.

Ο Χείρωνας βρίσκεται στην τελευταία μοίρα του ζωδιακού και σύντομα θα περάσει στο ζώδιο του Κριού. Συμπληρώνει την ανάγκη να κλείσουμε κύκλους με το παρελθόν, ολοκληρώνοντας στην ίαση των τραυμάτων μας.

Σύμφωνα με τον αγαπημένο μου Ντέην Ρουντγίαρ, το εσωτερικό μήνυμα της Πανσελήνου, μας πληροφορεί για το εσωτερικό φως που πρέπει να ανακαλύψουμε στα υλικά αγαθά που μας περιβάλλουν. Να έχουμε ως ιδανικό να αντιλαμβανόμαστε το βάθος των πραγμάτων.

 

Στέλλα Ηλιάδη Master Crystal Healer & Teacher of MASTERING THE PROPERTIES OF CRYSTALS

Για την αυτοβοήθεια και ενεργειακή προστασία σας με την βοήθεια των κρυστάλλων-ορυκτών σε μια τόσο δύσκολη περίοδο αυτής της πανσέληνου έχω τα εξής ορυκτά ΠΡΩΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ….

ΟΡΥΚΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ…..

ΤΟΥΡΜΑΛΙΝΗ ΜΑΥΡΗ:Προστατεύει όλο το μαγνητικό μας πεδίο από οποιαδήποτε παρεμβολή που μπορεί να εισβάλει σε αυτό, είτε από την δυνατή επήρεια της πανσελήνου, είτε ακόμη και από χαμηλότερης δόνησης ατόμων, που συναναστρέφονται με εμάς και θέλουν να απομιζησουν την ενέργεια μας

ΑΡΑΓΩΝΙΤΗΣ ΜΠΛΕ: Ένα εξαιρετικό ορυκτό για να μας βοηθήσει σε καταστάσεις που δεν ελέγχουμε τον ,θυμό μας η έχοντας θυμό τον καταπνίγουμε με τέτοιο τρόπο που τον καθιστά επικίνδυνο να τον σωματοποιησουμε !

Τα παραπάνω μπορείτε να τα ελέγξετε , έχοντάς τα σε κολιέ , κρατώντας τα στην τσέπη σας ή στο γραφείο σας .

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα