Οι blue Java μπανάνες με την υπέροχη γεύση… βανίλιας

Οι blue Java μπανάνες με την υπέροχη γεύση βανίλιας

Η μπανάνα είναι ένα νόστιμο και πολύ ωφέλιμο φρούτο, με ζωηρό κίτρινο χρώμα και υπέροχη γεύση και άρωμα.

Κάποιος άλλος θα μας πει ότι, η μπανάνα είναι ένα νόστιμο φρούτο που έχει χρώμα μπλε και υπέροχη γεύση βανίλιας. Όχι, καθόλου δεν αστειευόμαστε! Ο άνθρωπος αυτός θα λέει την αλήθεια, όπως άλλωστε και εμείς.

Απλά, εκείνος, θα έχει δοκιμάσει, την ποικιλία εκείνη της μπανάνας, με το όνομα blue java.

Οι μπανάνες blue java είναι ίσως οι καλύτερες στον κόσμο. Από τη Νοτιοανατολική Ασία απ’ όπου προέρχονται, αναπτύσσονται τώρα, στις νότιες ακτές των ΗΠΑ και είναι κοινές, σε όλα τα νησιά της Χαβάης. Μπορούν ακόμη, να καλλιεργηθούν σε ψυχρά κλίματα, σε πολλές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στη Χαβάη είναι γνωστή ως «παγωτό μπανάνα» και στα Φίτζι ως «μπανάνα της Χαβάης». Ονομάζεται επίσης «Krie» στις Φιλιππίνες και «Cenizo» στην Κεντρική Αμερική.

Η blue java μπανάνα έχει κρεμώδη υφή. Είναι, για την ακρίβεια, πολύ πιο κρεμώδης από την κλασική μπανάνα που θα βρείτε στην αγορά, δίνοντάς σας την αίσθηση ότι λιώνει στο στόμα σας. Όσο για τη γεύση της, μοιάζει με εκείνη του παγωτού βανίλιας. Φανταστείτε, ένα υπέροχο παγωτό από παγωμένες μπανάνες, με γεύση βανίλιας. Ακόμη και αν δεν θέλετε να αποφύγετε τα γαλακτοκομικά ή να τρέφεστε πιο υγιεινά, το παγωτό αυτό, σίγουρα θα σας ξετρελλάνει.

Το μοναδικό, ιδανικό υποκατάστατο παγωτού μη γαλακτοκομικών προϊόντων, με μπανάνες blue java, είναι πολύ εύκολο να το κάνετε.

Παρασκευή παγωτού μπανάνας με γεύση βανίλιας

Οι μπανάνες της Blue Java είναι ώριμες όταν η μπλε φλούδα γίνεται μαλακή και κίτρινη. Για να κάνετε το παγωτό μπανάνας, αφαιρέστε τις φλούδες και παγώστε τα φρούτα.

Μόλις καταψυχθούν, ρίξτε τα στο multi ή αν θέλετε άψογο παγωτό, χρησιμοποιήστε μία παγωτομηχανή. Όταν είναι έτοιμο το παγωτό σας, μπορείτε να το σερβίρετε, με ψιλοκομμένους και καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς.

Aν δεν μπορείτε να βρείτε αυτές τις νόστιμες μπανάνες στο μέρος που ζείτε ( ίσως δεν μπορείτε να το κάνετε εκτός αν έχετε μια εξαιρετικά εξωτική αγορά κοντά στο σπίτι σας ) μπορείτε απλά να τις καλλιεργήσετε μόνοι σας και να έχετε τη δική σας σοδειά.

Ανθίζουν περίπου 15 έως 24 μήνες μετά τη φύτευση και μπορούν να συγκομιστούν μετά από 115 έως 150 ημέρες.

Αν το μέρος που ζείτε δεν είναι αρκετά ζεστό, εξετάστε το ενδεχόμενο να μεγαλώσετε τη μπανανιά σας της blue java σε ένα δοχείο και να τη διατηρήσετε σε θερμοκήπιο, κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων μηνών.

Ακόμα όμως και όταν δεν παράγουν φρούτα, τα δένδρα blue java είναι όμορφα, με μεγάλα κόκκινα λουλούδια και ασημένια μπλε φύλλα.

Οι μπανάνες blue java αποκαλούνται και «πατάτες μπανάνες» από εκείνους που είχαν την υπέροχη ευκαιρία να δοκιμάσουν αυτές τις θεϊκές μπλε μπανάνες!

Photo Credit: Mike Wang

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα