Bowtech για Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο

Bowtech για Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο

Τι είναι το Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο

Το Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο είναι η ονομασία που δίνεται στο σύνολο των συμπτωμάτων που μπορεί να επηρεάσουν μια γυναίκα έως και 2 εβδομάδες πριν από την έναρξη της περιόδου της. Το Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο επηρεάζει τις περισσότερες γυναίκες σε κάποια φάση της ζωής τους και για ορισμένες μπορεί να είναι εξαιρετικά οδυνηρό: σωματικά, συναισθηματικά και διανοητικά. Μία στις είκοσι γυναίκες εμφανίζουν συμπτώματα τόσο σοβαρά, ώστε να μην ζουν φυσιολογικά τη ζωή τους.

Συμπτώματα Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου/ Ορμονικής ανισορροπίας

Οι επιδράσεις του Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου μπορεί να είναι οξείες για μερικές γυναίκες και ποικίλλουν από άτομο σε άτομο, με ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα να περιλαμβάνουν:

-Εναλλαγές διάθεσης
-Ευερεθιστότητα
-Κατάθλιψη
-Κοιλιακό άλγος
-Πόνο στα πόδια
-Κατακράτηση νερού
-Πόνο στο στήθος
-Λιγούρες για διάφορες τροφές

Ο κατάλογος αυτός μπορεί να είναι ατελείωτος!

Συμβουλές αντιμετώπισης του Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου και της ορμονικής ανισορροπίας

Ορισμένες συμβουλές αντιμετώπισης που μπορεί να βοηθήσουν στον χρόνιο πόνο περιλαμβάνουν:

-Ξεκινήστε να ασκείτε διαλογισμό
-Κάντε κάποια ήπια τεντώματα ή και Γιόγκα
-Εξασκηθείτε στην εποικοδομητική θέση ανάπαυσης καθημερινά για να επιμηκύνετε τον Ψοΐτη μυ
-Κάντε απαλό μασάζ στα σημεία βελονισμού Κ1 και Κ27 για εξισορροπήσετε την ενέργεια των νεφρών
-Εξετάστε την περίπτωση λήψης συγκεκριμένων βιταμινών και ανόργανων συστατικών, όπως βιταμίνες Β και μαγνήσιο.
Πώς μπορεί να βοηθήσει το Bowtech στο Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο

Ορισμένες διαδικασίες Bowtech σε συνδυασμό με τις αλλαγές στον τρόπο ζωής και μερικές διατροφικές αλλαγές μπορούν να επιφέρουν σημαντική διαφορά στα συμπτώματα αυτά.

Η διαδικασία Bowtech για τη Λεκάνη

Μία από τις διαδικασίες που έχει διαπιστωθεί ότι είναι εξαιρετικά ευεργετική για τις γυναίκες που αγωνίζονται με τον πόνο και τα συναφή προβλήματα κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, είναι η διαδικασία της Λεκάνης. Αυτό βοηθά στη σταθεροποίηση κι εξισορρόπηση ολόκληρης της λεκάνης και εάν εφαρμοστεί συνεχόμενα για αρκετές εβδομάδες, μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο μόνιμη ισορροπία στη πυελική δομή. Συχνά οι μύες που στηρίζουν τη λεκάνη είναι πολύ τεταμένοι και μπορεί να έχουν συσπαστεί σε γυναίκες που παλεύουν με κράμπες. Η απελευθέρωση αυτών των μυών καθώς και ολόκληρης της περιτονιακής διαδρομής με την οποία συνδέονται, θα επιφέρει βαθιά χαλάρωση και συχνά θα ανακουφίσει από τα οδυνηρά συμπτώματα.

Η διαδικασία Bowtech για τα Νεφρά

Αυτή η διαδικασία μπορεί να εξισορροπήσει τα νεφρά απευθείας σε φυσικό επίπεδο, για να αντιμετωπίσει προβλήματα στην συγκεκριμένη περιοχή. Θα λειτουργήσει επίσης σε ένα λεπτότερο επίπεδο, εξισορροπώντας τον μεσημβρινό των Νεφρών. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική κατά τη θεραπεία του Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου και της ορμονικής ανισορροπίας, καθώς η ενέργεια των νεφρών συχνά εξαντλείται σε άτομα που υποφέρουν. Με τους όρους που χρησιμοποιεί η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, τα νεφρά μας είναι τα όργανα στα οποία αποθηκεύουμε τη ζωτική μας ενέργεια και τη γενική ζωτικότητα. Η ισορροπία της ενέργειας των νεφρών είναι κρίσιμη και απαραίτητη για την καλή γενική υγεία και ισορροπία. Όταν τα νεφρά είναι καλά, το qi ή η ενέργεια σε ένα άτομο είναι ισορροπημένη και καλή και αυτή η qi/ενέργεια μπορεί να διανεμηθεί όπου είναι απαραίτητη. Όταν τα νεφρά έχουν υποστεί βλάβη, αυτή η ικανότητα διανομής qi/ενέργειας υποβαθμίζεται.

Η διαδικασία Bowtech για τον Ψοΐτη

Ο Ψοΐτης είναι ένας μυς μήκους περίπου 16 ιντσών, που συνδέει άμεσα το θώρακα με τον κορμό και τα πόδια και στις δύο πλευρές του σώματος. Ο Ψοΐτης έχει πολλές λειτουργίες να εκτελέσει. Όταν έχει συσπαστεί, όταν δεν βρίσκεται στο πλήρες μήκος του και δεν συμμετέχει ικανοποιητικά στην κίνηση, μπορεί να έχει αποσταθεροποιητική επίδραση στη πυελική δομή. Αυτό μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για τις γυναίκες που βιώνουν Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο. Στο Bowtech, μπορούμε είτε να εφαρμόσουμε την διαδικασία Ψοΐτη απευθείας, είτε να εργαστούμε πιο ήπια πάνω στους Ψοΐτες μέσω της εφαρμογής των διαδικασιών Λεκάνης και Νεφρών. Η εξισορρόπηση αυτού του μυός βοήθησε πολλές γυναίκες να απαλλαγούν από κράμπες και πόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Το αποτέλεσμα εξισορρόπησης που έχει αυτή η διαδικασία στο σώμα συνολικά μπορεί να έχει πολύ βαθύ αποτέλεσμα σε ένα άτομο. Συχνά οι άνθρωποι αισθάνονται μια βαθιά αίσθηση χαλάρωσης και ειρήνης μόλις ισορροπήσουν οι Ψοΐτες μύες.

Πηγή : http://www.complete-balance.co.uk/articles/treatment-for-pms-premenstrual-syndrome.php

Μετάφραση: Βερόνικα Μαρτζέλη

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα