Ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Σαρλώ και ο κινηματογράφος, στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ

charlie-chaplin-sharleau-cinema

Καθώς ο κινηματογράφος έκανε την εμφάνισή του στην Ευρώπη, ο Τσάρλι Τσάπλιν ήδη είχε γαλουχηθεί και ατσαλωθεί, υπό τις πιο σκληρές συνθήκες που μπορούσε να μεγαλώσει ένα παιδί στο Λονδίνο. Γονείς καλλιτέχνες μα και αλκοολικοί με διάφορες ψυχώσεις και, φυσικά φτώχεια, απ’ αυτές που δεν αναλογιζόμαστε ούτε για τον χειρότερο εχθρό μας.

Μια ιδιαίτερη ιδιοφυΐα φιλοξενούσε ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης ο οποίος έπαιξε, σκηνοθέτησε και πλαισίωσε την Έβδομη Τέχνη σα να υπήρχε πάντα, σα να ήταν η φύση του, σα να είχε γεννηθεί και ανατραφεί μέσα στο Χόλιγουντ. Τιμήθηκε ευτυχώς με το βραβείο Όσκαρ το 1972, πέντε χρόνια πριν το θάνατό του ενώ το Χόλιγουντ τον τιμά ως δέκατο στη λίστα των καλύτερων σταρ, όλων των εποχών.

Στη χώρα μας τον τιμούμε φέτος με το βραβευμένο έργο του Daniel Colas «Tσάρλι Τσάπλιν», το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία στο Παρίσι. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης υποδύεται τον μεγάλο καλλιτέχνη με τον ανάλογο σεβασμό που πρέπει σε μια τέτοια φυσιογνωμία του παγκόσμιου και διαχρονικού καλλιτεχνικού στερεώματος.

Η Μαρίνα Ψάλτη ερμηνεύει τη μητέρα του, ενώ η Τζένη Θεωνά τις τρεις από τις νεαρές γυναίκες της ζωής του. Ο Χρήστος Σπανός κρατά το ρόλο του αδελφού του, Σίντνεϊ, που είχε σημαντική επιρροή στη ζωή και στην καριέρα του Τσάπλιν. Ο Σωκράτης Πατσίκας ερμηνεύει τον Μακ Σένετ, τον παραγωγό του Hollywood, που πρώτος ανακάλυψε το ταλέντο του νεαρού Τσάρλι. Τέλος, ο Γιώργος Κωνσταντίνου τιμά την παραγωγή με τη συμμετοχή του, παίζοντας το διάσημο για τις ίντριγκες και το πολιτικό παρασκήνιο, αρχηγό του FBI, Χούβερ.

Το βραβευμένο έργο «Τσάρλι Τσάπλιν» για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ από τον Οκτώβριο.

Πηγή: Βήμα-βήμα η απίστευτη μεταμόρφωση του Θανάση Τσαλταμπάση σε Σαρλώ | iefimerida.gr

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα