Dansing Athens: Ανοιχτού τύπου χορευτικό φεστιβάλ με δωρεάν παραστάσεις χορού

Dansing Athens: Ανοιχτού τύπου χορευτικό φεστιβάλ με δωρεάν παραστάσεις χορού

Ένα μοναδικό φεστιβάλ, έρχεται να βάλει χρώμα στην πόλη με πολύ χορό και μουσική! Τέσσερις διεθνούς φήμης χορογράφοι βγαίνουν στους δρόμους, στις πλατείες και στα μουσεία του κέντρου της Αθήνας και προσφέρουν ένα χορευτικό θέαμα που θα μας ξεσηκώσει.

Με το Dancing Athens, αυτό το φεστιβάλ ανοιχτού χώρου, ανοίγει η καλλιτεχνική περίοδος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Σε μια εποχή που υπάρχει η ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε την καθημερινότητά μας μέσα στο κέντρο της Αθήνας, να έρθουμε σε ουσιαστική- δημιουργική επαφή με τους συνανθρώπους μας αυτό το σύντομο φεστιβάλ είναι μία πρόκληση για όλους. Το κοινό μπορεί να απολαύσει δωρεάν τις παραστάσεις χορού, να ξαφνιαστεί ευχάριστα με τη μουσική και τις κινήσεις!

Πρόγραμμα

Bodies in Urban Spaces

Cie Willi Dorner

1 Οκτωβρίου 2016, στις 18:00

Σημείο εκκίνησης: Πλατεία Συντάγματος

Διάρκεια: 60 λεπτά

Οι χορευτές της ομάδας Willi Dorner, ξεχύνονται στην πόλη, φορούν πολύχρωμα ρούχα και κάνουν μοναδικές κινήσεις προσπαθώντας να «κουμπώσουν», να γίνουν ένα με εσοχές, να σκαρφαλώσουν σε τοίχους και αλληλεπιδρούν με το κοινό που τους βλέπει! Ένα πολύχρωμο χορευτικό παιχνίδι που φιλοδοξεί να φωτίσει πλευρές και σημεία της πόλης που θεώρησαν ότι έχουν παραμεληθεί.

Οι θεατές που επιθυμούν να πάρουν μέρος στο χορευτικό αυτό καραβάνι, θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια, καθώς θα είναι συνεχώς εν κινήσει.

One One One

Γιάννης Μανταφούνης & Aoife McAtamney

2 Οκτωβρίου 2016, στις 11:00

Χώρος Εκδήλωσης: Προαύλιος χώρος Μουσείου Ακρόπολης

Μία ξεχωριστή εκδήλωση με πολύ προσωπικό χαρακτήρα! Στην χορευτική παράσταση One One One. Κάθε θεατής κάθεται σε μία καρέκλα και απέναντί του είναι ένας χορευτής.

Η παράσταση απευθύνεται στους θεατές σε δυάδες και οι υπόλοιποι θεατές διαλέγουν τραγούδι που τους αρέσει και μπορούν είτε να παρακολουθήσουν τις χορογραφίες που εκτυλίσσονται για τους άλλους ή να περιμένουν τη σειρά τους.

In Plain Site *

Trisha Brown

1 & 2 Οκτωβρίου 2016, στις 12:00

Χώρος Εκδήλωσης: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή, πρώην εργοστάσιο Φιξ)

Διάρκεια: 60 λεπτά

Η διάσημη χορογράφος Trisha Brown και η ομάδα της εκπλήσσουν το κοινό με τις εμφανίσεις τους από τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Τα στεγανά του χορού σπάνε, οι χορευτές επικοινωνούν μεταξύ τους, συνδιαλέγονται με το κοινό αλλά και με το περιβάλλον τους, χορεύοντας στο κέντρο μιας λίμνης για παράδειγμα!

Πειραματισμοί που δεν έχουν τέλος μας ταξιδεύουν! Η αμερικανίδα χορογράφος, χρησιμοποιεί τον φυσικό φωτισμό και μας προσκαλεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης!

*Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται στο χώρο της εκδήλωσης μία ώρα πριν από την έναρξη της παράστασης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παράλληλη Δράση

Τετάρτη 28 & Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου

Εργαστήριο με τους χορευτές της Trisha Brown

Σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

danse de nuit

Boris Charmatz

1 & 2 Οκτωβρίου 2016, στις 21:00

Χώρος Εκδήλωσης: Πλατεία Κοτζιά

Διάρκεια: 60 λεπτά

Νυχτερινή μουσική δράση, ένας περίπατος χορευτικός στο κέντρο της πόλης. Την πόλη την βλέπουμε μέσα από άλλο πρίσμα, ο χωρός δίνει ζωή και περνά το μήνυμα ότι κάθε δημόσιος χώρος μπορεί να επαναπροσδιοριστεί και να επανακατοικηθεί!

* Η παράσταση έχει κείμενο στην αγγλική γλώσσα. Θα υπάρχει ελληνική μετάφραση του κειμένου για όποιον τη χρειάζεται. Οι ανήλικοι μπορούν να παρακόλουθήσουν την παράσταση μόνο με γονική συναίνεση.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα