Δείτε όλο το σεμινάριο Θέλω – Πιστεύω – Μπορώ με την Εύη Ξυραφά και τον Κώστα Σημάτο

Δείτε όλο το σεμινάριο Πιστεύω - Θέλω - Μπορώ με την Εύη Ξυραφά και τον Κώστα Σημάτο

Οι εκδόσεις Διόπτρα, η Εναλλακτική Δράση και το Believe in You πραγματοποίησαν μια διαδραστική συζήτηση-σεμινάριο, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της Εύης Ξυραφά με τίτλο “Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ: Τα 3 κλειδιά της ζωής”.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις 23 Σεπτεμβρίου σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Διόπτρα και έχει ως θέμα τις 10 βασικές δεξιότητες ζωής που κάνουν καλύτερη τη ζωή μας. Δεξιότητες που είναι απαραίτητες σε όλους μας, προσωπικά και επαγγελματικά, που οι περισσότεροι δεν είχαμε την ευκαιρία να διδαχθούμε στην πορεία της ζωής μας.

Η συγγραφέας Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια και ο Κώστας Σημάτος, Σύμβουλος επιχειρήσεων και εκπαιδευτής, συζήτησαν live τα εργαλεία που μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή μας.

Το σεμινάριο μεταδόθηκε live μέσω Zoom την Τρίτη 13 Οκτωβρίου και ώρες 19.00-21.00.

Θέματα που καλύφθηκαν στο σεμινάριο:

• Τί είναι οι δεξιότητες ζωής και γιατί είναι σημαντικές;
• Από το θέλω στο μπορώ: Ποιά είναι τα βήματα για να πετύχουμε τους στόχους μας;
• Πώς οι περιοριστικές πεποιθήσεις μας εμποδίζουν στην εκπλήρωση των στόχων μας;
• Γιατί είναι δύσκολη η αυτογνωσία και πώς μπορούμε να την αποκτήσουμε;
• Ποιά είναι η σημασία της θετικής σκέψης για τη ζωή;
• Γιατί είναι δύσκολο να σκεπτόμαστε θετικά;
• Πώς μπορούμε να επικοινωνούμε αποτελεσματικά;
• Σχέση άγχους και διεκδικητικότητας
• Πώς ο φόβος του “Τί θα πει ο κόσμος;” καλλιεργεί την έλλειψη διεκδικητικότητας (παθητικότητα) και την επιθετικότητα στην ελληνική κοινωνία.

Τι θα αποκομίσετε;
Η Εύη Ξυραφά και ο Κώστας Σημάτος, σε μια διαδραστική συζήτηση τόσο μεταξύ τους, όσο και με το κοινό, εξηγούν πώς το θέλω μετατρέπεται σε μπορώ, ανεξάρτητα από τον στόχο του καθενός.

Είτε θέλετε να χτίσετε αυτοπεποίθηση, είτε να μειώσετε το άγχος σας, να βρείτε το σύντροφο της ζωής σας, να βελτιώσετε τις σχέσεις με τους γύρω σας ή να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους… αυτό το σεμινάριο θα σας δώσει τα εργαλεία που χρειάζεστε. Ή έστω, την έμπνευση και το κίνητρο να τα αποκτήσετε.

Οι 10 βασικές δεξιότητες είναι το κλειδί της επιτυχίας και της ευτυχίας στη ζωή και αφορά όλους μας. Στο σεμινάριο εξηγήθηκαν πολύ απλά και κατανοητά πώς οι δεξιότητες ζωής ωφελούν τη ζωή μας και πώς μπορούμε να τις κάνουμε δικές μας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα