Δείτε το τρέιλερ του μοναδικού βραβευμένου ντοκιμαντέρ Childhood και δηλώστε συμμετοχή για να το δείτε δωρεάν

Δείτε το τρέιλερ του μοναδικού βραβευμένου ντοκιμαντέρ Childhood και δηλώστε συμμετοχή για να το δείτε δωρεάν

Η Εναλλακτική Ατζέντα δίνει τη δυνατότητα σε 100 αναγνώστες να παρακολουθήσουν το μοναδικό ντοκιμαντέρ Childhood δωρεάν. Το ντοκιμαντέρ προσφέρεται έναντι συνδρομής σε εναδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και γονείς από το KinderDocs. Η Εναλλακτική Ατζέντα πληρώνει τη συνδρομή αυτή για 100 αναγνώστες της.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Childhood, Margreth Olin, Νορβηγία, 90′, 2017

Μια ταινία για μεγάλους που μιλάει για τους μικρούς. Σε ένα πρότυπο νηπιαγωγείο κοντά στο Όσλο, για παιδιά ηλικίας 1-7 ετών, η μάθηση είναι πάνω από όλα διασκέδαση, χωρίς τεστ ή εξετάσεις. Το νηπιαγωγείο, κρυμμένο μέσα στο δάσος, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ευαισθησία των εκπαιδευτικών και στον τρόπο με τον οποίο καθένας τους αντιλαμβάνεται τη δουλειά του. Γιατί όμως το να μεγαλώνει ένα παιδί με αυτόν τον τρόπο αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα στη δυτική κοινωνία της πρόνοιας; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα προκύπτουν από την ταινία, δίνοντας έναυσμα για μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από το θέμα της εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, ανοίγει μια διαφορετική προοπτική για το τι πραγματικά χρειάζονται τα παιδιά, αναδεικνύει το θέμα της εμπιστοσύνης μεταξύ μεγάλων και παιδιών, και μας επιτρέπει να γίνουμε μέρος του μαγικού κόσμου των παιδιών από τη δική τους οπτική ενώ παίζουν και μαθαίνουν. Στο μαγικό σύμπαν του ονείρου και του παιχνιδιού, ακολουθώντας τον ρυθμό των τεσσάρων εποχών, η σκηνοθέτις εισέρχεται με λεπτότητα και αγάπη στη ζωή αυτής της μικρής κοινότητας, παρατηρώντας επί έναν χρόνο από κοντά την ομάδα των μεγαλύτερων παιδιών (7 ετών), που το φθινόπωρο θα φύγουν για να πάνε στο δημοτικό. Η ταινία προβάλλεται σε πρεμιέρα για την Ελλάδα. Μια ταινία για τους μεγάλους στην οποία πρωταγωνιστούν μικροί…

«Η προσήλωση στις επιδόσεις και τον ανταγωνισμό γίνεται όλο και πιο έντονη στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Η τάση είναι να ζητάμε σε όλο και πιο μικρά παιδιά να αποκτούν ακαδημαϊκές γνώσεις. Φοβάμαι πως εμείς ως γονείς, τα παιδιά, αλλά και η ευρύτερη κοινωνία, κινδυνεύουμε να εξαλείψουμε την μοναδικότητα της προσωπικότητας, παραβλέποντας ότι κάθε παιδί έχει διαφορετικό δυναμικό και ιδιαιτερότητες. Η ταινία μου είναι μια σιωπηλή διαμαρτυρία. Δείχνει έναν κήπο όπου τα παιδιά βιώνουν κάθε ημέρα με ηρεμία, ενώ τα δέντρα τα διδάσκουν πώς να μεγαλώνουν, καθένα με τον δικό του ρυθμό.»

Margreth Olin, σκηνοθέτης

Δείτε το τρέιλερ. Το τρέιλερ έχει αγγλικούς υπότιτλους, η κανονική ταινία θα έχει ελληνικούς υπότιτλους. 

Πως θα συμμετάσχετε στον διαγωνισμό

Απλά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Στις 6 Νοεμβρίου Θα κληρωθούν οι νικητές και θα ειδοποιηθούν με e-mail ή sms αν έχουν συμπληρώσει το τηλέφωνό τους. Η προβολή θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου και οι νικητές θα μπορούν να το δουν οποιαδήποτε στιγμή, για ένα 24ωρο στην τηλεόραση, τον υπολογιστή ή το κινητό τους.


Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα